ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος από σήμερα στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους!

Σύντομα και στους εσωτερικούς να ευχηθούμε!

Neopolis Team

5 Μαρτίου, 2022

Οι μάσκες κατάφεραν να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας και όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μας δίνουν μέχρι και πόντους ομορφιάς. Ολόκληρη έρευνα το λέει, όχι εμείς.

Πέραν αυτού όμως, υπήρξε πολύ κουραστικό όλο το περασμένο διάστημα να έχουμε μία επιπλέον έγνοια όταν φεύγουμε από το σπίτι και επιτέλους απαλλασσόμαστε από αυτήν. Στο περίπου δηλαδή, αφού από σήμερα παύει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της στους εξωτερικούς χώρους.

Κάτι, βέβαια, που έχει σταματήσει να απασχολεί πολλούς καιρό τώρα, αφού και οι έλεγχοι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί σημαντικά. Για τους λίγους όμως που ακολουθούσαν το μέτρο ακόμα, η ώρα της απελευθέρωσης της μουσούδας έφτασε, και το σημερινό Σάββατο θα είναι το πρώτο, μετά από καιρό, που το τίμιο μακιγιάζ θα πάρει την προσοχή που του αξίζει. Από την άλλη, ειδικά σήμερα οι μάσκες θα κυριαρχήσουν για μια τελευταία φορά, αλλά όχι τόσο οι ιατρικές όσο οι αποκριάτικες.

Φυσικά, θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν με μάσκα σε όλους τους χώρους, μιας και τα κρούσματα δε βρίσκονται ακόμα σε ιδιαίτερα καθησυχαστικό επίπεδο.

Όπως και να ‘χει, την περασμένη Τετάρτη (2/3) η Επιτροπή των Ειδικών συνεδρίασε και ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την κατάργηση του εν λόγω μέτρου, με την τήρησή του όμως να εξακολουθεί να συνιστάται σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας ανέφερε:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET