ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

8 θέματα από το 2020 που θα μπορούσαμε εύκολα να τα δούμε στις Πανελλήνιες σε 100 χρόνια!

Εκεί που ο κορονοϊός συναντά την Τούνη και τον Πετρετζίκη να κάνουν toilet paper challenge!

Δαμιανός Σανταλίδης

4 Ιανουαρίου, 2021

2120 λοιπόν! Φαντάζει μακρινό, φαντάζει απίθανο να ζεις και να ζω (yo).

Γι’ αυτό και θα έλεγε κανείς πως είναι αδύνατο να ξέρουμε τι μπορεί να απασχολήσει τους τότε υποψήφιους των Πανελληνίων, έλα όμως που κρίνοντας από τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που συνέβησαν το 2020, είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλο και κάποιο σχετικό θεματάκι θα πέσει. Είναι SOS, πώς το λένε;

Φτάνοντας λοιπόν στον μακρινό Ιούνιο του 2120, τα παιδιά ετοιμάζονται να δώσουν το πρώτο τους μάθημα και κλασικά, έχουν καταγχωθεί και τρέμουν για τα θέματα που θα αντικρίσουν και κατά πόσο τα έχουν διαβάσει. Ας ελπίσουμε το συγκεκριμένο άρθρο να πέσει με κάποιον τρόπο στα χέρια τους, γιατί αν τσεκάρουν τις παρακάτω ερωτήσεις-απαντήσεις σίγουρα δε θα δώσουν λευκή κόλλα.

Εγώ λοιπόν θα κάνω τις προβλέψεις μου, όχι μία αλλά 8 (για να έχω και περισσότερες πιθανότητες σ’ έναν αιώνα να βγω αληθινός) και σε όποιον καταφέρουν να φτάσουν, τότε καλώς.

ΘΕΜΑ 1 (πολλαπλής επιλογής)

Ποιο είδος πρώτης ανάγκης εξαντλήθηκε ταχύτερα από τα ράφια των super markets κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας;

α) Λάδι
β) Ρύζι
γ) Χαρτί υγείας
δ) Προφυλακτικά

Aπάντηση: γ

ΘΕΜΑ 2

Δίνεται η παρακάτω ανάρτηση.
α) Να υπολογίσετε τη μέση ταχύτητα (σχόλια/λεπτό) με την οποία σχολίαζε κάθε χρήστης του Instagram στον διαγωνισμό του δημιουργού βίντεο, Αλέξανδρου Κοψιάλη, καθώς και τον αντίστοιχο μέσο όρο σχολίων για κάθε έναν.
β) Να δικαιολογήσετε την απάντησή σας.

Απάντηση: Η μέση ταχύτητα έφτανε τα 1019 σχόλια/λεπτό, ενώ ο μέσος αριθμός τους κατ’ άτομο κυμαινόταν γύρω στα 100. Δικαιολογημένα βέβαια, μιας και ο Αλέξανδρος Koψιάλης κλήρωνε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, μαζί με την κονσόλα PlayStation 5 και τα κινητά της εταιρείας Apple.

ΘΕΜΑ 3

Να κατονομάσετε την τέταρτη δημοφιλέστερη αναζήτηση στην κατηγορία «ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ» της Google για το 2020 στην Ελλάδα και να δικαιολογήσετε την απάντησή σας.

Ερώτηση για δυνατούς λύτες!

Απάντηση: Η Ιωάννα Τούνη. Παρότι επρόκειτο για μία χρονιά με ονόματα της πολιτικής κι επιστημονικής κοινότητας να βρίσκονται συνεχώς στην επικαιρότητα εξαιτίας της πανδημίας που εξελισσόταν, με τους Σωτήριο Τσιόδρα και Νικόλαο Χαρδαλιά να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις, η ίδια κατάφερε να αναδειχθεί και να βρεθεί τέταρτη. Κι αυτό χάρη στα giveaways της, το κίνημα «Είμαστε μαζί με κάθε Τούνη» και τη γενικότερα ισχυρή της εικόνα σαν influencer. 

ΘΕΜΑ 4

Πού στράφηκαν οι Έλληνες της τότε εποχής για να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και να μαγειρέψουν σπιτικά φαγητά; 

Απάντηση: Στα lives του μεγάλου σεφ, Άκη Πετρετζίκη. Το Instagram και το Facebook αποτέλεσαν καταφύγιο για πολλούς κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ιδιαίτερα όταν προβάλλονταν live μεταδόσεις, όπου ο μεγάλος Έλληνας μάγειρας έκανε πάταγο. Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, από εκεί που δεν ήξερε να ψήσει τοστ, έμαθε να φτιάχνει soft cookies και παστίτσιο καλύτερα κι από τον πρωτομάστορα. 

ΘΕΜΑ 5

Εκτιμήστε πόσα συνολικά giveaways (δωρεές κατά Μπαμπινιώτη) διεξήχθησαν στην πλατφόρμα του Instagram το 2020; Αναφέρετε παραδείγματα.

Τα iPhones είχαν την τιμητική τους, αφού δόθηκε σχεδόν όλο το ελληνικό stock της Apple σε διαγωνισμούς.

Aπάντηση: Ο συνολικός αριθμός δύσκολα μπορεί να προσδιοριστεί με μαθηματική ακρίβεια. Αν κρίνουμε από τα τουλάχιστον 1345 Iphone που δόθηκαν από την Ιωάννα Τούνη, τότε το συνολικό κόστος όλων εκείνων που χαρίστηκαν μέσα από τους πολλούς Έλληνες influencers, θα μπορούσε σίγουρα να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση που βίωνε εκείνη την εποχή.

ΘΕΜΑ 6

Να αναφέρετε επιγραμματικά τι περιείχε το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τους εξειδικευμένους επιστήμονες του πληκτρολογίου.

Θεματάρα. End of story!

Aπάντηση: Το εμβόλιο έναντι του COVID-19 κατά τους επιστήμονες του πληκτρολογίου περιείχε:

  1. τσιπάκι ή νανοτσιπάκι και γενικώς ό,τι σχετίζεται με τσιπάκια τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για να ελέγχουν τον κάθε άνθρωπο,
  2. ουσία που μεταλλάσσει το ανθρώπινο DNA μετατρέποντας τον κόσμο σε ρομπότ,
  3.  5G
  4. σκέτο νερό
  5. δηλητήριο που θα σκότωνε μετά από καιρό τους εμβολιασμένους.

ΘΕΜΑ 7

Τι προέτρεψε ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κυριακός Μητσοτάκης, να κάνει ο ελληνικός λαός τις δύσκολες στιγμές του 2020;

Απάντηση: Σ’ ένα από τα πολλά τηλεοπτικά του διαγγέλματα ο boomer πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να πείσει την απείθαρχη νεολαία να μείνει σπίτι και να περιορίσει τις μετακινήσεις, προέτρεψε να επιδοθεί στο cocooning «ως ανάγκη και χρέος για όλους».

ΘΕΜΑ 8

Ποια ιστορική ανακωχή επιτεύχθη στα τέλη του 2020 χάρη στο γνωστό διπλωμάτη, Νικόλαο Κοκλώνη; 

Απάντηση: Ήταν 26 Δεκεμβρίου 2020 όταν η κόντρα της Άννας Βίσση με τη Δέσποινα Βανδή, μια κόντρα που διήρκησε δύο δεκαετίες περίπου, τελείωνε οριστικά και αμετάκλητα. Κι αυτό χάρη στην επιμορφωτική εκπομπή του δημοφιλούς διπλωμάτη Νικολάου Κοκλώνη που κατάφερε να φέρει τα δύο αυτά icons στην ίδια σκηνή.

Υ.Γ. Αναμένω και το δικό σου πρωτότυπο θέμα κάτω στα σχόλια, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαμε να το δούμε σε 100, ή και 50 ακόμη χρόνια ρε αδερφέ, στις Πανελλήνιες!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα καμπάνια NESCAFÉ® Frappé είναι τόσο απολαυστική όσο και το να είσαι ο εαυτός σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET