Αυτό το καλοκαίρι μπορείς να ταξιδέψεις με τρένο στην Ευρώπη, εντελώς δωρεάν!


Μπάρες παγωτού Derby από την Κρι Κρι!

Άσε με να μαντέψω! Μία σκέψη που τριγυρνάει στο μυαλό σου και σήμερα με τον υπέροχο καιρό που έχει έξω, είναι το καλοκαίρι και οι διακοπές που πλησιάζουν. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα άλλωστε και αυτά τα πράγματα πρέπει να προγραμματίζονται νωρίς. Ωστόσο, πριν ξεκινήσεις με την παρέα σου την συζήτηση για το νησί που θα βρεθείτε φέτος, πρέπει να σου πω κάτι σημαντικό.

Πώς θα σου φαινόταν αν αυτό το καλοκαίρι σε βρει σε κάποιο μέρος του εξωτερικού; Έτσι, για την αλλαγή… Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως γιατί στο προτείνω.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τα πρώτα βήματα προς την εφαρμογή ενός σχεδίου που θα δώσει σε 20.000-30.000 νέους, την ευκαιρία να αποκτήσουν δωρεάν την κάρτα Interrail μόλις κλείσουν τα 18 τους χρόνια.

Αυτό το καλοκαίρι μάλιστα το σχέδιο θα υλοποιηθεί δοκιμαστικά, και οι νέοι που θα πάρουν το εισιτήριο τρένου (αξίας έως 510€ για ένα μήνα) θα μπορούν να ταξιδεύουν σε 30 χώρες της Ευρώπης χωρίς σχεδόν κανένα επιπλέον κόστος σε 32 σιδηροδρομικά δίκτυα.

Αν αυτό δεν είναι συναρπαστική εμπειρία, τότε τι;

Το εισιτήριό θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία και ferries, σε χώρες οι οποίες βρίσκονται εκτός του δικτύου Interrail (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Κύπρος).

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πολύ σύντομα.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή: