ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου που οδηγούν στην …αυτοκαταστροφή!

Γράφει η Βίβιαν Ηλιάδη Κάτι σαν τα 7 αμαρτήματα, λίγο πιο …ενισχυμένα! 1. Απληστία Δεν είναι κακό να θες να αποκτήσεις πράγματα. Πολλές φορές μάλιστα, η επιθυμία τους σε οδηγεί στο να πετύχεις μεγάλους στόχους. Η απεριόριστη «πείνα» όμως γι αυτά, σε αφήνει ανικανοποίητο και αρχίζει να σε τυφλώνει. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ φιλοδοξίας και […]

Default avatar

Guest Author

9 Αυγούστου, 2016

Γράφει η Βίβιαν Ηλιάδη

Κάτι σαν τα 7 αμαρτήματα, λίγο πιο …ενισχυμένα!

1. Απληστία

Δεν είναι κακό να θες να αποκτήσεις πράγματα. Πολλές φορές μάλιστα, η επιθυμία τους σε οδηγεί στο να πετύχεις μεγάλους στόχους. Η απεριόριστη «πείνα» όμως γι αυτά, σε αφήνει ανικανοποίητο και αρχίζει να σε τυφλώνει. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ φιλοδοξίας και απληστίας είναι πολύ λεπτή και θα πρέπει να προσέξεις την ισορροπία σου όταν δεις ότι παραπατάς.

2. Απάθεια

Η απάθεια είναι το ακριβώς αντίθετο του πάθους. Μπορεί να γίνει ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά του εαυτού σου που θα σε καταστρέψει με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό. Αν είσαι απαθής σημαίνει πως δεν έχεις όνειρα και κίνητρα για τίποτα. Το να επιλέγεις να ζεις με αυτό, μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο με υπέροχα πράγματα και ασχολίες, είναι ο ορισμός της σπατάλης χρόνου στη μεγαλύτερή του κλίμακα. Ξύπνα!

3. Μικροπρέπεια

Η μικροπρέπεια καίει γέφυρες. Είναι αδύνατο να επικεντρωθείς στα σπουδαία πράγματα της ζωής, όταν δεν μπορείς να αποβάλλεις ακόμη και τη μικρότερη βλακεία που σε πείραξε κάπου, κάποτε. Οι μικροπρεπείς άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα κακοί, απλώς έχουν μια δική τους προοπτική για τα πράγματα. Έχουν συγκεκριμένες ανησυχίες, νεύρα για μικροπράγματα και αδικαιολόγητες εκρήξεις. Αν είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς, καλύτερα να το αποβάλλεις γιατί πρόκειται για θηλιά στο λαιμό.

4. Ζήλεια

Η ζήλεια είναι ένα από τα πιο απωθητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα κάποιου. Παρόλα αυτά, όταν προέρχεται από το θαυμασμό για κάτι ή κάποιον που μας έχει εντυπωσιάσει, μπορεί να μας κάνει πιο δημιουργικούς, αφού θέλουμε να του μοιάσουμε. Για παράδειγμα, εγώ ζηλεύω τους δασκάλους μου στο χορό και θέλω να χορεύω όπως αυτοί. Το πρόβλημα με τη ζήλεια έρχεται όταν κατακλυζόμαστε από ανασφάλεια και εγωκεντρισμό, κάτι που οδηγεί σε μίσος για όποιον είναι πιο πετυχημένος, όμορφος, πλούσιος, ή κατέχει οτιδήποτε δεν έχουμε εμείς. Η υπερβολική ζήλεια σε κάνει αντιπαθή, σε τρώει εσωτερικά και συνήθως, συνοδεύεται από μικροπρέπεια.

5. Μίσος

Φυλετικό μίσος, μίσος για το αντίθετο φύλο, ταξικό μίσος, ηλικιακό μίσος και κάθε τομέας στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί. Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη, το μίσος δεν προέρχεται ποτέ από μέρος της λογικής ενός ανθρώπου, αλλά μάλλον από την άγνοιά του. Υπάρχουν άνθρωποι που μισούν κάτι χωρίς πραγματικά να το γνωρίζουν, όπως ένα μικρό παιδί που μισεί τα λαχανικά μέχρι να γίνει έφηβος και να τα δοκιμάσει για πρώτη φορά με διαφορετικούς τρόπους.

6. Κλειστός τρόπος σκέψης

Λαϊκιστή, να είσαι στενόμυαλος. Με το να είσαι προσκολλημένος στις απόψεις σου και τις μέχρι τώρα εμπειρίες σου, θα περιορίζεσαι μια ζωή σε αυτές. Δεν θα έχεις επιλογές και γνώσεις για να εξελιχθείς. Για να μπορείς να απολαύσεις τη ζωή σε κάθε της διάσταση, θα πρέπει να αφήσεις ελεύθερο το μυαλό σου και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου με νέα άτομα, νέες απόψεις, νέες γνώσεις και νέες εμπειρίες, διαφορετικές από αυτές που ζούσες μέχρι σήμερα.

7. Απαισιοδοξία

Μέχρι το τέλος της ημέρας, οι απαισιόδοξες σκέψεις θα έχουν ήδη καταστρέψει τον ύπνο σου. Οι φόβοι περί αποτυχίας θα σε αποτρέψουν από το να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, να πάρεις ρίσκα και να είσαι αυθόρμητος. Θα πρέπει να ξέρεις πως η αποτυχία είναι αναπόφευκτη στη ζωή μας, όμως δεν γίνεται να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και να την περιμένεις. Έτσι, δημιουργείς αρνητική ενέργεια, κάτι που δεν χρειάζεσαι. Στην τελική, για να αποτύχεις θα πρέπει πρώτα να ρισκάρεις και μετά να δεις τα αποτελέσματα. Άλλωστε, με θετική ενέργεια είσαι πιο κοντά στην επιτυχία, παρά στην αποτυχία. Προσπάθησε να δεις το ποτήρι μισογεμάτο και αν δε το καταφέρεις, αναζήτησε τρόπους με τους οποίους θα το γεμίσεις.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET