fbpx

TEDxNKUA | Το ΕΚΠΑ αποκτά το δικό του TEDx κάνοντας την αρχή μ’ έναν VIP Ticket διαγωνισμό!


Όχι δεν είναι ψέματα, το TEDxNKUA 2019 είναι γεγονός κι αποτελεί το πρώτο συνέδριο TEDx στην ιστορία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά ανυπομονώ να το παρακολουθήσω!

Η αλήθεια είναι ότι άργησε λίγο, καθώς μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, ωστόσο μία ομάδα έξι φοιτητών φέρνει επιτέλους το TEDx στο ΕΚΠΑ! Με πολλή όρεξη, ενέργεια και δημιουργικότητα θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι ώστε στις 13 Απριλίου από την σκηνή του συνεδρίου να ακουστούν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν!

Σε αυτό φυσικά τους βοηθά και το πολύ ενδιαφέρον θέμα που έχουν επιλέξει. Ένα θέμα πολύπλευρο που αφορά όλη την κοινωνία και δίνει έτσι την ευκαιρία σε διάφορες ιδέες κι απόψεις να ακουστούν. 

Αφιερωμένο λοιπόν στη γνώση, το κύριο θέμα θα είναι το αρχαιοελληνικό ρήμα «ΟΙΔΑ».

Ποιος είναι, όμως, ο τρόπος που θα κατανοήσει ο καθένας αυτήν την έννοια;

Τη γνώση τη βιώνουμε από την πρώτη στιγμή που ερχόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο. Είναι εκεί, στις εμπειρίες με τις οποίες εμπλουτίζουμε τη ζωή μας, στα πρόσωπα που συναντούμε στη «διαδρομή» μας, στα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία βρισκόμαστε…

 H «βάση» της σκέψης της οργανωτικής ομάδας ξεκινά από μια σειρά από αντιθέσεις που περιέχουν τις έννοιες:
«ability», «effort» και «guidance».

Ability/Talent vs Live/Exist: Όταν απλά υπάρχεις με ταλέντα με τα οποία έχεις γεννηθεί, ενώ όταν ζεις πραγματικά θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και εξελίσσεσαι, αναπτύσσοντας τις ικανότητες σου.

Apathy/Effort vs Stasis/Evolution: Όταν είσαι απαθής απέναντι στη ζωή, μεγαλώνεις σε ένα πλαίσιο στασιμότητας, ενώ όταν κάνεις προσπάθεια το αποτέλεσμα είναι η εξέλιξη.

Dogma/Guidance vs Need/Must: Όταν κάποιος είναι δογματικός τείνει να σου επιβάλλει τι πρέπει να κάνεις, ενώ όταν κάποιος αναγνωρίζει τις ανάγκες σου θέλει να σε βοηθήσει μέσω της καθοδήγησης βασισμένος στις δικές σου επιλογές.

Έτσι, προκύπτει η αμφισβήτηση:

Είναι η γνώση πραγματικά «παρούσα» σε κάθε στιγμή της ζωής όλων των ανθρώπων; Ή μήπως δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να αποκτήσουν την πρόσβαση στη γνώση; Και από την άλλη, πώς ξέρουμε πόσο «καλή» είναι η ποιότητα της γνώσης που λαμβάνουμε; Αν είναι αντικειμενική ή όχι; Αν είναι αληθινή ή ψεύτικη; Τελικά, ξέρουμε τίποτα ή όχι; Ή μήπως είχε δίκιο ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης, όταν είπε την περιβόητη φράση «ἕν οἶδα, ὅτι οὐδέν οἶδα », δηλαδή, «ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα».

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Τη μοναδική ευκαιρία ν’ ανακαλύψεις τη γνώση και να ζήσεις από πολύ κοντά την εμπειρία του πρώτου TEDxNKUA, κερδίζοντας ένα VIP εισιτήριo σου δίνει η οργανωτική ομάδα του συνεδρίου.

Πώς θα γίνει αυτό;

Δήλωσε συμμετοχή σε ένα φωτογραφικό διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα «παρουσιάσεις» τη δική σου ερμηνεία για το ΟΙΔΑ, ακολουθώντας τα 4 παρακάτω βήματα:

  1. Like στη σελίδα του TEDxNKUA στο Facebook ή Follow τον λογαριασμό του TEDxNKUA στο Instagram.
  2. Κάνε tag έναν φίλο σου στα σχόλια που θέλεις να έρθει μαζί σου την ημέρα του event.
  3. Στείλε τη φωτογραφία σου στο [email protected] γράφοντας πώς αντιλήφθηκες το ΟΙΔΑ μέσα από τη φωτογραφία σου.
  4. Τέλος, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram story σου (αντίστοιχα) με τα hashtags #ΤΕDxNKUA και #ΟΙΔΑ και tag το TEDxNKUA.

Κριτές του διαγωνισμού θα είναι οι φωτογράφοι Νίκος Ζήκος, Γιώργος Καποτάς και ο Αλέξανδρος Γρυμάνης, καθώς και ο video producer Γεροχριστοδούλου Σταμάτης. Αυτές οι διακεκριμένες προσωπικότητες θα αποτελέσουν όλοι μαζί την κριτική επιτροπή.

Η νικήτρια φωτογραφία θα «ανέβει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συνεδρίου.

Ο τυχερός μαζί με την παρέα του θα απολαύσει όλα τα οφέλη του διακεκριμένου εισιτηρίου του και πιο συγκεκριμένα δωρεάν είσοδο, θέση στην πρώτη σειρά, πρόσκληση να γνωρίσει τους ομιλητές από κοντά, ενώ θα κερδίσει και special αναμνηστικά του συνεδρίου.

*Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, μάθε εδώ.*

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET