ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Ήρθε το τέλος του Wi-Fi. Το Li-Fi είναι 100 φορές πιο γρήγορο!

Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2015 και καλά-καλά να μην ξέρουν όλοι τι είναι το «Wi-FI», ωστόσο το Li-Fi βρίσκεται προ των πυλών και υπόσχεται ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από αυτές του wi-fi. Οπως και το Wi-Fi, το Li-Fi (Light-Fidelity) χρησιμοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για τη μεταφορά δεδομένων. Αντί όμως για ραδιοσήματα, το Li-Fi μεταδίδει δεδομένα […]

Neopolis Team

25 Νοεμβρίου, 2015

Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2015 και καλά-καλά να μην ξέρουν όλοι τι είναι το «Wi-FI», ωστόσο το Li-Fi βρίσκεται προ των πυλών και υπόσχεται ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από αυτές του wi-fi.

Οπως και το Wi-Fi, το Li-Fi (Light-Fidelity) χρησιμοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για τη μεταφορά δεδομένων. Αντί όμως για ραδιοσήματα, το Li-Fi μεταδίδει δεδομένα σε δυαδικό κώδικα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VLC (Visible Light Communication) που αξιοποιεί το φως από LED.

Σε πειράματα που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, το νέο ασύρματο σύστημα κατάφερε να πιάσει ταχύτητες των 224 Gigabits το δευτερόλεπτο. Τέτοιου είδους ταχύτητες μόνο ασύλληπτες μπορούν να χαρακτηριστούν και όπως όλα δείχνουν μπορούν να φέρουν επανάσταση στην χρήση του διαδικτύου.

Αυτή τη στιγμή, το Li-Fi δοκιμάζεται σε γραφεία και σε βιομηχανικό περιβάλλον, στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να πετύχουν μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 1 GB το δευτερόλεπτο, 100 φορές μεγαλύτερη από το Wi-Fi.

Το Li-Fi εκτός από μεγάλες ταχύτητες υπόσχεται να λειτουργεί με φως σε συχνότητες μεταξύ 400 και 800 TeraHertz. Λόγω του ότι το ορατό φως δεν μπορεί να περάσει μέσα από τοίχους, το Li-Fi θεωρείται πολύ πιο ασφαλές σύστημα και λιγότερο ευαίσθητο σε παρεμβολές.

Όσο και τρελές να είναι οι επιδόσεις του Li-Fi, δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το wi-fi στο άμεσο μέλλον καθώς βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Ωστόσο, οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αναβαθμίσουν τις συσκευές με μπαταρία Li-Fi για να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα δύο ασύρματα συστήματα, ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους για τη βέλτιστη ταχύτητα και ασφάλεια.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Always® και το ‘Strong Me’ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET