ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Τσεκάραμε τα κινητά που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη ακτινοβολία και… αγχωθήκαμε λίγο!

Δεν θα σου πούμε ψέματα… μας έχει λούσει κρύος ιδρώτας! Κι αυτό γιατί το κινητό έχει γίνει πια προέκταση του χεριού μας που σε συνδυασμό με τα νούμερα ακτινοβολίας που θα δεις παρακάτω, μας έχει κάνει να αναρωτηθούμε τι ακριβώς μπορεί να μας συμβεί μελλοντικά. Φυσικά και δεν είναι κάποιο κοινό μυστικό πως τα κινητά […]

Neopolis Team

9 Ιανουαρίου, 2019

Δεν θα σου πούμε ψέματα… μας έχει λούσει κρύος ιδρώτας!

Κι αυτό γιατί το κινητό έχει γίνει πια προέκταση του χεριού μας που σε συνδυασμό με τα νούμερα ακτινοβολίας που θα δεις παρακάτω, μας έχει κάνει να αναρωτηθούμε τι ακριβώς μπορεί να μας συμβεί μελλοντικά.

Φυσικά και δεν είναι κάποιο κοινό μυστικό πως τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν την ρημάδα την ακτινοβολία, δεν γνωρίζαμε όμως νούμερα, οπότε κοιμόμασταν κάπως ήσυχοι με την αφέλεια μας. Εννοείται πως για κάθε συσκευή διαφέρει, οπότε μπορεί να είσαι από τους τυχερούς που έχει χαμηλά ποσοστά.

Ταραχή λοιπόν στον ύπνο μας έφερε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt für Strahlenschutz) που πραγματοποίησε σχετική έρευνα διαθέτοντας πια μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για τα επίπεδα ακτινοβολίας των smartphones.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, το Statista σχεδίασε ένα διάγραμμα για να μας το κάνει πιο λιανά το όλο θέμα, παρουσιάζοντας τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία τη στιγμή που τα ακουμπάμε στο αυτί μας για να μιλήσουμε, κι εκείνα με την λιγότερη.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Xiaomi Mi A1, στη δεύτερη το OnePlus 5T και την τριάδα συμπληρώνει το Huawei Mate 9.

Αν και από τη λίστα απουσιάζουν τελευταία μοντέλα της Apple και της Samsung που ενδεχομένως να έχουν εξίσου μεγάλη ακτινοβολία και να μην το γνωρίζουμε.

Δείτε τις υπόλοιπες συσκευές:

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET