ΕΛΛΑΔΑ

Τα πάνω-κάτω στο δίπλωμα οδήγησης | Σε 3 στάδια οι εξετάσεις και από 15 ευρώ τα εξέταστρα!

Αν νομίζατε πως οι αλλαγές στον τρόπο εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης ήταν μόνο λόγια, τότε γελαστήκατε. Διότι το βράδυ της Τρίτης, παρουσιάστηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο, με όλες τις αλλαγές που προκύπτουν. Αναφορικά λοιπόν με τα παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, ο υποψήφιος οδηγός θα υποβάλλεται πρώτα στη θεωρητική εξέταση και εφόσον περάσει […]

Neopolis Team

31 Ιανουαρίου, 2019

Αν νομίζατε πως οι αλλαγές στον τρόπο εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης ήταν μόνο λόγια, τότε γελαστήκατε. Διότι το βράδυ της Τρίτης, παρουσιάστηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο, με όλες τις αλλαγές που προκύπτουν.

Αναφορικά λοιπόν με τα παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, ο υποψήφιος οδηγός θα υποβάλλεται πρώτα στη θεωρητική εξέταση και εφόσον περάσει με επιτυχία, θα ακολουθεί η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς. Αυτή η δοκιμασία θα διενεργείται σε δύο στάδια, πιθανό και την ίδια ημέρα.

Το πρώτο στάδιο θα είναι η πορεία και το δεύτερο οι δεξιότητες οδήγησης. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος κοπεί στο δεύτερο στάδιο, τότε θα πρέπει να επανεξεταστεί στο πρώτο.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας προσόντων, ο εκπαιδευτής θα απουσιάζει από το όχημα, ενώ την εξέταση θα διενεργεί ένας μόνο εξεταστής, ο οποίος θα προκύπτει από ηλεκτρονική κλήρωση λίγη ώρα πριν.

Παράλληλα, η διαδικασία θα καταγράφεται από οπτικοακουστικά μέσα, διαφορετικά θα είναι άκυρη, ενώ και η θεωρητική και η πρακτική εξέταση θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο.

Η αμέσως επόμενη αλλαγή είναι πως η οριστική απόφαση για τη χορήγηση διπλώματος οδήγησης θα λαμβάνεται σε 5 ημέρες απο το τέλος της εξέτασης και αφού έχει εξεταστεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό.

Όσον αφορά τα εξέταστρα, το κόστος τους θα είναι τα 15 ευρώ. Από το νομοσχέδιο ορίζεται ότι οι εξεταστές θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης, οι εξετάσεις θα διενεργούνται εντός ωραρίου, ενώ δίνεται λύση και για την αμοιβή τους από τον περασμένο Μάιο.

Το δίπλωμα για τους 17χρόνους

Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται η συνοδευόμενη οδήγηση για τους 17χρονους, αφού πρώτα περάσουν τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και επιτύχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις. Τότε, θα τους χορηγείται βεβαίωση δυνατότητας οδήγησης με συνοδό, ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 ετώννα έχει δίπλωμα οδήγησης για πέντε χρόνια και να μην του έχει καταλογιστεί βαθμός ποινής στο point system. Ο ανήλικος θα πρέπει να έχει ειδική ασφαλιστική κάλυψη και θα λάβει την οριστική άδεια οδήγησης μόλις συμπληρώσει τα 18 χρόνια.

Αν όλα τα παραπάνω δεν τηρηθούν σύμφωνα με τους κανόνες, τότε θα έρθουν κυρώσεις!

Αυτές θα αφορούν τον υποψήφιο οδηγό, τον επιτηρητή θεωρητικής εξέτασης, τον εκπαιδευτή οδηγών, τη σχολή οδηγών, τον εξεταστή και τον αξιολογητή και οι παραβάσεις θα κατατάσσονται ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας τους. Δηλαδή σε σοβαρή, ελαφρά και πολύ σοβαρή.

Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 100 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι 6.000 ευρουλάκια.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET