fbpx

Το «The Girlfriend Experience» είναι η σειρά που ΠΡΕΠΕΙ να δεις μέσα σ’ ένα ΣΚ!


Σίγουρα όσοι έχετε δει την ομώνυμη ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, είστε πλήρως εξοικειωμένοι με το σενάριο και την υπόθεση της σειράς που έχει κάνει πάταγο στο φοιτητικό κοινό. Όσοι δεν την έχετε παρακολουθήσει από την άλλη, μη σκάτε, το στόρι επιστρέφει πιο δυναμικό σε παραγωγή του Starz το οποίο ακολουθεί το μοντέλο του Netflix και του «House of Cards». Τι κάνει δηλαδή; Βγάζει τα επεισόδια ολόκληρης της σεζόν online, αφήνοντας το θεατή να επιλέξει αν θα τα παρακολουθήσει σε …ένα βράδυ ή θα πάρει τον χρόνο του.

Προσωπικά πάντως, κόλλησα τόσο πολύ με το «The Girlfriend Experience» που η πρώτη επιλογή μου φάνηκε μονόδρομος. Και κάτι μου λέει πως θα ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμά μου. Αρκεί να ξεκινήσετε τη σειρά το ΣΚ, για να μην έχετε σχολή την επόμενη μέρα. Γιατί πιστέψτε με, δεν παλεύεται η φάση!

Η Christine Reade (Riley Keough, εγγονή του Elvis Presley) σπουδάζει Νομική στο Σικάγο και κάνει την πρακτική της σε μεγάλη εταιρία. Κι όπως κάθε φοιτήτρια που σέβεται τον εαυτό της, έτσι κι αυτή δυσκολεύεται οικονομικά κι αδυνατεί να τα φέρει εις πέρας με τα έξοδά της. Ωστόσο, η ήρεμη καθημερινότητά της αλλάζει ριζικά όταν παίρνει μια πολύ σημαντική απόφαση για τη ζωή της. Ή για την ακρίβεια, όταν η φίλη και συμφοιτήτριά της Avery, της βρίσκει τη «λύση» στο μεγάλο της πρόβλημα.

Η Avery, όντας και η ίδια μέρος του εν λόγω χώρου, αποκαλύπτει στην Christine τα «καλά» του επαγγέλματος της συνοδού πολυτελείας. Λίγο οι εμπειρίες ζωής, λίγο τα εύκολα χρήματα και το «απαγορευμένο» που πάντα εξιτάρει, η Christine εν τέλει πείστηκε να …δοκιμάσει. Αρχικά με τη βοήθεια της προαγωγού της Avery, την Jacqueline, η οποία της συστήνει μερικούς καλούς πελάτες.

Η Christine πολύ γρήγορα μαθαίνει να κάνει δύο ζωές. Το πρωί αυτήν της καθώς πρέπει φοιτήτριας και το βράδυ της Chelsea, της γυναίκας που αποτελεί αντικείμενο πόθου για σωρεία ευκατάστατων αντρών των οποίων είναι σε θέση να «διαβάζει» τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους, να τις ικανοποιεί και μ’ αυτόν τον τρόπο να ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω τους.

Η σειρά είναι γυρισμένη με τρόπο τέτοιο ώστε να μεταδίδει συνεχώς μια ερωτική ατμόσφαιρα και να σε καθηλώνει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Ψέματα, συνωμοσίες και sextapes ταράζουν τα νερά και κρατούν το ενδιαφέρον στο κόκκινο, δίνοντας στη σειρά τον χαρακτηρισμό του «House of Cards των φοιτητριών».

Ταυτόχρονα, η περίπλοκη κι εγωκεντρική προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας μπερδεύει τον θεατή και πολύ γρήγορα τον εξιτάρει στην προσπάθειά του να την κατανοήσει μέσα από τις πράξεις και τις αποφάσεις της. Η απάθεια και η ψυχρότητα που την χαρακτηρίζουν βέβαια, σε δυσκολεύουν πολύ στο ψυχογράφημα του χαρακτήρα της νεαρής κοπέλας. Από την άλλη βέβαια, αποτυπώνουν με τον πλέον παραστατικό τρόπο το πώς τα χρήματα και το σεξ, «ελέγχουν» τη σημερινή εποχή.

Οι τολμηρές ερωτικές σκηνές δε θα μπορούσαν να λείπουν σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, πέρα από το απαραίτητο αλατοπίπερο της σειράς, λειτουργούν ως ένα ακόμη αποδεικτικό της ψυχρότητας του χαρακτήρα της Chelsea Christine.

Η πρώτη σεζόν κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο, με τις καλές κριτικές να διαδέχονται η μία την άλλη και την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας να κλέβει τις εντυπώσεις.

Η δεύτερη σεζόν, αναμένεται να βασιστεί επίσης στο ίδιο θέμα, ωστόσο θα έχει εντελώς διαφορετικό casting και υπόθεση. Αναμένουμε!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET