Πανελλήνιες 2018 | Δείτε τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων!


Σήμερα, Παρασκευή (29/6), μετά τις 13:00 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των φετινών Πανελληνίων σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι κατάστασεις που θα αναρτηθούν φέτος στα σχολεία, δεν θα έχουν τα ονομαστικά στοιχεία του κάθε υποψηφίου παρά μόνο τον κωδικό και τη βαθμολογία του ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, με κεφαλαία ελληνικά.

Την ίδια ημέρα, προγραμματίζεται να ανακοινωθούν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά το μηχανογραφικό δελτίο, οι υποψήφιοι θα μπορούν να το οριστικοποιήσουν από την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr

♦Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 16 Ιουλίου.

Φάκελος Βάσεις 2018

Αισθητή πτώση στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο

«Μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά κυρίως για το 2ο Επιστημονικών Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) και για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) καθώς και για τα Παιδαγωγικά τμήματα που κατανέμονται σε όλα τα Πεδία. Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα. Σε αυτά που η κίνηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι αντίστροφη(άνοδος) είναι στα Παιδαγωγικά Τμήματα των δυο Πεδίων», ανέφερε ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός αναλυτής.

Μικρές αλλαγές στο 1ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο

Ως ‘θολή‘ χαρακτηρίζει ο κ.Κάτσικας την πορεία των βάσεων για τα εν λόγω επιστημονικά πεδία. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένουμε μικρές αυξομειώσεις των βάσεων εισαγωγής με βασική τάση την πτώση ενώ στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο οι Ιατρικές Σχολές δεν φαίνεται ότι μπορούν να υποχωρήσουν αισθητά από τα περσινά επίπεδα των βάσεών τους».

Πώς υπολογίζονται τα μόρια;

Ο ΟΕΦΕ έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή για την μετατροπή των βαθμών των πανελλαδικών σε μόρια. Παρακάτω μπορείτε να υπολογίσετε τα μόρια με το νέο Εξεταστικό Σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος στις πανελλήνιες 2018.

Επιλέγετε τον Προσανατολισμό και τα εξεταζόμενα μαθήματα και ως γραπτό βαθμό γράφετε στη σχετική θέση το βαθμό του κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια ενός δεκαδικού ψηφίου.

Για τους δεκαδικούς αριθμούς θα πρέπει να χρησιμοποιήστε την τελεία ως υποδιαστολή. Για παράδειγμα γράφουμε: 17.6

Ειδικά μαθήματα:
Για τα ειδικά μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, όπως και για την Αρμονία και τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ο βαθμός που πρέπει να καταχωρήσετε στην παρακάτω φόρμα είναι ο Μέσος Όρος των βαθμών στα δύο μαθήματα, στην εικοσάβαθμη κλίμακα με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων.

Μπείτε ΕΔΩ για να μετατρέψετε τους βαθμούς σε μόρια.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET