ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αυτά είναι τα ελληνικά Πανεπιστήμια που ξεχωρίζουν στα κορυφαία των BRICS!

Στην κατάταξη των καλύτερων Πανεπιστημίων των Αναδυόμενων Οικονομιών 2018 (The Emerging Economies University Rankings) βρέθηκαν επτά ελληνικά Πανεπιστήμια, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ποιότητα των Ιδρυμάτων της χώρας μας. Έξι ελληνικά Πανεπιστήμια βρέθηκαν μεταξύ των πρώτων 150 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των θεωρούμενων ως αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, και ένα ακόμη στην 153η θέση. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο […]

Neopolis Team

14 Μαΐου, 2018

Στην κατάταξη των καλύτερων Πανεπιστημίων των Αναδυόμενων Οικονομιών 2018 (The Emerging Economies University Rankings) βρέθηκαν επτά ελληνικά Πανεπιστήμια, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ποιότητα των Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Έξι ελληνικά Πανεπιστήμια βρέθηκαν μεταξύ των πρώτων 150 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των θεωρούμενων ως αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, και ένα ακόμη στην 153η θέση.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε στην 39η θέση, το Καποδιστριακό στην 72η, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην 77η, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην 80η θέση, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης στην 97η, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην 146η θέση, ενώ το Πανεπιστήμιο Πάτρας κατάφερε την 153η θέση.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα Πανεπιστήμια της Κίνας κατέχουν 11 θέσεις στην κατάταξη μεταξύ των πρώτων 25, και συνολικά 63 σε σύνολο 378, είναι επιτυχία που τα ελληνικά Πανεπιστήμια κατάφεραν να σημειώσουν τόσο καλές θέσεις, μεταξύ κι άλλων πανεπιστημίων από χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κύπρος, η Νότια Αφρική, η Τσεχία, η Πολωνία, η Βραζιλία και η Χιλή.

Καλές επιδόσεις κατάφεραν και τα κυπριακά Πανεπιστήμια, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να έρχεται στην 30η θέση και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 37η.

Η συγκεκριμένη κατάταξη δημοσιεύεται για 5ο έτος, και περιλαμβάνει μόνον ιδρύματα από χώρες που ταξινομούνται στις αναδυόμενες οικονομίες, με τη συμμετοχή 50 χωρών. Ωστόσο, στην τελική κατάταξη κατάφεραν να βρεθούν πανεπιστήμια από τις 42, με συνολικά 378 ιδρύματα.

Η κατάταξη χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 αυστηρούς δείκτες επιδόσεων με την καθιερωμένη παγκόσμια κατάταξη του συνόλου των πανεπιστημίων διεθνώς, εξετάζοντας τα δυνατά σημεία κάθε πανεπιστημίου σε όλες τις βασικές αποστολές τους: διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά γνώσης και διεθνείς προοπτικές.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET