ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τα στατιστικά μίλησαν | Φέτος εισήχθησαν περισσότεροι υποψήφιοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας, έχουμε πια στα χέρια μας τα στατιστικά των επιτυχόντων, συγκριτικά με πέρυσι. Ειδικότερα, περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι που κατάφεραν να εισαχθούν φέτος στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανωτάτες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού, με τον αριθμό […]

Neopolis Team

30 Αυγούστου, 2018

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας, έχουμε πια στα χέρια μας τα στατιστικά των επιτυχόντων, συγκριτικά με πέρυσι.

Ειδικότερα, περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι που κατάφεραν να εισαχθούν φέτος στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανωτάτες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού, με τον αριθμό συνολικά να αγγίζει τους 77.510, έναντι 74.511 που ήταν πέρυσι.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε φέτος σε 104.780, εκ των οποίων 93.506 με τις διαδικασίες των Γενικών Λύκειων και 11.274 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ αντίστοιχα ο περσινός συνολικός αριθμός υποψηφίων ανήλθε σε 106.464.

Αναλυτικά, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, τα στατιστικά των επιτυχόντων:

Τώρα, όσον αφορά τη διαδικασία εγγραφής και τα δικαιοληγητικά, τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί αναλυτική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας.

♦ Υπενθυμίζουμε πως οι Στρατιωτικές σχολές και οι Ακαδημίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, θα ανακοινώσουν οι ίδιες την ημερομηνία και προθεσμία εγγραφής.

Σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με αναλυτική εγκύκλιο, με την προϋπόθεση ότι, πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται, θα προσκομίζεται και βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Όσοι δεν κατέχουν τη συγκεκριμένη βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση των στοιχείων αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:

→ Αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.).

→ Αποφοίτων Λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Για τους εν λόγω υποψηφίους δεν εφαρμόζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET