ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα 5 στάδια μιας σχέσης στις μέρες μας, που οδηγούν έναν 20χρονο στο …κέρατο!

Είναι γεγονός ότι η απιστία αποτελεί μεγάλο φάουλ για αυτόν που την κάνει. Μια πράξη που έχει σαν συνέπεια να πληγώσεις τον/τη σύντροφό σου, να του/της ραγίσεις την καρδιά και να πετάξεις στα σκουπίδια όλη την αγάπη που σου προσέφερε τόσο καιρό. Ουσιαστικά, μέσα από μία και μόνο κίνηση, τον/την προδίδεις με τον χειρότερο τρόπο. Τίποτα από […]

Default avatar

Guest Author

1 Φεβρουαρίου, 2017

Είναι γεγονός ότι η απιστία αποτελεί μεγάλο φάουλ για αυτόν που την κάνει. Μια πράξη που έχει σαν συνέπεια να πληγώσεις τον/τη σύντροφό σου, να του/της ραγίσεις την καρδιά και να πετάξεις στα σκουπίδια όλη την αγάπη που σου προσέφερε τόσο καιρό. Ουσιαστικά, μέσα από μία και μόνο κίνηση, τον/την προδίδεις με τον χειρότερο τρόπο.

Τίποτα από τα παραπάνω ωστόσο, δεν εμποδίζει πολλούς από τους νέους στις μέρες μας, να το ρίχνουν στο κέρατο και να του δίνουν να καταλάβει!

Πολλές ταινίες που λέτε, παρουσιάζουν συχνά πυκνά την απιστία, ως μια πράξη εντελώς τυχαία η οποία δεν κρύβει από πίσω κάποιου είδους «προεργασία», πόσο μάλλον συναίσθημα. Έλα όμως, που οι ταινίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί αν ήταν έτσι, τότε σχεδόν κανένα ζευγάρι δε θα το διέλυε με αιτία χωρισμού το κέρατο.

Οπότε, τι ακριβώς βιώνει ένας άνθρωπος που έχει απιστήσει αλλά μετέπειτα το μετανιώνει οικτρά (συνήθως);

#1 Η απόφαση

Οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι απίστησε δίχως να το σκεφτεί πρώτα, είναι δεδομένο ότι λέει ψέματα ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί πάντα έρχεται εκείνη η καίρια στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσει, για το τι τελικά θέλει να κάνει. Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα, το μεθύσι δεν αποτελεί πραγματική αιτία. Ούτε το να είναι εκνευρισμένος ή θυμωμένος. Όσοι απιστούν, θέλουν και το κάνουν… Δεν είναι ότι είχαν μια στιγμή αδυναμίας (a.k.a Πασχάλης), ας είμαστε σοβαροί…

#2 O ενθουσιασμός

Είναι γεγονός ότι μεγάλος πλήθος ατόμων δεν θα απατούσαν, αν τα συναισθήματα που πήγαζαν από αυτήν την πράξη ήταν αρνητικά και μόνο. Όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όλη αυτή η εμπειρία της απιστίας και του απαγορευμένου είναι κάπως …ελκυστική. Το στοιχείο του απαγορευμένου ειδικά, προσδίδει ένα ιδιαίτερο μυστήριο το οποίο πολύ δύσκολα θα προσφέρει μια συμβατική σχέση.

#3 H ενοχή

Είναι γεγονός ότι η απιστία έρχεται πακέτο με πολλές ενοχές, εκτός πχια αν ο άνθρωπος είναι πλήρως αναίσθητος. Αυτό συμβαίνει πιο πολύ σε στιγμές που ο/η σύντροφός του/της, κάνει κάποια ρομαντική πράξη ή του/της θυμίζει τους λόγους που τον/την έκαναν να τον/την ερωτευτεί. Το χειρότερο πράγμα εκείνη τη στιγμή, είναι η σκέψη «Τι έκανα;» που στοιχειώνει το μυαλό 24 ώρες το 24ωρο.

#4 H αναποφασιστικότητα

Είναι αυτό το αιώνιο δίλημμα, για ποιόν/ά από τους δύο πρέπει ο άπιστος να διαλέξει. Όμως, οι άνθρωποι κατά κόρον είναι αρκετά εγωιστές και άπληστοι, οπότε τα θέλουν όλα δικά τους. Σε αυτό βέβαια φταίει το ότι η ανθρώπινη φύση δεν είναι μονογαμική, όμως η συνείδηση και η λογική είναι που κρατά τους ανθρώπους στο να μένουν πιστοί. Αν και ορισμένοι από αυτούς δεν τα καταφέρνουν ιδιαίτερα. #τοκέρατοπέφτεισύννεφο

#5 H δικαιολογία

Εντάξει είναι το κλασσικό “Δεν είναι αυτό που νομίζεις” ή ” Δεν είναι ότι δεν αγαπάω τον/την σύντροφο μου, απλά δεν μπορώ να αντισταθώ.” Βέβαια, το κατά πόσο πιάνουν όλες αυτές οι δικαιολογίες εξαρτάται από το έτερον ήμιση… Αν έχει όρεξη για να διατηρήσει τη σχέση, τότε θα το προσπεράσει και δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια. Αν όχι, τότε δεν πρόκειται καν να μπει στη διαδικασία να συζητήσει και στο επόμενο λεπτό θα χωρίσει.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET