ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 χαρακτηριστικά που έχει μόνο το άλλο σου μισό εκεί έξω!

Ψάχνοντας το άλλο σου μισό είναι, ουσιαστικά, σαν να ψάχνεις εκείνο το άτομο -ανάμεσα στα πολλά που θα γνωρίσεις- το οποίο διαθέτει τα σωστά χαρακτηριστικά, αυτά που ταιριάζουν στον εαυτό σου. Με άλλα λόγια : Πρέπει να βρεις αυτόν/ή που θα μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί του/της και αντίστοιχα θα μπορεί να τα βγάλει […]

Ειρήνη Λι

1 Σεπτεμβρίου, 2019

Ψάχνοντας το άλλο σου μισό είναι, ουσιαστικά, σαν να ψάχνεις εκείνο το άτομο -ανάμεσα στα πολλά που θα γνωρίσεις- το οποίο διαθέτει τα σωστά χαρακτηριστικά, αυτά που ταιριάζουν στον εαυτό σου. Με άλλα λόγια : Πρέπει να βρεις αυτόν/ή που θα μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί του/της και αντίστοιχα θα μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί σου. Συν όλες αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης, όπως χάδια, φιλιά, αγκαλιές να συνοδεύονται με τα ξεχωριστά συναισθήματα που μόνο μαζί του/της νιώθεις.

Μπορεί ακόμα να θεωρείς πως βρίσκεσαι σε μικρή ηλικία για μια τέτοια αναζήτηση ή να μην πιστεύεις πως υπάρχει κάπου αυτό το άτομο …Αν βρεθεί, όμως, γιατί να το προσπεράσεις;

Ορίστε 10 χαρακτηριστικά που το άλλο σου μισό πρέπει να διαθέτει (αλλά να έχεις κι εσύ για αυτόν/ή αντίστοιχα):

1. Είναι ελκυστικός/ή

eteron-imisi1

Σαφώς και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπάς κάποιον, αλλά το σεξ είναι σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς. Ναι, μπορείς να με πεις επιφανειακή …αλλά αν δεν θες να κοιμάσαι κάθε βράδυ με το/τη σύντροφο σου, τότε γιατί τον/την κρατάς ακόμα δίπλα σου;

Και δεν εννοώ πως το αγόρι ή η κοπέλα σου πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά μοντέλου. Αν ήταν έτσι, το 95% του πληθυσμού θα ήταν μόνο του για μια ζωή. Το τι βρίσκει ο καθένας μας ελκυστικό σε κάποιον/α εξαρτάται από εμάς και κανέναν άλλο. Απλά, βεβαιώσου πως έχει το πρόσωπο που θέλεις να βλέπεις πριν κοιμηθείς και θα χαίρεσαι να κοιτάς όταν ξυπνάς!

2. Εχετε ίδιες προτιμήσεις και απόψεις, όχι όμως σε όλα τα θέματα

eteron-imisi2

Έχεις βρεθεί αρκετές φορές να κάνεις κάτι μόνο και μόνο επειδή αρέσει στο/στη σύντροφο σου, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί και να το σιχαίνεσαι. Το να κάνετε πράγματα που αρέσουν και στους δύο είναι απαραίτητο για να πετύχει μια σχέση. Βέβαια, από τη μία, είναι κάτι που περιορίζει τους τσακωμούς και τις διαφωνίες -πράγμα χρήσιμο- και κάνει τη ζωή πιο απολαυστική και για τους δύο. Από την άλλη, δεν θέλεις να είστε και καρμπόν …αυτό καταντάει βαρετό!

Το σωστό άτομο θα φέρει και τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στο καινούριο, το διαφορετικό και στο συνηθισμένο και οικείο για εσένα.

3. Και οι δύο έχετε ονειρευτεί παρόμοιες ζωές

eteron-imisi3

Όσο είμαστε νέοι, κάνουμε πολλά όνειρα για τον τρόπο ζωής που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Δεν σκεφτόμαστε, όμως, το ενδεχόμενο ότι η ζωή, που θέλουμε να κάνουμε, μπορεί να μην συμβαδίζει με αυτή που ονειρεύεται ο/η σύντροφός μας. Θέλεις να ταξιδεύεις συχνά ή να μένεις στάσιμος, στην ασφάλεια του σπιτιού σου; Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος ή απλά να κάνεις μια άνετη ζωή; Θέλεις να μένεις σε μονοκατοικία κοντά στη θάλασσα ή σε ένα loft στο κέντρο της πόλης; Τέτοιες σκέψεις επηρεάζουν διαφορετικά τις επιλογές που θα κάνουμε για τη ζωή μας.

Απαιτούνται πολύς χρόνος και ενέργεια για να πραγματοποιήσουμε τους πιο σημαντικούς μας στόχους και αφού μοιραζόμαστε τη ζωή μας με κάποιον άλλον, κάνουμε και οι δύο θυσίες για αυτούς τους στόχους. Το κακό είναι όταν τα πράγματα που λείπουν σε εσένα και το/τη σύντροφο σου δεν είναι το ίδιο απαραίτητα και για τους δύο. Εκεί, η σχέση έχει πάρει το δρόμο προς την αποτυχία.

4. Σου δείχνει μια νέα πλευρά της ζωής

eteron-imisi4

Μια ενδιαφέρουσα ζωή είναι μια ζωή γεμάτη ανακαλύψεις. Ανακαλύπτοντας νέα πράγματα και καταστάσεις είναι συναρπαστικό και σε κάνει να προσδοκείς για νέες εμπειρίες. Το άλλο σου μισό θα σου δείξει μια νέα πραγματικότητα, μια διαφορετική πλευρά της ζωής που μέχρι τώρα δεν ήξερες καν ότι υπάρχει.

5. Πιστεύει πως η ζωή του/της είναι καλύτερη μαζί σου παρά χωρίς εσένα

eteron-imisi5

Η ζωή είναι μια αλυσίδα φτιαγμένη από εμπειρίες, οι οποίες μπορούν να βιωθούν άλλοτε με λιγότερη και άλλοτε με περισσότερη ευχαρίστηση. Εάν το άτομο που είναι μαζί σου μετατρέπει αυτές τις εμπειρίες σε αξέχαστες και πιστεύεις πως η ζωή σου δεν μπορεί να γίνει καλύτερη από αυτή που έχεις τώρα μαζί του, τότε μάλλον έχεις βρει αυτό που ψάχνεις.

6. Είναι διατεθειμένος/η να κάνει πίσω στις διαφωνίες σας

eteron-imisi6

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που άργησα να το καταλάβω, καθώς ως αντιδραστική που είμαι, καταλήγω πάντα να τσακώνομαι. Δεν είναι ότι βγαίνεις χαμένος σε κάποιες μάχες …αλλά ότι, πολύ απλά, δεν αξίζει να παλέψεις για αυτές. Επιπλέον, οι περισσότεροι τσακωμοί μεταξύ των ερωτευμένων δεν είναι για συγκεκριμένα γεγονότα αλλά για το ποιανού η γνώμη είναι πιο σωστή.

Οι γνώμες είναι γνώμες και όλοι έχουμε το δικαίωμα της δικής μας άποψης. Όμως, παράβλεψε τους ασήμαντους καβγάδες, για να μη δημιουργείς ρίξεις στη σχέση σου και πολέμησε για αυτόν που είναι πραγματικά σημαντικός. Διαφορετικά, η σχέση θα φθαρεί και θα χάσεις ότι έχετε. Και αυτή είναι η μόνη μάχη που αξίζει να παλέψεις. (τo ίδιο ισχύει και για τον/την σύντροφό σου)

7. Είναι διατεθειμένος/η να σου δίνει την προσοχή που χρειάζεσαι

eteron-imisi7

Ο καθένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλον, επομένως δεν χρειαζόμαστε όλοι την ίδια προσοχή. Προσωπικά, ανήκω σε αυτούς που θέλουν να έχουν την προσοχή του άλλου συνέχεια! Θα έλεγα όσες ώρες δεν κοιμάμαι για να είμαι ακριβής. Υπάρχουν και τα άτομα, βέβαια, που κυμαίνονται σε λογικά πλαίσια και άλλα που νιώθουν να πιέζονται από το ενδιαφέρον του/της συντρόφου τους.

Πάντως, αν ανήκεις στην ίδια κατηγορία με εμένα (που ειλικρινά δεν είναι και ότι πιο υγιές), καλύτερα να βρεις κάποιον/α που θα είναι πρόθυμος/η να σου δείξει περισσότερο ενδιαφέρον από αυτό που χρειάζεσαι.

8. Βάζει συχνά τις ανάγκες σου πάνω από τις δικές του/της

eteron-imisi8

Η αγάπη μπορεί να θεωρηθεί (αναμφίβολα) ως κάτι το αφύσικο. Μας κάνει να βάζουμε τις ανάγκες ενός άλλου ατόμου, πάνω από τις δικές μας, κάτι που η εξέλιξη δεν μας διδάσκει ότι πρέπει να συμβαίνει. Η ομορφιά μιας σχέσης αγάπης είναι όταν αρχίζουμε να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον τόσο πολύ, που αισθάνεσαι ένα μαζί του/της. Οι ανάγκες του/της φαίνονται δικές σου κι ας μην είναι αυτές που έχεις στην πραγματικότητα …άλλο που εσύ δεν το καταλαβαίνεις!

Φυσικά, δεν γίνεται να θέτουμε πάντα σε προτεραιότητα τις ανάγκες του/της αλλά μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να δείξουμε πόσο τους αγαπάμε, θυσιάζοντας δικά μας θέλω για να ικανοποιήσουν κάποια δικά τους. Ούτως ή άλλως, κερδίζεις από τη χαρά του/της.

9. Είναι πιστός/ή και δεν θα σε εγκαταλείψει σε δύσκολες στιγμές

eteron-imisi9

Η ζωή μπορεί να γίνει πολύ άδικη και να σε κάνει από τη μια στιγμή στην άλλη μίζερο. Το ένα πρωί να ξυπνάς γεμάτος/η ενέργεια και όρεξη και το επόμενο η μέρα να σου πέφτει απάλευτη. Γινόμαστε αγχωτικοί, κυκλοθυμικοί, νευρικοί, συναισθηματικοί, δυστυχισμένοι και όλα αυτά είναι οκ… μέχρι να αρχίσεις να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλον/η.

Ο/η σύντροφος σου μπορεί να αντέξει και να μην τα παρατήσει, όταν περνάς μια δύσκολη φάση; Εσύ μπορείς να αντέξεις όταν βρεθεί αυτός/ή σε αντίστοιχη φάση;

Η πίστη περνάει από πολλά στάδια και είναι εξαιρετικά σημαντική για μια σχέση. Μερικές φορές χάνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας και βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο. Θα είναι ο/η σύντροφος σου αυτός/η που θα σε βοηθήσει όσο εσύ προσπαθείς να βγεις από αυτόν τον κύκλο;

10. Να σ’ αγαπάει για αυτό που πραγματικά είσαι

eteron-imisi10

Όλοι έχουμε τα ελαττώματα και τις ατέλειες μας. Αλλιώς, δεν θα ήμασταν και άνθρωποι. Αγάπη σημαίνει να αγαπάς τον άλλον/η όχι επειδή είναι τέλειος/α αλλά γιατί είναι τέλειος/α για εσένα και για κανέναν άλλο. Πολλοί/ες κάνουν υπέρτατες προσπάθειες να κρύψουν τις ατέλειες τους στη διάρκεια της σχέσης. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνουν.

Είναι στο χέρι σου, λοιπόν …Ή φανερώνεις τον πραγματικό σου εαυτό ή δεν θα μάθεις ποτέ αν ο/η σύντροφός σου σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι και όχι μόνο γι’ αυτό που δείχνεις.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET