ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τέλος στα νυχτερινά σουλατσαρίσματα βάζει το ΑΠΘ – Θα κλειδώνουν 67 πόρτες μετά τις 21:30!

Είναι πολλές οι φορές, ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, που δημοσιεύουμε άρθρα σχετικά με εγκληματικές – παράνομες ενέργειες εντός των χώρων του ΑΠΘ. Κι ακόμη περισσότεροι οι φοιτητές, που διαμαρτύρονται μονίμως για την ασφάλεια που… δεν αισθάνονται στο ίδιο τους το Πανεπιστήμιο. Προφανώς αυτά είδαν/άκουσαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κι αποφάσισαν (επιτέλους) να λάβουν […]

Neopolis Team

26 Σεπτεμβρίου, 2019

Είναι πολλές οι φορές, ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, που δημοσιεύουμε άρθρα σχετικά με εγκληματικές – παράνομες ενέργειες εντός των χώρων του ΑΠΘ. Κι ακόμη περισσότεροι οι φοιτητές, που διαμαρτύρονται μονίμως για την ασφάλεια που… δεν αισθάνονται στο ίδιο τους το Πανεπιστήμιο.

Προφανώς αυτά είδαν/άκουσαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κι αποφάσισαν (επιτέλους) να λάβουν επιπλέον μέτρα δεδομένης της κατάστασης. Έτσι λοιπόν, οι πόρτες του Ιδρύματος θα κλείνουν τις βραδινές ώρες, με την είσοδο και τη διέλευση να μην είναι πλέον ελεύθερες ολόκληρο το 24ωρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι 67 πόρτες που οδηγούν στο campus και βρίσκονται επί της Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, θα κλειδώνουν καθημερινά από τις 21:30 και θα ανοίγουν εκ νέου στις 06:00. Ανοικτές ολόκληρο το 24ωρο, θα είναι μονάχα η κεντρική είσοδος της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς επίσης και η πύλη που βρίσκεται απέναντι από τη ΔΕΘ. Με τη σημείωση βέβαια, πως κι αυτές οι δύο πύλες θα φυλάσσονται και η είσοδος στο Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιείται μονάχα μετά από σχετικό έλεγχο.

Την ανακοίνωση έκανε ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος, σε δηλώσεις του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Κωβαίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των… ψύλλων στο Τμήμα Χημείας, το οποίο χαρακτήρισε μεμονωμένο περιστατικό. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την εξασφάλιση της καθαριότητας στους χώρους του ΑΠΘ προχώρησε ήδη σε απεντόμωση και δεν υπάρχει κανέναν λόγος ανησυχίας τόσο για τους φοιτητές, όσο και για το προσωπικό του ιδρύματος.

Η παραπάνω απόφαση της Πρυτανείας έχει γίνει δεκτή με ανάμεικτες αντιδράσεις από τους φοιτητές του ΑΠΘ. Κάποιοι δηλώνουν σύμφωνοι με την ενέργεια και πως πρόκεται για μια κίνηση που θα έχει θετικό αντίκτυπο στο αίσθημα ασφάλειας των φοιτητών του Πανεπιστημίου. Πολλοί είναι εκείνοι ωστόσο, που απορούν τι θα γίνει με όσους επιλέγουν να διαβάσουν τις νυχτερινές ώρες, ενώ αναμένονται και προβλήματα στη διεξαγωγή εκδηλώσεων και parties εντός των χώρων του campus.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET