ΕΛΛΑΔΑ

Telegram: 15000 σάπια άτομα αντάλλασσαν γυμνές φωτο γυναικών και ανηλίκων σε ομαδικές!

Δεκάδες υπο-ομάδες για διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χιλιάδες ανώμαλα μέλη και γύρω στις 100.000 γυμνές φωτογραφίες ανυποψίαστων γυναικών...

Neopolis Team

13 Απριλίου, 2023

Κατά πάσα πιθανότητα, τις τελευταίες μέρες θα έχει πάρει το μάτι σας το χαμό που προκλήθηκε με τη διαδικτυακή ομάδα «Μήπως έχουμε τον ίδιο γκόμενο;». Η λογική αυτής είναι κοπέλες-μέλη της να ανεβάζουν πληροφορίες και φωτογραφίες από συντρόφους τους ή άντρες με τους οποίους κάτι παίζει, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν τις κερατώνουν ή για να μάθουν αν αξίζει να μπουν σε σχέση μαζί τους βάσει του παρελθόντος τους. Παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σωστά.

Σας έχουμε χειρότερο όμως: Μια ομάδα στο Telegram με όνομα «Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας» και πάνω από 15.000 μέλη, όπου άντρες ανταλλάσσουν γυμνές φωτογραφίες πρώην ή νυν τους, τραβούν φωτογραφίες ανυποψίαστων γυναικών στο δρόμο και τις ανεβάζουν ρωτώντας αν υπάρχει καμιά nude, επεξεργάζονται φωτογραφίες κοριτσιών (πολλές από αυτές είναι ανήλικες) από το Insta για να φαίνονται ότι είναι γυμνές, και πολλά άλλα τέτοια αηδιαστικά πράγματα που κάνουν εμάς τις γυναίκες να αισθανόμαστε πιο απροστάτευτες και μη ασφαλείς από ποτέ.

Και για να τα ξεκαθαρίζουμε από νωρίς, η συμβουλή προσέξτε πού και τι στέλνετε, για άλλη μία φορά, δεν έχει χώρο. Πέραν του ότι είναι εγκληματικό να διακινείς γυμνές φωτογραφίες κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του, ακόμα κι αν τις έχει στείλει εκούσια σε εσένα, τα μέλη της ομάδας μοιράζονται κι επεξεργάζονται φωτογραφίες ακόμη και τυχαίων γυναικών στο δρόμο. Φωτογραφίζουν, όπως καταγγέλεται, τις κοπέλες τους την ώρα που κοιμούνται και τις στέλνουν στα υπόλοιπα μέλη, ενώ φτάνουν ακόμα και στο σημείο να τραβήξουν μία γυναίκα την ώρα που δοκιμάζει ρούχα σε δοκιμαστήριο.

@elenip__ Είναι λυπηρό και τρομακτικό θα ελεγα να γινονται τετοια γεγονότα και πως κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία , αηδιάζω .. #telegram ♬ πρωτότυπος ήχος – Eleni P

@life.is.all.about.me♬ πρωτότυπος ήχος – Natali | Shopping & Lifestyle

Η Ναταλί Γρηγορίου είναι αυτή που δημιούργησε την ομάδα «Μήπως έχουμε τον ίδιο γκόμενο;», με αφορμή της οποίας αποκαλύφθηκαν όλα όσα συμβαίνουν στο Telegram. Όπως η ίδια σημειώνει, δεν έφτιαξε το συγκεκριμένο γκρουπ σαν αντίποινα στις αντρικές ομαδικές, καθώς δε γνώριζε την ύπαρξή τους, ούτε είχε πέσει θύμα αυτών (απ’ όσο μπορεί να γνωρίζει η κάθε μία από εμάς βέβαια…).

@life.is.all.about.me♬ πρωτότυπος ήχος – Natali | Shopping & Lifestyle

Όσο πιο βαθιά μπαίνεις στο θέμα εντωμεταξύ, τόσο περισσότερο σοκάρεσαι. Μέσα σε αυτόν τον οχετό από συνομιλίες, «παραγγελίες» φωτογραφιών και μισογυνικά σχόλια, υπάρχουν άτομα που προσφέρουν υλικό της μικρής τους αδερφής (ανέβηκε βίντεο στο TikTok με αποδείξεις, αλλά πλέον δεν υπάρχει) και της μητέρας τους.

Σε αυτό το αρρωστημένο γκρουπ όπου υπάνθρωποι διαμοιράζουν και ζητιανεύουν μια nude, εκτιμάται ότι έχουν διαρρεύσει γύρω στις 100.000 γυμνές φωτογραφίες και χιλιάδες βίντεο ανυποψίαστων γυναικών.

Πέρα από το βασικό γκρουπ – το οποίο φαίνεται πως έχει κλείσει μετά τις διαστάσεις που πήρε το ζήτημα – υπάρχουν και prive chat όπου η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, μιας και για να μπεις μόνο – κάτι σαν τελετή μύησης – πρέπει να στείλεις nudes μιας κοπέλας.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δεκάδες υπο-ομάδες για διαφορετικές πόλεις/περιοχές στην Ελλάδα, όπου τα μέλη δίνουν το ονοματεπώνυμο της κοπέλας που αναζητούν από την περιοχή τους συνήθως, το profile αυτής στα social media και στη συνέχεια περιμένουν να απαντήσει κάποιος ότι έχει στην κατοχή του υλικό από αυτή την κοπέλα.

Στην ουσία, όπως εξηγεί αναλυτικά το ThessToday.gr, οι ιδιωτικές ομάδες χωρίζονται σε 3 επίπεδα:

Επίπεδο 1: Οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουν την ομάδα 10 φορές στις εφαρμογές Discord, Reddit και Telegram. Βασική προϋπόθεση είναι να έχει γίνει σε διαφορετικές ομάδες. Στη συνέχεια, πρέπει να στείλουν screenshot στους admin, ότι ολοκλήρωσαν τις κοινοποιήσεις προκειμένου να γίνουν μέλη της ιδιωτικής ομάδας.

Επίπεδο 2: Σύμφωνα με τους διαχειριστές, μπαίνουν μόνο «σοβαρά άτομα», τα οποία διαθέτουν ακυκλοφόρητο υλικό γυναικών-θυμάτων, και τα ίδια ενδιαφέρονται για μια ομαδική με οργανωμένο ονομαστικό υλικό. Για να καταφέρουν να μπουν, πρέπει να στείλουν το δικό τους πορνογραφικό υλικό που έχουν από γυναίκες. «Στην prive μας έχουμε μεγάλα άλμπουμ από κοπέλες που δεν υπάρχουν αλλού, γι’ αυτό και είναι τόσο απαιτητικό να μπει κάποιος. Το 95% τρώει άκυρο γιατί στέλνουν υλικό που έχουν βρει από αλλού. Εμείς θέλουμε άτομα στην ομάδα με δικό τους υλικό!».

• Επίπεδο 3: Ελάχιστοι έχουν πρόσβαση στο επίπεδο 3, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να μπεις. Όπως λένε οι διαχειριστές, «αν αξίζει το υλικό του, θα βρεθεί στην ιδιωτική ομάδα με μυστικό τρόπο».

Κάποιοι από τους έξτρα «όρους» προκειμένου να αποκτήσει κάποιος το «εισιτήριο» στις ιδιωτικές ομάδες, είναι να διαθέτει ακυκλοφόρητο πορνογραφικό υλικό μόνο Ελληνίδων και όπως γράφεται χαρακτηριστικά «να διακρίνεται ποια κοπέλα είναι». Παράλληλα, οι διαχειριστές ζητούν να μην είναι πάνω από 40 ετών, όπως και screenshot από facebook και instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Women Like You (@womenlikeyou_)

Όπως λέγεται, το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, πράγμα μου δημιουργεί μία βασική απορία: η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τι ακριβώς κάνει για όλα αυτά; Μιλάμε για (τουλάχιστον) 15.000 ανθρώπους που εγκληματούν κατά κοριτσιών, με τις συνέπειες που μπορεί να έχουν τέτοιες πράξεις να είναι γνωστές σε όλους μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που κορίτσια, από τον φόβο τους, την απελπισία τους και την παντελή έλλειψη προστασίας, βλάπτουν τον εαυτό τους.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το θέμα. Γυναίκες που έχουν πέσει θύματα και άλλες που θέλουν απλά να βοηθήσουν γιατί ξέρουν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση τους, συνεργάζονται και προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το αρρωστημένο σκηνικό.

@yourfeminist_aunt Θεσσαλονίκη 13.4.23 ,10.00 το πρωί . Κάλεσμα για παρουσία στην ασφάλεια. #fypgreece #telegram ♬ πρωτότυπος ήχος – yourfeminist_aunt

Στο μεταξύ, μας ήρθε λίγο έξτρα εμετούλης με την παρακάτω boy power συνομιλία μεταξύ των αντρών-μελών της ομάδας, όταν έμαθαν ότι οι εγκληματικές τους ενέργειες έχουν γίνει viral θέμα στο ίντερνετ τις τελευταίες ώρες και πως το μυστικό τους γκρουπάκι δεν είναι πια τόσο μυστικό. Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, έχουν φτιάξει και report ομάδα ώστε να «ρίχνουν» τα προφίλ όσων τους πάνε κόντρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων αύριο, ευκαιρία να κάνεις εκείνο το tour που σκεφτόσουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 35% των Ελλήνων δε διαβάζει ούτε ένα βιβλίο το χρόνο, δε μας κάνει εντύπωση!

ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Ακρόπολης: Εκτεταμένο ωράριο κι ελεύθερη είσοδος για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια έστησε την απαγωγή της για να μην τ’ ακούσει που δεν πάταγε σχολή δύο χρόνια!

ΕΛΛΑΔΑ

2.500 καταγγελίες για κακοποίηση ζώων έχουν γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET