ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: O 18χρονος Άγγελος κι ο 20χρονος Αντρέας βοήθησαν 26 συνεπιβάτες τους να σωθούν!

Πραγματικοί ήρωες! 🙏

Neopolis Team

2 Μαρτίου, 2023

Ξυπνώντας σήμερα, όλοι ευχηθήκαμε η χθεσινή μέρα να ήταν απλά ένα κακό όνειρο. Αντ’ αυτού, μάθαμε πως οι νεκροί αυξήθηκαν, μετρώντας 47 θύματα μέχρι στιγμής, ενώ ορισμένες εκτιμήσεις μιλούν ακόμα και για 70 νεκρούς.

Δεν υπάρχει τίποτα από το οποίο μπορείς να κρατηθείς σε τέτοιες καταστάσεις, παρά μόνο ίσως η αλληλεγγύη που ακμάζει. Μέσα σε αυτή τη μαυρίλα που καταπλακώνει την ψυχή μας είναι ένα μικρό φως να ξέρεις πόσοι έτρεξαν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους συμμετέχοντας στην αιμοδοσία. Και πώς εκείνοι που στάθηκαν τυχεροί στο τρένο, αντί να απολαύσουν την ασφάλεια τους, παρέμειναν στο σημείο να παλεύουν να την προσφέρουν σε όσους συνεπιβάτες τους μπορούσαν.

Ο 18χρονος Άγγελος και ο 20χρονος Αντρέας είναι αυτοί οι ήρωες χωρίς μπέρτα που μας δίνουν ελπίδα για τον κόσμο που ζούμε. Συνολικά, συνέβαλαν στη διάσωση 26 επιβατών του επιβατικού τρένου, όταν πήραν την απόφαση – ή πιο σωστά το ρίσκο – να συνεργαστούν με άτομα της ΕΜΑΚ και να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Όπως δήλωσε ο Άγγελος Τσιαμούρας στην κάμερα του Mega, ο ίδιος ταξίδευε στο 6ο βαγόνι του τρένου, το οποίο δεν υπέστη τις ζημιές των πρώτων. Ήταν, δηλαδή, απλά τυχερός που κατάφερε να βγει αλώβητος από το δυστύχημα. Παρ’ όλα αυτά, αξιοποίησε τη δική του κατάσταση και την ανδρεναλίνη που είχε ώστε να απεγκλωβίσει όσους επιβάτες των μπροστινών βαγονιών μπορούσε.

Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και στο βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3.

Όπως είπε, με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ, από το βαγόνι 3 «σώσαμε τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», με τον ίδιο να επιδεικνύει στους άνδρες της ΕΜΑΚ τα σημεία όπου έπρεπε να επιχειρήσουν.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με το χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε», συμπλήρωσε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου όταν μια γιαγιά έψαχνε το 6 μηνών εγγόνι της και δεν μπορούσα να το βρω», στη συνέχεια ωστόσο έμαθε ότι το παιδί και η μαμά του είναι καλά.

Ο Αντρέας Αλικανιώτης έσωσε επίσης 10 παιδιά, καθώς βγήκε σώος από το 2ο βαγόνι. Σπάζοντας το τζάμι για να βγει, πήρε μαζί του 10 επιβάτες με κίνδυνο της ζωής του, αφού οι φλόγες έκαιγαν τα πάντα στα πρώτα βαγόνια.

Η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ειρήνη Τζιαστούδη, στο οποίο μεταφέρθηκε ο 20χρονος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πράξη του φοιτητή μέσα από δημοσίευσή της στο facebook.

Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, Ανδρέας Αλικανιώτης ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια.

 

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος!

 

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!

Η ανάρτηση της γιατρού για τον ήρωα Αντρέα:

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET