ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη και… απεργία | Πώς θα κινηθούν τελικά αύριο λεωφορεία, μετρό, τραμ και ηλεκτρικός!

Δεν πιστεύουμε να είχατε κανονίσει τίποτα.

Neopolis Team

15 Ιουνίου, 2021

Άλλος ένας γύρος απεργιών για το εργασιακό νομοσχέδιο έρχεται αύριο, ακινητοποιώντας ξανά την πόλη.

Ευτυχώς, παρότι υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα και στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να εξαιρέσει από την απεργία όσους συμμετέχουν στη διαδικασία των Πανελληνίων, ύστερα κι από παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τους εργαζόμενους του ΜΜΜ όμως, που θα κρατήσουν για άλλη μία φορά αντίθετη στάση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίζεται αύριο, με αποτέλεσμα λεωφορεία, μετρό, τραμ και ηλεκτρικός να μην είναι στη διάθεση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00, με τα τελευταία δρομολόγια να αναχωρούν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή αργότερα. Από την άλλη, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 10:00 το πρωί και ως τη λήξη της κυκλοφορίας, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, παρόλα αυτά το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό αποφάσισε να επιμείνει στην 24ωρη απεργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό σημαίνει πως οι μετακινήσεις θα είναι δύσκολες αύριο Τετάρτη 16/06, και όπως σας προτρέψαμε και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα καλύτερο θα ήταν να αναβάλετε τα σχέδιά σας όπου είναι δυνατό, διότι η παραμικρή μετακίνηση θα φέρει ταλαιπωρία.

Παρακάτω η νέα ανακοίνωση των εργαζομένων στα ΜΜΜ:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της.

Η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης για τα παιδιά είναι εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Για αυτό το λόγο παίρνουμε μέρος ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων και διευκολύνουμε τα παιδιά μας στις μετακινήσεις τους.

Πραγματοποιούμε την Τετάρτη 16/6 στάση εργασίας από 10πμ έως λήξη της βάρδιας.

Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή.

Οι Διοικήσεις

ΣΗΜ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ & ΤΡΑΜ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET