ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Take Care with Peanuts: Ένα μήνυμα φροντίδας του εαυτού μας, των συνανθρώπων και του πλανήτη μας!

Ο Snoopy, o Charlie Brown και η υπόλοιπη παρέα των Peanuts αναδεικνύουν τις έννοιες της φροντίδας και της μέριμνας προς όφελος μιας καλής ζωής για όλους.

Neopolis Team

15 Νοεμβρίου, 2022

Τα Peanuts δεν είναι απλώς ένα ακόμα comic strip, αλλά ένα διαχρονικό φαινόμενο στον κόσμο των κόμικς, με αναγνώστες σε κάθε μεριά του πλανήτη από το 1950 μέχρι σήμερα. O Charles Schulz, δημιουργός των Peanuts, συστήνει στο παγκόσμιο κοινό μια σειρά χαρακτήρων όπως ο Snoopy, ο Charlie Brown, η Peppermint Patty, η Lucy Van Pelt και πολλούς ακόμα, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, κατέχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις αναμνήσεις αμέτρητων ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας.

Με τους χαρακτήρες των Peanuts να χαράζουν το δρόμο, η πρωτοβουλία «Take Care with Peanuts» αποσκοπεί στο να μεταδώσει σε όλους μας ένα μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους και τον πλανήτη μας.

 

Μέσω της πρωτοβουλίας «Take Care with Peanuts», τα πολύ-αγαπημένα και οικεία πρόσωπα των χαρακτήρων του Schulz αναδεικνύουν τις έννοιες της φροντίδας και της μέριμνας προς όφελος μιας καλής ζωής για όλους. Οι βασικοί πυλώνες του «Take Care with Peanuts» είναι τρείς: «Φροντίζουμε τον Εαυτό μας», «Φροντίζουμε ο Ένας τον Άλλον» και «Φροντίζουμε τον Πλανήτη».

«Φροντίζουμε τον εαυτό μας»

Η φροντίδα ξεκινάει από εμάς για εμάς τους ίδιους. Φροντίζουμε την προσωπική μας υγεία και ευεξία, τόσο την σωματική όσο και την πνευματική. Οι χαρακτήρες των Peanuts δείχνουν σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι για την προσωπική μας εξέλιξη το να διατηρούμε μια καλή σωματική κατάσταση, έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής αλλά και μια καλή ψυχική κατάσταση, μια εσωτερική ηρεμία και ισορροπία.

 

«Φροντίζουμε ο Ένας τον Άλλον»

Εκτός από τον εαυτό μας δεν παύουμε να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και όλους όσους το έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των ζώων. Η πρωτοβουλία ‘Take Care with Peanuts’ μας ενθαρρύνει μέσα από μηνύματα όπως ‘Pay someone a compliment’ και ‘Lend a helping hand’ να κατανοήσουμε τη σημασία του να δημιουργούμε φιλίες, να χτίζουμε κοινότητες και να προσφέρουμε στους άλλους τη βοήθεια μας, όταν την χρειάζονται. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ενισχύουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

 

«Φροντίζουμε τον Πλανήτη»

Όπως φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, έτσι οφείλουμε να φροντίζουμε και το σπίτι μας, τον χώρο που ζούμε δηλαδή τον πλανήτη και το περιβάλλον μας. Η δράση ‘Take Care with Peanuts’ διαδίδει ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα, τη σημασία που έχει η προστασία και η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος μας. Προσδίδει μεγάλη αξία στις συνήθειες της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμότητας των προϊόντων, του σεβασμού των φυσικών πόρων, με μηνύματα, όπως ‘Stop & Smell the Roses’, ‘Buy Local’ ή ‘Cultivate & Appreciate’.

 

Η πρωτοβουλία του «Take Care with Peanuts» έχει παγκόσμιο και πολύπλευρο χαρακτήρα. Εκφράζεται σε διαφορετικές χώρες, μέσω φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, ψηφιακών και μη δράσεων και διαφημίσεων.

Στην Ελλάδα, το «Take Care with Peanuts» εκφράζεται μέσα από συνεργασίες των Peanuts με διάφορα brands, με αξιοσημείωτη αυτή με την Affidea, η οποία εστιάζοντας στη σημασία του να «Φροντίζουμε τον εαυτό μας» και να «Φροντίζουμε ο ένας τον άλλο», μας ευαισθητοποιεί σχετικά με την σημασία της πρόληψης και του προληπτικού ελέγχου, καθώς και για την διαχείριση των ήπιων συμπτωμάτων, μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

 

Στη σημερινή εποχή, όπου η φροντίδα του εαυτού, των συνανθρώπων μας και του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντικές, η πρωτοβουλία «Take Care with Peanuts» έρχεται να μεταδώσει σε όλους μας μηνύματα σχετικά με τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης, αξίες απαραίτητες για την ευημερία και την εξέλιξη μιας κοινωνίας.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Wolt συνεργάζεται με τα Pet City, για να παραγγέλνεις ακόμα και για το κατοικίδιό σου!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα λουλούδια για κάθε ξεχωριστή περίσταση;

Είναι viral

35χρονος που δείχνει σαν έφηβος μοιράζεται τα μυστικά του και είναι τα απολύτως βασικά!

Είναι viral

Το Hawk Tuah girl αποκτά το δικό της reality show μετά τη μεγάλη της επιτυχία ως… meme!

Είναι viral

Είδαμε το live streaming του IShowSpeed στην Ελλάδα και η ετεροντροπή μας ντράπηκε!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Μάθαμε πώς λέγεται το «μαγιό» στα ελληνικά και μάλλον μας αρέσει περισσότερο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET