EVENTS

To TEDxPanteionUniversity έρχεται στις 23/9 για να μας δώσει πολύ ‘FEED’… for thought!

Ένα inspiring event προτού επιστρέψεις στα αμφιθέατρα!

Neopolis Team

11 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Σεπτέμβρης συνήθως μας βρίσκει με ένα χαρτομάντηλο στο χέρι να κλαίμε για το καλοκαίρι που τελείωσε και για τις υποχρεώσεις που ξεκινούν. Πρωινό ξύπνημα, εργασίες, πρόοδοι… τα γνωστά, ξέρεις.

Ωστόσο, η επιστροφή στην ρουτίνα επιφυλάσσει και μερικές γλυκές εκπλήξεις, όπως το TEDxPanteionUniversity που επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά, παρουσιάζοντας το 7o κατά σειρά Main Event του με τίτλο ‘FEED’.

Λίγο πριν γυρίσεις αναγκαστικά στα αμφιθέατρα, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 οι δρόμοι οδηγούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να παρακολουθήσεις inspiring ομιλίες, να συμμετέχεις σε workshops και να ενημερωθείς από οργανισμούς. Παρουσιαστής του event θα είναι ο Γιώργος Λέντζας.

Έχοντας πραγματοποιήσει την περσινή χρονιά με μεγάλη επιτυχία το 6ο event στην Ελλάδα, διατηρώντας τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα και μια φρέσκια οπτική, το φετινό event έρχεται να επαναπροσδιορίσει το ‘FEED’, με τον πιο σύγχρονο τρόπο και με την ποιότητα φυσικά του TEDxPanteionUniversity. Τη σκηνή του TEDxPanteionUniversity θα μοιραστούν και φέτος ομιλητές από διάφορους κλάδους με σκοπό να αναδείξουν όλες τις πτυχές που μπορεί να πάρει η έννοια του FEED ή να αναπτύξουν τη δική τους υποκειμενική σκοπιά πάνω στο ζήτημα της τροφής καθώς και της ανατροφοδότησης.

Ξεκινώντας με την κυριολεκτική σημασία του ‘FEED’, η Θέκλα Γκιώνη, κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, έρχεται για να μιλήσει για το συναισθηματικό φαγητό και τη σημασία της ενσυνειδητότητας στη διατροφή. Θα καταρρίψει γνωστούς διατροφικούς μύθους και μέσα από καθημερινά παραδείγματα θα βοηθήσει να βελτιώσουμε τη σχέση μας με το φαγητό. 

Στη συνέχεια, η Ρεγγίνα Μακέδου, γυμνάστρια, θα διηγηθεί την ιστορία της, την περίοδο που η ίδια πάλευε με τη λευχαιμία, θα μας αναλύσει τη διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών με τελικό στόχο την κινητοποίηση του κοινού και την αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών. 

Ακολουθεί η Αναστασία Σκοπά, αρχιτέκτονας, ακτιβίστρια και το πρόσωπο πίσω από το λογαριασμό @act.low.waste, η οποία θα μιλήσει για τη σημασία της υιοθέτησης low waste συνηθειών, μιας κουλτούρας δηλαδή που σέβεται το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο. Τι μπορούμε να κάνουμε, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά; Η Αναστασία προτείνει διάφορες λύσεις, δίνοντας και εκείνη έμφαση στην ενσυνειδητότητα των επιλογών μας. 

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Κοσκινάς, ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Μαρία Κωλέτση, Διδάκτωρ Kοινωνικής Ψυχολογίας, θα θίξουν ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλ@. Ποια η σημασία της συνεχούς πληροφόρησης σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο; Είμαστε, τελικά, εθισμένοι στην πληροφορία; Πώς σχετιζόμαστε και παρουσιαζόμαστε στο διαδίκτυο;

Επόμενος είναι ο Σταμάτης Παπαγγέλου, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, ο οποίος έρχεται να αναλύσει τι είναι το Blockchain και πώς η τεχνητή νοημοσύνη, που ήρθε για να μείνει, φέρνει στο προσκήνιο νέα ζητήματα για τα πνευματικά δικαιώματα στο χώρο της τέχνης.

Φεύγοντας από τη θεματική του διαδικτύου, η Ελίνα Κακούρου, δημιουργός κοσμημάτων και ιδιοκτήτρια του kakuru jewelry, μιλά για τη σημασία που έχει το feedback για μια επιχείρηση, πώς εκείνη το χρησιμοποιεί για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, αλλά και πώς ένα κόσμημα, με την ιστορία και τις αναμνήσεις που κουβαλάει, θρέφει την ψυχή και βελτιώνει τη διάθεση μας. 

Η Ανδριάνα Νικολούλια, ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα στην Gender Alliance Initiative, θίγει ένα ιδιαίτερο και επίκαιρο κοινωνικό φαινόμενο, την έμφυλη βία. Εξηγεί, μέσα από την πυραμίδα της έμφυλης βίας, πώς η εξοικείωση με έμφυλα στερεότυπα και διακρίσεις οδηγεί, τελικά, στη νομιμοποίηση τους. Ή αλλιώς πώς από ένα σεξιστικό/ομοφοβικό αστείο μπορεί κανείς να κλιμακωθεί, φτάνοντας στο φόνο και τη γυναικοκτονία.

Τέλος, η Idra Kayne, ηθοποιός και τραγουδίστρια, θα μιλήσει για τις ρίζες της αλλά και τον ρατσισμό που βιώνει, ως Αφροελληνίδα. Το πώς συνδέεται με τη θεματική του FEED, θα το δεις από κοντά! 

Ακόμα θα έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε σημαντικά workshops από τις WWF, Global Prep αλλά και από τη WELEAD. Ταυτόχρονα σημαντικές NGO’ s και NON-PROFIT οργανισμοί θα σε περιμένουν για να σε ενημερώσουν και να σε ευαισθητοποίησουν ως πολίτη. 

Ως ένα TEDx event με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, το TEDxPanteionUniversity προσανατολίζεται πάντα στην ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν από το κοινωνικό σύνολο και το αφορούν, αλλά και στην προώθηση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν.

Κλείσε δωρεάν το εισιτήριό σου στο: https://allevents.in/athens/tedxpanteionuniversity-|-feed/80008176976663?ref=smdl 

FUN ZONE

Μουσική

H Coca-Cola, μεγάλος χορηγός στο Elpida Tour του Κωνσταντίνου Αργυρού, μας χάρισε ένα μαγικό μουσικό καλοκαίρι!

Τιβί

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης από το «Μαύρο Ρόδο» είχε κάνει πέρασμα από τα Ζουζούνια»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET