ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το ΠαΜακ είναι μπροστά | Τέλος οι αφίσες στους χώρους της σχολής!

Η αφισοκόλληση από τις κομματικές παρατάξεις είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους χώρους των Πανεπιστημίων. Αρκετές φορές μάλιστα οι ίδιοι οι φοιτητές έχουν εναντιωθεί με αυτή την κατάσταση, το αυτάκι όμως των πολλών δεν ιδρώνει έτσι απλά. Το ΠαΜακ όμως βάζει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και γίνεται πρότυπο ιδρύματος. Οι αφίσες των […]

Neopolis Team

6 Μαρτίου, 2018

Η αφισοκόλληση από τις κομματικές παρατάξεις είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους χώρους των Πανεπιστημίων. Αρκετές φορές μάλιστα οι ίδιοι οι φοιτητές έχουν εναντιωθεί με αυτή την κατάσταση, το αυτάκι όμως των πολλών δεν ιδρώνει έτσι απλά.

Το ΠαΜακ όμως βάζει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και γίνεται πρότυπο ιδρύματος. Οι αφίσες των κομματικών παρατάξεων καταργούνται και την θέση τους παίρνουν υπερσύγχρονες οθόνες ενημέρωσης, οι οποίες θα είναι στην διάθεση των νέων προκειμένου να αναρτούν εκεί τα μηνύματα τους.

Με αυτή την απόφαση οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου φιλοδοξούν να απαλείψουν το πρόβλημα της αφισορύπανσης που εμφανίζεται σε όλους τους χώρους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των φοιτητικών εκλογών. Με την τοποθέτηση των ενημερωτικών οθονών και τη δημιουργία ειδικού κανονισμού λειτουργίας και διαμοιρασμού τους, που θα εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα εκλείψει κάθε λόγος ανάρτησης αφισών από τις παρατάξεις, αφού πλέον θα έχουν στη διάθεσή τους τον πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο ανακοίνωσης των δράσεων και των απόψεών τους.

Μαζί όμως με την ανακοίνωση αυτή, το ΠαΜακ την Πέμπτη 8 Μαρτίου, θα κάνει και τα αποκαλύπτηρια τοιχογραφίας από τον εικαστικό Παναγιώτη Γιάκα, η οποία θα βρίσκεται στον εξώστη του φουαγιέ, απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου. Το περιεχόμενο της τοιχογραφίας είναι η «αφήγηση» της ιστορίας της Θεσσαλονίκης στο χώρο της Μακεδονίας.

Η τελετή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας θα πλαισιωθούν μουσικά από το σύνολο τρίχορδων μπουζουκιών με συμμετοχή πρωτοετών φοιτητών της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή Ελευθέριου Τσικουρίδη και του πανεπιστημιακού υποτρόφου, Γεώργιου Καραμφίλλη.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πρωτοπορεί λοιπόν, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως για την εξοικονόμηση του χαρτιού μιας και για τις αφίσες ξοδεύδονται πολλά κιλά.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET