BINGE WATCHING

Αυτά είναι όλα τα Χριστούγεννα που ζήσαμε μέσα από τα βιβλία του Χάρι Πότερ!

Το άρθρο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε από το TheDailyOwl.gr Τα Χριστούγεννα στη ζωή του μικρού Χάρι Πότερ ξεκίνησαν, ουσιαστικά, από την πρώτη χρονιά φοίτησής του στο Hogwarts, το 1991, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι Dursley φρόντιζαν η ζωή του ανιψιού τους να μην ξεφεύγει από την καθημερινή μιζέρια ούτε εκείνες τις ημέρες. Τα Χριστούγεννα αποτελούν κομβικό […]

Neopolis Team

3 Δεκεμβρίου, 2017

Το άρθρο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε από το TheDailyOwl.gr

Τα Χριστούγεννα στη ζωή του μικρού Χάρι Πότερ ξεκίνησαν, ουσιαστικά, από την πρώτη χρονιά φοίτησής του στο Hogwarts, το 1991, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι Dursley φρόντιζαν η ζωή του ανιψιού τους να μην ξεφεύγει από την καθημερινή μιζέρια ούτε εκείνες τις ημέρες. Τα Χριστούγεννα αποτελούν κομβικό σημείο σε κάθε κομμάτι της ιστορίας της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Από τα πρώτα χρόνια της (σχεδόν) ανεμελιάς, ως τους Κλήρους του Θανάτου, επιχειρούμε μια αναδρομή στα Χριστούγεννα του Χάρι Πότερ, επισημαίνοντας τη σημασία τους για την ιστορία του Αγοριού που Επέζησε.

25 Δεκεμβρίου 1991

Ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα του Χάρι στο Hogwarts. Πλέον δεν χρειαζόταν να ανέχεται τους Dursley και τις διαρκείς προσβολές τους. Πλέον ο Χάρι είχε φίλους που τον αγαπούσαν και που θα του έκαναν παρέα την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Το πρωί των Χριστουγέννων ο Χάρι πετάχτηκε από το κρεβάτι και είδε δίπλα στον Ρον να βρίσκονται πακέτα με δώρα. Ο Χάρι εντυπωσιάστηκε που είχε λάβει, επιτέλους, κάποιο χριστουγεννιάτικο δώρο, παρότι ο Ρον, που δε γνώριζε τι συνέβαινε στο σπίτι του Χάρι, αδυνατούσε να κατανοήσει το γιατί.

Η Molly Weasley είχε πλέξει στον Χάρι ένα πουλόβερ και μαζί τού είχε στείλει ένα κουτί με κλασικό fudge. Το δώρο του Hagrid ήταν ένα φλάουτο ενώ της Ερμιόνης ήταν μερικοί σοκολατένιοι βάτραχοι. Μαζί με αυτά τα δώρα, ο Χάρι είχε λάβει και ένα μυστηριώδες πακέτο, που εμπεριείχε τον Αόρατο Μανδύα. Τότε δε γνώριζε τι ακριβώς ήταν, πως ο μανδύας αποτελούσε οικογενειακό κειμήλιο και πως, στο μέλλον, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις περιπέτειές του. Αλλά τότε αυτό δεν είχε σημασία. Αυτά ήταν τα πρώτα σημαντικά Χριστούγεννα στη ζωή του, καθώς ο Χάρι είχε αποκτήσει, επιτέλους, τη δική του οικογένεια, δηλαδή τους φίλους του.

25 Δεκεμβρίου 1992

Τα δεύτερα Χριστούγεννα του Χάρι στο Hogwarts σημαδεύτηκαν από το φοβερό δώρο των Dursley, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και του έστειλαν μια ολόκληρη οδοντογλυφίδα! Φυσικά αστειευόμαστε, καθώς τα συγκεκριμένα Χριστούγεννα ήταν κομβικά για την επίλυση μιας παρεξήγησης σχετικά με τον Κληρονόμο του Slytherin. Το πρωί ο Χάρι άνοιξε τα δώρα του, που συμπεριλάμβαναν ένα κουτί fudge από μελάσα, δώρο του Hagrid, που δε μπορούσε να καταναλωθεί χωρίς να σπάσουν οδοντοστοιχίες ολόκληρες, ένα κέικ με δαμάσκηνα και ένα πλεκτό πουλόβερ από τη Molly Weasley, το βιβλίο Flying with the Cannons από τον Ρον και μια πένα από την Ερμιόνη.

Τα Χριστούγεννα αυτά ήταν κάπως πιο περιπετειώδη από τα πρώτα, καθώς οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν Πολυχημικό Φίλτρο για να αποσπάσουν από τον Malfoy πληροφορίες σχετικά με την Κάμαρα με τα Μυστικά. Ο Χάρι μεταμορφώθηκε σε Γκόιλ, ο Ρον σε Γκραμπ και η Ερμιόνη προσπάθησε να μεταμορφωθεί σε Μίλισεντ, όμως κατά λάθος χρησιμοποίησε τρίχες γάτας και έτσι αναγκάστηκε να μη συμμετάσχει ενεργά στην επιχείρηση και να μείνει κλεισμένη μέσα στο λουτρό της Μυρτιάς που Κλαίει. Τελικά ο Χάρι και ο Ρον έμαθαν πως ο Malfoy δεν είχε καμία σχέση με τον Κληρονόμο του Slytherin κι έτσι οι υποψίες τους έπρεπε να πέσουν αλλού.

25 Δεκεμβρίου 1993

Τα τρίτα Χριστούγεννα στο Hogwarts ο Χάρι έλαβε ως δώρο, φυσικά, ένα ακόμα πουλόβερ από τη Molly Weasley, αλλά το σημαντικότερο δώρο εκείνης της χρονιάς ήταν μια ιπτάμενη σκούπα Firebolt! Η McGonagall ανησύχησε, μιας και ο αποστολέας ήταν ανώνυμος, και έλεγξε τη σκούπα, ώστε να αποκαλύψει τυχόν παρέμβαση σε αυτήν από κάποιον σκοτεινό μάγο. Η σκούπα ήταν “καθαρή”, καθώς αποστολέας της ήταν ο Sirius Black, ο οποίος, μέχρι το τέλος της ιστορίας “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν” θεωρείτο ακόμα ως ο υπαίτιος του θανάτου των γονιών του. Αυτή η σκούπα, το πρώτο δώρο του νονού του Χάρι προς εκείνον, συμβόλιζε την μεγάλη επιστροφή του στη ζωή του βαφτισιμιού του, η οποία δυστυχώς τελείωσε τόσο γρήγορα και απότομα όσο η πτήση μιας Firebolt από κάποιον που δεν έχει καβαλήσει ξανά κοντάρι.

25 Δεκεμβρίου 1994

Τα πιο κοσμικά Χριστούγεννα σε όλη τη διάρκεια φοίτησης του Χάρι στο Hogwarts ήταν αυτά του 1994, όταν διοργανώθηκε το Yule Ball. Μεσούντος του Μαγικού Τριάθλου, οι μαθητές του Hogwarts, του Beauxbatons και του Durmstrang είχαν την ευκαιρία – όσοι, τουλάχιστον, τα κατάφεραν – να περάσουν καλά και να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Ο Χάρι συνόδευσε την Παρβάτι Πατίλ και ο Ρον την Πάντμα Πατίλ, ωστόσο και οι δυο ήταν εξαιρετικά βαρετοί ως συνοδοί, με αποτέλεσμα να τους παρατήσουν και οι δυο. Βέβαια, ο Χάρι ήθελε να πάει στο χορό με την Τσο Τσανγκ και ο Ρον με τη Φλερ Ντελακούρ και γι’ αυτό κανείς δεν ήταν ιδιαίτερα κεφάτος κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Την Ερμιόνη συνόδευσε ο Βίκτορ Κραμ, πράγμα που πόνεσε αρκετά τον Ρον, ενώ τέλος της βραδιάς και η Ερμιόνη είχε στενοχωρηθεί με τη συμπεριφορά του Ρον. Ήταν σίγουρα τα πρώτα Χριστούγεννα της εφηβείας τους και στο πλαίσιό τους οι τρεις φίλοι κατάλαβαν πως πολλά πράγματα αλλάζουν στην πορεία της ζωής, με πρώτο και κύριο τη φύση των ανθρώπινων σχέσεων.

Σε επίπεδο δώρων, ο Χάρι τα πήγε λίγο καλύτερα από ό,τι στον χορό και έτσι οι Dursley του έστειλαν ένα χαρτομάντηλο, ο Ντόμπι του έδωσε ένα ζευγάρι αταίριαστες κάλτσες, η Ερμιόνη ένα βιβλίο για το Κουίντιτς και ο Ρον ένα σακούλι Dungbombs. Ο Sirius έκανε δώρο στον βαφτισιμιό του μια μαγική πένα μαχαίρι και ο Hagrid ζαχαρωτά που, παραδόξως, ήταν βρώσιμα. Φυσικά, η Molly Weasley έπλεξε ένα ακόμα πουλόβερ στον Χάρι, ενώ του έψησε και ωραιότατες κιμαδόπιτες.

25 Δεκεμβρίου 1995

Μετά από ένα ακόμα πλεκτό πουλόβερ της Molly Weasley, ο Χάρι πήρε δώρο από τον Sirius και τον Remus ένα βιβλίο άμυνας κατά τον Σκοτεινών Τεχνών, το οποίο βοήθησε πολύ τον Χάρι στην προετοιμασία του Στρατού του Ντάμπλντορ, ενώ η Tonks του έκανε δώρο μια μινιατούρα σκούπας Firebolt.

Εκείνα τα Χριστούγεννα ήταν αρκετά δύσκολα, καθώς ο Arthur Weasley είχε τραυματιστεί στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας και έτσι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο St. Mungo’s. Όταν τον επισκέφτηκαν ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη, είδαν από κοντά τους γονείς του Νέβιλ, που ήταν έγκλειστοι από όταν η Bellatrix Lestrange άσκησε πάνω τους τη βασανιστική κατάρα, τραυματίζοντας την ψυχή τους για πάντα. Ο Νέβιλ αισθάνθηκε περίεργα, ιδίως επειδή η Ερμιόνη και ο Ρον δεν γνώριζαν για τους γονείς του, αυτό ήταν, όμως, ένα καθοριστικό γεγονός για το δέσιμο της παρέας των τεσσάρων.

25 Δεκεμβρίου 1996

Ο Rufus Scrimgeour, ο νέος Υπουργός Μαγείας, επισκέφτηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα τον Χάρι στο Burrow, έχοντας στο πλευρό του τον Percy Weasley. Ο Scrimgeour ζήτησε από τον Χάρι να γίνει το “πρόσωπο του Υπουργείου”, όμως εκείνος αρνήθηκε σθεναρά, λέγοντας ότι ήταν πιστός μόνο στον Ντάμπλντορ. Η επίσκεψη σημαδεύτηκε και από τη συμπεριφορά του Percy, ο οποίος είχε απομακρυνθεί πολύ από την οικογένειά του, της οποίας τα μέλη απορούσαν γνησίως με τη συμπεριφορά του. Αυτό, φυσικά, δεν εμπόδισε τη Molly Weasley να κάνει δώρο στα παιδιά της και τον Χάρι ένα ακόμα πουλόβερ.

25 Δεκεμβρίου 1997

Όχι πια πουλόβερ. Όχι κιμαδόπιτες και ζαχαρωτά. Μόνο κυνηγητό. Τα Χριστούγεννα του 1997, ο Χάρι και η Ερμιόνη ταξίδεψαν στο Godric’s Hollow για να μαζέψουν πληροφορίες για τους Κλήρους του Θανάτου. Εκεί συνάντησαν το κουφάρι της Bathilda Bagshot, που είχε καταληφθεί από τη Nagini, η οποία, φυσικά, επιτέθηκε στον Χάρι. Η Ερμιόνη έσωσε την παρτίδα, όμως το ραβδί του Χάρι έσπασε.

Τα τελευταία Χριστούγεννα πριν την οριστική πτώση του Voldemort ήταν, φυσικά, τα χειρότερα για τον Χάρι, σήμαναν, όμως την αρχή του τέλους για τον Σκοτεινό Άρχοντα. Ο Χάρι πλέον γνώριζε καλά το Αγόρι που Επέζησε έπρεπε να παλεύει καθημερινά για να συνεχίζει να επιζεί.

 

FUN ZONE

EVENTS

Τι μοναδικό θα δούμε στο MAIN STAGE του φετινού PRIMER MUSIC FESTIVAL!

EVENTS

Το Colourday Festival έρχεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, για να μας γεμίσει χρώμα!

BINGE WATCHING

Με νέα ταινία «Ψάχνοντας το Νέμο» θέλει να επιστρέψει η Pixar, το inner child μας χοροπηδάει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET