ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Τα 10 καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις …μόνος!

Για κάποιους που επιθυμούν (σαν τρελοί) να ταξιδέψουν, πολλές φορές είναι δύσκολο να βρουν παρέα για το ταξίδι τους. Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας είτε έχουν διάφορες υποχρεώσεις, είτε προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα είτε δεν θέλουν να πηγαίνουν σε μακρινά μέρη. Η λύση, φυσικά, είναι να ταξιδέψεις μόνος. Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά […]

Neopolis Team

21 Φεβρουαρίου, 2016

Για κάποιους που επιθυμούν (σαν τρελοί) να ταξιδέψουν, πολλές φορές είναι δύσκολο να βρουν παρέα για το ταξίδι τους. Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας είτε έχουν διάφορες υποχρεώσεις, είτε προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα είτε δεν θέλουν να πηγαίνουν σε μακρινά μέρη. Η λύση, φυσικά, είναι να ταξιδέψεις μόνος. Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και μια ευκαιρία για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες.

Αλλά …πού μπορείς να πας;

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε μερικούς από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνοι:

Μελβούρνη, Αυστραλία

monaxikos-proorismos1

Η Μελβούρνη είναι ένας από τους πιο φημισμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το λόγο από τις όμορφες παραλίες της και την έντονη ζωή της πόλης.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Η Αυστραλία σαν ήπειρος θεωρείται ασφαλής προορισμός για ταξίδια στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό, είναι πρώτη στην προτίμηση αυτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν μόνοι.

Η Μελβούρνη είναι κατά κύριο λόγο αγγλόφωνη, επομένως δεν θα αντιμετώπισεις γλωσσικά εμπόδια. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί Έλληνες κάτοικοι και δεν θα δυσκολευτείς να τους εντοπίσεις.

Είναι πολύ έυκολο να γυρίσεις τη Μελβούρνη, μιας και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποδήλατο οπουδήποτε θες να πας.

Ταϊλάνδη

monaxikos-proorismos2

Η Ταϊλάνδη είναι υπέροχη για τους μοναχικούς ταξιδιώτες, πιθανόν λόγω της Βουδιστικής φιλοσοφίας που επικρατεί, η οποία προωθεί την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Η Ταϊλάνδη φημίζεται για τη φιλοξενία της και τους χαμογελαστούς της κατοίκους και σίγουρα θα συναντήσετε κι άλλους ταξιδιώτες που είχαν την ιδέα να ταξιδέψουν μόνοι, μιας κι αποτελεί έναν κορυφαίο ταξιδιώτικο προορισμό.

Είναι όμως περισσότερο γνωστή ως μια φθηνή χώρα, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της.

Η Ταϊλάνδη έχει πολλά να προσφέρει, από τη ζωντανή πρωτεύουσα της, το Μπανγκόκ, μέχρι τις υπέροχες παραλίες της και την τροπική ζούγκλα.

Μπουτάν

monaxikos-proorismos3

Το Μπουτάν είναι μια από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές χώρες στον κόσμο. Επίσης στο Μπουτάν βρίσκεται το Γανγκάρ Πουενσούμ, το υψηλότερο απάτητο βουνό στον κόσμο. Το βουνό θεωρείται ιερό και η κυβέρνηση του Μπουτάν έχει απαγορέψει την ορειβασία.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Η είσοδος στο Μπουτάν γίνεται μόνο με ξενάγηση, στην οποία ο ταξιδιώτης συνοδεύεται από προσωπικό οδηγό.

Το Μπουτάν αποτελεί το ιδανικό μέρος για κάποιον που θέλει να αποκτήσει μια νέα πολιτιστική εμπειρία. Μέχρι το 1960 δεν υπήρχαν δρόμοι, δεν διέθετε ηλεκτρισμό, δεν είχαν μηχανοκίνητα οχήματα και τηλέφωνο. Οι πλαστικές σακούλες είχαν απαγορευθεί από το 1999 έως το 2004, ενώ υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία απαγορεύθηκε το κάπνισμα.

Κόστα Ρίκα

monaxikos-proorismos4

Η Κόστα Ρίκα είναι το κατάλληλο μέρος για κάποιον που αναζητά την περιπέτεια, κάθως προσφέρει τη δυνατότητα για surfing, εξερεύνηση σε ηφαίστεια και διάφορες άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Αν και υπάρχουν στερεότυπα πως αποτελεί μη ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό, η Κόστα Ρίκα είναι γεμάτη από καλόκαρδους ντόπιους, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν οποιοδήποτε ταξιδιώτη.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Δεν υπάρχει περίπτωση να αισθανθείς στιγμή μόνος, μιας και υπάρχει πληθώρα από συναρπαστικές περιπέτειες για να βιώσεις.

Η Κόστα Ρίκα δεν έχει γνωρίσει ποτέ πολιτικές αναταραχές, αγώνες ή επαναστάσεις που σχετίζονται με τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, δεν έχει στρατό και δεν χρειάζεται, επειδή είναι μια από τις πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο.

Χονγκ Κονγκ, Κίνα

monaxikos-proorismos5

Παρά το γεγονός ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ είναι ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσεις καθώς είναι γεμάτο από «ζεν στιγμές» στους όμορφους κήπους και τα μαθήματα Tai Chi.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Το Χονγκ Κονγκ θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο.

Αν δεν είσαι πολυταξιδεμένος ή δεν θες να αντιμετωπίσεις πολλά γλωσσικά εμπόδια, το Χονγκ Κονγκ είναι το καλύτερο μέρος για να επισκεφτείς, μιας και συνδυάζει ταυτόχρονα Ανατολή και Δύση. Λόγω της Βρετανικής κληρονομιάς, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ μιλάει Αγγλικά.

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις! Ό,τι θέλεις να κάνεις και ό,τι θα ήθελες να δοκιμάσεις, θα το βρεις στο Χονγκ Κονγκ.

Koύσκο, Περού

monaxikos-proorismos6

Το Κούσκο αποτελούσε την αρχαία ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, επομένως είναι ένα μέρος πλούσιο σε πολιτισμό. Το Κούσκο είναι γνωστό για το γηγενή πληθυσμό του, μιας και οι ντόπιοι κυκλοφορούν στους δρόμους ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Το Κούσκο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη «χαμένη πόλη» των Ίνκας, το Μάτσου Πίτσου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά μνημεία της Νότιας Αμερικής.

Αλάσκα

monaxikos-proorismos7

Η Αλάσκα δεν είναι ένα ξένο μέρος, όταν πρόκεται να φιλοξενήσει μοναχικούς ταξιδιώτες. Μάλιστα, το 20% των επισκεπτών της Αλάσκας ταξιδεύουν μόνοι.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Φυσικά θαύματα, συμπεριλαμβανομένων τους παγετώνες, τα σκαλισμένα φιορδ, τα χιονισμένα βουνά και τα επιβλητικά παγόβουνα.

Βόρειο σέλας. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο;

Nησιά Αραν

monaxikos-proorismos8

Τα νησιά Αραν είναι ένα σύμπλεγμα τριών νησιών (Inis Mor, Inis Meain, Inis Oirr) που βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας. Μια πραγματική Ιρλανδική εμπειρία, τα νησιά Αραν αποτελούν το ιδανικό μέρος για να ξεφύγεις από την κίνηση και τη φασαρία της καθημερινότητας.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Ιδιαίτερα ασφαλής, απομονωμένα νησιά με φιλικούς κατοίκους.

Ιδανικό μέρος για ποδηλασία, το πιο κοινό μέσο μεταφοράς στα νησιά.

Σπίτι του πιο εντυπωσιακού φρουρίου από την Εποχή του Σιδήρου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μαλαισία

monaxikos-proorismos9

Ένας από τους κορυφαίους ταξιδωτικούς προορισμούς στην Ασία για όσους ταξιδεύουν μόνοι. Μια ασφαλής και συντηρητική μουσουλμανική χώρα, η Μαλαισία πληροί τις προϋποθέσεις ενός ιδανικού εξωτικού τόπου για τους μοναχικούς ταξιδιώτες.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

H Mαλαισία είναι μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες περιοχές της Ασίας, έτσι τα πράγματα σε γενικές γραμμές λειτουργούν ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η χρονιά είναι γεμάτη με πολύχρωμες και συναρπαστικές εμπειρίες λόγω των διάφορων φεστιβάλ και των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα.

Η Μαλαισία είναι σαν δύο χώρες σε μία, μιας και είναι γεμάτη από αντιθέσεις. Από τη μια η άγρια ζούγκλα της Βόρνεο κι από την άλλη οι εκθαμβωτικοί ουρανοξύστες της Κουάλα Λουμπούρ.

Μπαλί, Ινδονησία

monaxikos-proorismos10

Το Μπαλί είναι ένα πνευματικό μέρος με γιόγκα, ιαματικά λουτρά, εστιατόρια με οργανική – βιολογική κουζίνα και παραλίες. Ο συνδυασμός των φιλικών και φιλόξενων ανθρώπων και της μαγικής οπτικής κουλτούρας κάνει το Μπαλί ασυναγώνιστο τουριστικό μέρος.

Γιατί είναι μια καλή επιλογή:

Σίγουρα δεν θα νιώσεις ποτέ μόνος. Είναι γνωστό πως όλοι είναι εξαιρετικά φιλικοί και πως θα συναντήσεις μερικούς καταπληκτικούς χαρακτήρες στην πορεία του ταξιδιού.

Ιδανικό πνευματικό και χαλαρωτικό καταφύγιο.

Το Ιερό Δάσος των Μαϊμούδων στο Ubud είναι φανταστικό. Και σε ποιόν δεν αρεσουν οι μαϊμούδες, δηλαδή;!

Λοιπόν, τι αποφάσισες;

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τα τελευταία χρόνια κοιμόμαστε δύο ώρες λιγότερο κατά μ.ο., λόγω άλλων προτεραιοτήτων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET