fbpx

Τα πλεονεκτήματα των κινητών τηλεφώνων!


Τα κινητά τηλέφωνα ή smartphones όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται στις μέρες μας, έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, προγραμματίζουν και διασκεδάζουν. Με απλά λόγια αυτή η συγκεκριμένη ηλεκτρονική συσκευή έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας, προσφέροντας μας αναρίθμητες δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Φυσικά με όλη αυτή τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας των τελευταίων δεκαετιών, έχουν δημιουργηθεί και αρκετά προβλήματα στις ζωές των ανθρώπων. 

Όμως σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε κυρίως στα πλεονεκτήματα των κινητών τηλεφώνων και πως η κατάλληλη χρήση τους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Τα υπερσύγχρονα κινητά τηλέφωνα πλέον θεωρούνται πανίσχυρες συσκευές, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν σε επιδόσεις και τους σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πράγμα αξιοσημείωτο εάν αναλογιστεί κανείς την εντυπωσιακή μετάβαση των κινητών τηλεφώνων, από τη δεκαετία του 1980 με το ογκώδες μέγεθός τους στην τωρινή τους μορφή, η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί ένα πραγματικό τεχνολογικό θαύμα.

Επικοινωνία

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε χωρίς να αναφέρουμε το βασικότερο πλεονέκτημα των κινητών τηλεφώνων: την επικοινωνία. Τα κινητά τηλέφωνα παρέχουν τα μέσα επικοινωνίας με τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους, και με το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού άμεσα. Κάτι το οποίο δεκαετίες πριν θα θεωρούνταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τώρα γίνεται εφικτό με ένα απλό άγγιγμα οθόνης. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες συσκευές επικοινωνίας, τα smartphones παρέχουν αυτήν την άμεση επικοινωνία στο άτομο, κάτι που εκπληρώνει ολοκληρωτικά τον πρωταρχική ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Μικρό και βολικό μέγεθος για τη μεταφορά του

Τα smartphones λόγω του μικρού και βολικού τους μεγέθους, τοποθετούνται εύκολα στην τσέπη ή στην τσάντα σας. Επίσης το ελαφρύ τους βάρος σας επιτρέπει να το μεταφέρετε οπουδήποτε μαζί σας. Υπάρχει ένα τεράστιο εύρος τιμών κινητών τηλεφώνων που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε προϋπολογισμού. Εάν η μπαταρία σας εν τέλει εξαντληθεί, έχετε τη δυνατότητα να την επαναφορτίσετε ενώ βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας ή συνδέοντάς την άμεσα με μια ηλεκτρική πρίζα.

Φωτογραφίες και βίντεο

Θυμάστε εκείνη την εποχή όπου οι άνθρωποι αγόραζαν μια φωτογραφική κάμερα για να απαθανατίσουν τις στιγμές τους; Τώρα πλέον το κινητό τους τηλέφωνο έχει αντικαταστήσει τη θέση της φωτογραφικής κάμερας, με δυνατότητες που συναγωνίζονται αρκετές φορές τις αποδόσεις διαφόρων επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών. Μόλις το κινητό καταγράψει οποιουδήποτε είδους βίντεο ή φωτογραφία, σας δίνει τη δυνατότητα να το μοιραστείτε άμεσα με τους υπόλοιπους φίλους και χρήστες των κινητών τηλεφώνων.

Γραπτά μηνύματα

Οι διάφορες εφαρμογές texting επιτρέπουν στους ανθρώπους να επικοινωνούν με σύντομα γραπτά μηνύματα, ικανοποιώντας αυτή τους την ανάγκη να συνδεθούν με άλλους ανθρώπους, ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε. Αρχικά, τα τηλέφωνα χρησιμοποιούσαν τεχνολογία SMS, επιτρέποντας την αποστολή γραπτών κειμένων, αριθμών και συμβόλων, αλλά πιο πρόσφατα, η τεχνολογία των εξελιγμένων εφαρμογών των smartphones επιτρέπει την αποστολή πολυμέσων, όπως φωτογραφίες και βίντεο. Το γραπτό μήνυμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στείλετε σε κάποιον ένα σημαντικό και άμεσο μήνυμα, καθώς σε αντίθεση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να διαβάσουν τα κείμενά τους αμέσως. Προσφέρει μια είδους αμεσότητα, χωρίς την απαραίτητη αφοσίωση που απαιτείται σε μια τηλεφωνική κλήση.

Ψυχαγωγία

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους είναι τόση διαδεδομένη η χρήση ενός smartphone στις μέρες μας είναι ότι προσφέρει στα άτομα τη λύση της ψυχαγωγίας. Εφόσον έχετε το κινητό τηλέφωνο στα χέρια σας, οι πιθανότητες για την προσωπική σας πλήξη, μειώνονται στο ελάχιστο. Τα smartphones περιλαμβάνουν ένα τεράστιο εύρος εφαρμογών που στρέφονται στη δική σας ψυχαγωγία και διασκέδαση. Μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική στο κινητό σας, να παρακολουθήσετε μια τηλεοπτική σειρά, είτε ακόμη να παίξετε κάποιο τυχερό παιχνίδι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του casino.netbet.gr που σας προσφέρει ασφάλεια και προστασία κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού σας. Είναι πραγματικά απίστευτο πόσες δυνατότητες μπορούν να χωρέσουν σε μια τόση μικρή συσκευή.

Οργάνωση του προγράμματός σας

Τα κινητά τηλέφωνα είναι εξαιρετικές συσκευές για την προσωπική σας οργάνωση και τα ημερολόγιά τους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη διαχείριση ενός πολυάσχολου και επιβαρυμένου προγράμματος. Το τηλέφωνό σας θα είναι εκείνο που θα σας ειδοποιεί όταν έχετε κάποιο ραντεβού γιατρού, είναι τα γενέθλια ενός αγαπημένου προσώπου ή απλά θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τις καθημερινές εργασίες και το προσωπικό σας πρόγραμμα

Χάρτες και πλοήγηση

Ο προσανατολισμός μας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολος από τότε που τα τηλέφωνα άρχισαν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία του GPS για να μας κατευθύνουν στους προορισμούς μας. Είτε οδηγείτε, είτε κάνετε ποδηλασία είτε περπατάτε, μπορούμε να λαμβάνετε ζωντανές ενημερώσεις σχετικά με την τοποθεσία σας, τα οδικά έργα, τα ατυχήματα και άλλες αιτίες που προκαλούν την καθυστέρηση της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και πληροφορίες για κοντινές εγκαταστάσεις, όπως εστιατόρια, βενζινάδικα και ξενοδοχεία. Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή τρένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να εξερευνήσετε δρομολόγια, να αγοράσετε και να εμφανίσετε το εισιτήριό σας, αλλά και πολλές άλλες ενέργειες που θα διευκολύνουν την εμπειρία του ταξιδιού σας σε έναν μεγάλο βαθμό.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET