ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

4 λόγοι για τους οποίους η δεκαετία των 30 αποδεικνύεται καλύτερη από εκείνη των 20!

Πλησιάζεις τη δεκαετία των 30 κι έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι; Δεν υπάρχει λόγος, γιατί σου εγγυόμαστε πως η δεκαετία των τριάντα, μπορεί να είναι εξ’ ίσου φοβερή με εκείνη των είκοσι, και γιατί όχι κι ακόμη καλύτερη. Όσοι από εσάς διαβάζετε τα άρθρα μου, θα έχετε καταλάβει μάλλον, πόσο συναρπαστική θεωρώ τη δεκαετία των είκοσι. Κι […]

Default avatar

Guest Author

12 Νοεμβρίου, 2015

Πλησιάζεις τη δεκαετία των 30 κι έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι; Δεν υπάρχει λόγος, γιατί σου εγγυόμαστε πως η δεκαετία των τριάντα, μπορεί να είναι εξ’ ίσου φοβερή με εκείνη των είκοσι, και γιατί όχι κι ακόμη καλύτερη.

Όσοι από εσάς διαβάζετε τα άρθρα μου, θα έχετε καταλάβει μάλλον, πόσο συναρπαστική θεωρώ τη δεκαετία των είκοσι. Κι αυτό διότι πιστεύω, πως η συγκεκριμένη ηλικία είναι ουσιαστικά για τον καθένα μας μία δεύτερη εφηβεία, όπου ερχόμαστε αντιμέτωποι με τόσες πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, για να καταλήξουμε περισσότερο ώριμοι, στην επόμενη δεκαετία.

Λίγο μετά τα 25, όλοι μας αρχίζουμε κατά κάποιο τρόπο να αγχωνόμαστε, αναλογιζόμενοι ότι σταδιακά εγκαταλείπουμε τη φοβερή δεκαετία των 20 και πλησιάζουμε με γρηγορότερους ρυθμούς τα 30. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να μείνεις για πάντα είκοσι ετών, και ίσως τελικά αυτό είναι και το πιο όμορφο, ότι δηλαδή εξελίσσεσαι. Μέσα από διάφορες εμπειρίες, τόσο καλές όσο και δύσκολες, μπαίνεις σε μία νέα συναρπαστική δεκαετία, εκείνη των 30. Και που ξέρεις, ίσως τελικά αποδειχθεί καλύτερη απ’ ότι φανταζόσουν. Ίσως τελικά, να είναι καλύτερη, κι από εκείνη των είκοσι…

Είσαι πετυχημένος στη δουλειά σου.

Ένα μεγάλο μέρος της ηλικίας των 20, χαρακτηρίζεται από την ενασχόληση μας με το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει, μέσα από τις σπουδές μας και ίσως κάνοντας μεταπτυχιακό. Έχεις λοιπόν, την ευκαιρία να ασχοληθείς εκτενέστερα με εκείνο που πραγματικά σε ενδιαφέρει και να εξελιχθείς σε αυτό. Επιπλέον, μπορείς να αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα εφόδια για την αγορά εργασίας. Έτσι, καθώς προχωράς στην ηλικία των τριάντα έχεις αρκετές πιθανότητες να είσαι πετυχημένος στην εργασία σου.

Κάτι τέτοιο βέβαια, συνεπάγεται και οικονομική ανεξαρτησία. Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής είναι λογικό να μην είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, αλλά να σε βοηθούν και οι γονείς σου. Κάτι τέτοιο, παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, δεν συνηθίζεται όταν έχεις περάσει τα 30, καθώς μπορείς να βασιστείς στον εαυτό σου, όσον αφορά τα χρήματα.

Γνωρίζεις τι είναι αυτό που θες πραγματικά.

Έχοντας συγκεντρώσει πολλές αναμνήσεις, στη δεκαετία των είκοσι, άλλες ευχάριστες κι άλλες όχι, κι έχοντας συλλέξει αρκετές εμπειρίες ο χαρακτήρας και τα «θέλω» σου αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό, ενώ παράλληλα καταλήγεις να γνωρίζεις περισσότερο εσένα τον ίδιο. Έτσι καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να το αποκτήσεις. Όταν λοιπόν, είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και για όσα επιθυμείς, τότε αποκτάς αυτοπεποίθηση, κάτι που σου προσδίδει περισσότερη γοητεία και σε καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα στα μάτια των άλλων.

Έχεις ωριμάσει και είσαι πιο δυνατός χαρακτήρας.

Οι καταστάσεις που έχεις βιώσει και τα όσα αποκόμισες από αυτές σε καθιστούν πιο ώριμο άνθρωπο. Συνειδητοποιείς, πως δεν χρειάζεσαι να αγχώνεσαι για ανούσια πράγματα, αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνεις τι είναι τελικά εκείνο που αξίζει, και τι όχι. Μπορείς να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και να αντιμετωπίζεις μόνος σου τις δύσκολες καταστάσεις. Κι όλο αυτό απορρέει από το γεγονός ότι δεν το έβαλες κάτω στην πρώτη δυσκολία, αλλά αντίθετα μετέτρεψες την αρνητική αυτή εμπειρία σε κινητήρια δύναμη, για να εξελιχθείς.

Έχεις ακόμη αρκετό χρόνο.

Μπορεί να μην έχεις προλάβει να κάνεις όλα όσα ήθελες, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων, αλλά στα τριάντα σου έχεις ακόμη αρκετό χρόνο και πολύ όρεξη για να κάνεις πολλά και καινούρια πράγματα. Βασικά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι η θέληση και ίσως η ηλικία να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Εκτός απ’ αυτό βέβαια, έχεις να θυμάσαι και πολύ όμορφες αναμνήσεις, από την ηλικία των είκοσι. Φυσικά μιλώ για τα φοιτητικά σου χρόνια, όλα όσα έμαθες κι όλα όσα έζησες, κατά τη διάρκειά τους. Υπέροχες και μοναδικές αναμνήσεις που τις ζούμε μόνο μια φορά.

Όσο πεζό κι αν ακούγεται, κάθε ηλικία έχει τη δική της γοητεία και σίγουρα μπορεί να σας εμπλουτίσει με εμπειρίες, που αδιαμφισβήτητα θα συμβάλλουν στην εξέλιξή σας. Γι’ αυτό, φροντίστε να ζείτε την κάθε μέρα στο έπακρο και προσπαθήστε να προοδεύετε, μέσα από οτιδήποτε βιώνετε, έτσι ώστε να εγκαταλείπετε την κάθε δεκαετία, γεμάτοι αναμνήσεις και προσμονή να μπείτε στην επόμενη.

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET