ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΙ Χαλκίδας | Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι Φοιτητές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας: Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς οι οικότροφοι σπουδαστές του ΤΕΙ Στερεάς στη Χαλκίδα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, για τις σπουδές και το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Έχουμε αντίπαλο που έχει ονοματεπώνυμο: Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που […]

Neopolis Team

2 Δεκεμβρίου, 2015

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας:

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς οι οικότροφοι σπουδαστές του ΤΕΙ Στερεάς στη Χαλκίδα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση, για τις σπουδές και το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Έχουμε αντίπαλο που έχει ονοματεπώνυμο: Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Είναι η πολιτική που μειώνει τους μισθούς και χαρατσώνει τους εργαζόμενους γονείς μας για να μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι η πολιτική που μειώνει τις δαπάνες για την παιδεία, αρπάζει τα αποθεματικά των ΤΕΙ και ΑΕΙ για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών.

Είναι η πολιτική που για να μην αμφισβητηθούν οι στόχοι της δε διστάζει να αξιοποιεί διάφορους μηχανισμούς για να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται σε αυτή. Γι’ αυτό χτυπάει με ΜΑΤ και συλλαμβάνει απεργούς που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Γι’ αυτό απειλεί με εισαγγελικές εντολές και διώξεις σπουδαστές που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δωρεάν στέγαση.

Για την υλοποίηση των παραπάνω η κυβέρνηση έχει συμμάχους και μέσα στο ΤΕΙ. Είναι η Συνέλευση του ΤΕΙ, που έφερε νέο απαράδεκτο κανονισμό λειτουργίας της εστίας. Που απέναντι στο δίκαιο αγώνα μας απάντησε με συκοφαντίες, ψέματα και προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της δράσης μας, καλώντας για εισαγγελική παρέμβαση στοχοποιώντας 4 συναδέλφους μας.

Η λύση είναι η οργανωμένη και αγωνιστική δράση!

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Απορρίψαμε ολόκληρο τον κανονισμό και προτάξαμε το δικαίωμα ΟΛΩΝ των σπουδαστών στη δωρεάν στέγαση!

Απαιτήσαμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα: να καταργηθεί το χαράτσι και το ενοίκιο, να καταργηθεί η ποσόστωση και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι πρωτοετείς θα μπουν στα δωμάτια τους.

Κάναμε εβδομαδιαίες γενικές συνελεύσεις για να γίνει υπόθεση όλου του Συλλόγου και προχωρούσαμε με μαχητικό και πολύμορφο πρόγραμμα δράσης. Προχωρήσαμε από την πρώτη στιγμή σε κινητοποιήσεις στην Διοίκηση του ΤΕΙ και στη συνέχεια σε κατάληψή της. Προβάλλαμε παντού σε όλο το Ίδρυμα και στον λαό της περιοχής τα δίκαια αιτήματά μας και καλέσαμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε σύμπλευση. Κάναμε κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με άλλους συλλόγους εστιακών.

Απάντηση στην επιχείρηση τρομοκρατίας αποτέλεσε η στήριξη του αγώνα μας και η έμπρακτη αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία εργαζομένων της περιοχής, από δεκάδες σπουδαστικούς και φοιτητικούς Συλλόγους από όλη τη χώρα. Έγινε πράξη το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», φάνηκε η δύναμη που μπορεί να έχει η κοινή δράση εργαζομένων και σπουδαστών.

Με τον αγώνα μας καταφέραμε:

• Η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών να πάρει κλειδί για το δωμάτιο που δικαιούται δωρεάν.

• Να καταργήσουμε στην πράξη την καταβολή εγγύησης ως προϋπόθεση για να μπουν οι σπουδαστές στα δωμάτια.

• Να αποσπάσουμε δέσμευση από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης του ΤΕΙ ότι δε θα απαιτηθεί εγγύηση για τους σπουδαστές, τουλάχιστον για φέτος.

• Να αποσπάσουμε δέσμευση ότι αποσύρεται η εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος των 4 συναδέλφων μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

AITHMATA

• Να επιστραφούν τώρα τα αποθεματικά των σχολών! Επαρκής κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών!

• Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!

• Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!

• Να διατίθεται από το ΤΕΙ σύγχρονες εστίες, πλήρως εξοπλισμένες που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σπουδαστών στη δωρεάν στέγαση

• Μόνιμο διδακτικό προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες των μαθημάτων. Ούτε ένα μάθημα χωρίς καθηγητή.

• Όχι στον αυταρχισμό και την καταστολή, καμία εφαρμογή των τρομονόμων της Ε.Ε.!

• Να μην κινδυνεύει η σπουδαστική ιδιότητα και να μην υπάρχει αυτή η απειλή και τρομοκρατία για κανένα οικότροφο.

• Να αποσυρθεί τώρα ο νέος κανονισμός λειτουργίας της εστίας. Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά μας για:

• Να δοθούν άμεσα τα κλειδιά στους υπόλοιπους δικαιούχους δωρεάν, χωρίς την καταβολή καμιάς χρηματικής εγγύησης.

• Να μην γίνεται κανένας ρατσιστικός διαχωρισμός ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες σπουδαστές ή πρωτοετείς και παλιούς. Να έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια.

• Η Σύγκλητος του ΤΕΙ να αναλάβει τις ευθύνες της προς την σπουδαστική εστία και να δεσμευτεί για ανακαίνιση των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, επιδιόρθωση σε βλάβες-απώλειες-φθορές, σεβασμός της προσωπικής ζωής του οικότροφου, εξασφάλιση διαδικτύου.

• Να δημιουργηθούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (κουζίνες) που θα μπορούν οι σπουδαστές να μαγειρεύουν, χωρίς να το πληρώσουν οι σπουδαστές.

• Να διαμορφωθεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα το γυμναστήριο και η αίθουσα ψυχαγωγίας προκειμένου να ψυχαγωγούνται και να αθλούνται οι σπουδαστές, χωρίς να το πληρώσουμε οι ίδιοι.

• Να γίνει απεντόμωση

• Να υπάρχει φωτισμός περιμετρικά του ΤΕΙ και στον προαύλιο χώρο της εστίας.

• Η σίτιση να λειτουργεί μέχρι τις 21.00 ούτως ώστε να σιτίζονται όλοι οι σπουδαστές και μετά τα μαθήματα.

• Να υπάρχουν δωρεάν μεταφορές για τους οικότροφους της εστίας από το σπίτι τους προς το ΤΕΙ και αντίστροφα.

• Να γίνει ανακαίνιση της εστίας, αλλαγή επίπλων, επιδιόρθωση ζημιών και συμπλήρωση απωλειών.

• Να υπάρχει διαδίκτυο σε όλους τους χώρους της εστίας.

• ΤΩΡΑ να λυθεί το πρόβλημα με το βιολογικό καθαρισμό.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ! – ΟΠΛΟ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ!

Τέτοιους συλλόγους χρειαζόμαστε. Αγωνιστικούς, που δε συμβιβάζονται με τη σάπια κατάσταση! Καλούμε τους σπουδαστές να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση στους Συλλόγους ΣΤΕΦ και ΣΔΟ, να παλέψουμε στην ίδια κατεύθυνση για τα δίκαια αιτήματα μας! Να βάλουμε στην άκρη τις δυνάμεις που με τις θέσεις και τη δράση τους στηρίζουν την πολιτική που καταργεί τα δικαιώματά μας, που βάζουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες επειδή δε θέλουν τους σπουδαστές να αγωνίζονται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 01/12 στην Διοίκηση του ΤΕΙ στις 12:00

Στις 3 Δεκέμβρη στην Απεργία να γίνει πανικός!! 10.30, Πλατεία Αγοράς, Χαλκίδα

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!