BINGE WATCHING

Τέλη Ιανουαρίου ξεκινούν τα γυρίσματα του ‘The Gray Man’ στο Netflix, πώς και πώς το περιμένουμε!

Το κατασκοπικό θρίλερ που θα συζητηθεί όσο τίποτα.

Δήμητρα Πραντάλου

16 Δεκεμβρίου, 2020

Με τις κινηματογραφικές αίθουσες να παραμένουν κλειστές για πολύ καιρό ακόμα, πλέον εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για δυνατές παραγωγές από τις streaming πλατφόρμες.

Το Netflix ήδη έκανε την αρχή μέσα στη χρονιά με το Extraction, νιώθοντας και το μεγάλο ανταγωνισμό από HBO Max και Disney+, ωστόσο το δυνατό του χαρτί, ο άσσος στο μανίκι του, είναι η νέα ταινία που προβλέπεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Και θα τα σπάσει, είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.

Το μεγάλο ποντάρισμα της πλατφόρμας ακούει στο όνομα ‘The Gray Man, βασισμένο στο best-seller 12 ετών, στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων από τον Mark Greaney, που θυμίζει το αντίστοιχο franchise του James Bond. Η μόνη διαφορά είναι πως ο πρωταγωνιστής δεν βρίσκεται υπό την υπηρεσία του κράτους, αλλά λειτουργεί μόνος.

Δεν είναι όμως μόνο η υπόθεση που παίζει σημαντικό ρόλο και αναμένεται να οδηγήσει την ταινία στις πρώτες θέσεις του Netflix, και για πολύ καιρό μάλιστα, αλλά οι άνθρωποι που θα την πλαισιώνουν. 

Joe και Anthony Russo, μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία τους με το Avengers: Endgame, καθώς και το Captain America: Civil War, βάζουν όλη τους την τέχνη, τη φαντασία και την εμπειρία για το κατασκοπικό blockbuster θρίλερ, σε συνεργασία με δύο μεγάλα ονόματα ηθοποιών, αυτά των Chris Evans και Ryan Gosling.

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσα να σταματήσω εδώ να γράφω το οτιδήποτε μιας και η συνεργασία αυτή μιλάει από μόνη της, αλλά υπάρχει μπόλικο ενδιαφέρον ακόμα. Διότι αξίζει να σημειωθεί πως το budget που έχει δοθεί για την ταινία ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάριαη πιο ακριβή παραγωγή έβερ για το Netflix -, πράγμα που σημαίνει πως για να πετύχει το εγχείρημα θα πέσει σκληρή δουλειά.

O Joe Russo μιλώντας στο Collider εξήγησε πως το ‘The Gray Man’ είναι διαφορετικό και δεν πρόκειται να δοθούν απαντήσεις και να λυθούν απορίες από την πρώτη ταινία.

Έχουμε συλλάβει την ιδέα σαν μια σειρά ταινιών, ακολουθώντας διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε φορά. Επομένως, θα παρακολουθήσετε την ταινία, θα αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη αντίληψη της πλοκής, αλλά και πάλι θα σας μείνουν ερωτήματα γύρω από το ευρύτερο σύμπαν. Και νομίζω ότι αυτός είναι ένας τρόπος να σπάσεις λίγο τα καθιερωμένα, δηλαδή να μη δώσεις τα πάντα στο κοινό με μία ταινία. Δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη αφήγηση, αλλά μια περιγραφή από ένα κεφάλαιο ενός βιβλίου.

Δε γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη η ταινία στο Netflix, ωστόσο ο Joe Russo δήλωσε πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τέλη Ιανουαρίου στο LA, οπότε ευχόμαστε το 2021 να σκάσει μύτη στην πλατφόρμα. Όσον αφορά το αν η πανδημία επηρέασε καθόλου το project, απάντησε:

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κατασκοπικό θρίλερ. Η πρόθεση είναι να γυριστούν σκηνές σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, και μπορούμε να το πετύχουμε. Γι΄αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι, μιας και είναι πολύ σημαντικό για την αφήγηση να μπορούμε να βρεθούμε σε αυτές τις τοποθεσίες.

H πλοκή της ταινίας

Η ιστορία ακολουθεί τον Court Gentry, τον οποίο υποδύεται ο Ryan Gosling, πρώην πράκτορας της CIA που μετατράπηκε σε εκτελεστή για λογαριασμό εκείνων που δίνουν τα περισσότερα. Στην πιάτσα τον αποκαλούν ‘Gray Man’, με τη φήμη του να είναι μεγάλη. Ωστόσο, ο πρώην συνεργάτης του στη CIA, Lloyd Hansen, δηλαδή ο Chris Evans, θα το κυνηγήσει παντού μέχρι να τον πιάσει.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στο Deadline o Anthony Russo, «η ταινία είναι ένα πραγματικό μπρα-ντε-φέρ ανάμεσα σε αυτούς τους δύο μεγάλους ηθοποιούς, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές εκδοχές της CIA, τόσο στο τι μπορούν να είναι όσο και στο τι μπορούν να κάνουν».

Έχουμε πολλά να περιμένουμε από τη νέα χρονιά, ελπίζουμε αυτή η ταινία να είναι ένα από αυτά.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘Kind of Kindness’: Έρχεται η πρεμιέρα της σχεδόν τρίωρης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου!

Μουσική

Το Nemo έχασε και το δεύτερο βραβείο της Eurovision, αφού έσπασε το πρώτο στη σκηνή!

Μουσική

«Να Ζήσω Παραπάνω»: Το νέο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου θα γίνει το αγαπημένο σου για το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET