ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 άγνωστες πληροφορίες για τα Χριστούγεννα που θα σε πιάσουν «αδιάβαστο»!

Λατρεύεις την 25η Δεκεμβρίου και νομίζεις πως τα ξέρεις όλα σχετικά με την εν λόγω γιορτή; Διάβασε τις παρακάτω άγνωστες πληροφορίες για τα Χριστούγεννα και κάτι μας λέει πως θα αναθεωρήσεις την άποψή σου… 1. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, δεν προκύπτει από κάπου πως ο Ιησούς ήρθε στη Γη στις 25 Δεκεμβρίου. Αντιθέτως, πολλοί ιστορικοί, […]

Νότης Κουτσούκος

25 Δεκεμβρίου, 2015

Λατρεύεις την 25η Δεκεμβρίου και νομίζεις πως τα ξέρεις όλα σχετικά με την εν λόγω γιορτή; Διάβασε τις παρακάτω άγνωστες πληροφορίες για τα Χριστούγεννα και κάτι μας λέει πως θα αναθεωρήσεις την άποψή σου…

1. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, δεν προκύπτει από κάπου πως ο Ιησούς ήρθε στη Γη στις 25 Δεκεμβρίου. Αντιθέτως, πολλοί ιστορικοί, πιστεύουν πως η γέννησή Του, συνέβη κάποια ημέρα της άνοιξης. Η απόφαση για εορτασμό των Χριστουγέννων τον τελευταίο μήνα του έτους, πάρθηκε τον Μεσαίωνα από τον Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας εκείνης της εποχής.

2. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί στρατιώτες βγήκαν από τα χαρακώματα χωρίς να κρατούν τα όπλα τους και κινήθηκαν φιλικά προς τους αντιπάλους τους. Ευτυχώς (για την ανθρωπότητα) οι Άγγλοι στρατιώτες που βρίσκονταν από την απέναντι πλευρά, δεν εξέλαβαν αυτήν την κίνηση ως πονηρή κι άφησαν κι εκείνοι τις σφαίρες και τις βόμβες στην άκρη. Το περιστατικό αυτό, έχει μείνει στην ιστορία ως το υπέρτατο «fair play» των σύγχρονων πολέμων…

3. Η Κέλτικη παράδοση λέει πως όταν ένας άντρας και μία γυναίκα (ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι ζευγάρι), βρεθούν κάτω από κάποιο γκι, οφείλουν να κοιταχτούν και να φιληθούν για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα. Η κίνηση αυτή, αναμένεται να φέρει καλή τύχη και στους δύο τόσο στη ζωή τους όσο και στην προσπάθειά τους να κάνουν …παιδί!

4. Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έγινε δημοφιλής όταν ο Γερμανός Πρίγκιπας Αλβέρτος παντρεύτηκε την Βασίλισσα της Αγγλίας, Βικτώρια, μπροστά από ένα τέτοιο. Έκτοτε, η ιστορία είναι …γνωστή.

5. Παρόλο που οι περισσότεροι νομίζουμε πως η ανταλλαγή των δώρων τα Χριστούγεννα προέρχεται από την προσφορά των δώρων των Τριών Μάγων προς τον Ιησού, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Η παράδοση αυτή, φαίνεται να έχει τις ρίζες της σε μία παγανιστική εορτή «Saturnalia» όπου οι πιστοί θυσίαζαν αντικείμενα (δώρα) για χάρη των Θεών τους.

6. Το δημοφιλέστερο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, «Jingle Bells» γράφτηκε αρχικά για τη γιορτή των Ευχαριστιών. Στην πορεία ωστόσο, εξελίχθηκε στο σήμα κατατεθέν των εορτασμών για τη Γέννηση του Ιησού. Παράλληλα, ήταν το πρώτο τραγούδι που μεταδόθηκε από το διάστημα, όταν στις 16 Δεκεμβρίου του 1965, αστροναύτες της NASA σκέφτηκαν να χαλαρώσουν λίγο με αυτόν τον τρόπο.

7. Ο Άγιος Βασίλης, μέχρι και το 1931 ήταν γνωστός ως ένα μικροσκοπικό ξωτικό με καφετί χρώμα. Η Coca Cola, αντιλαμβανόμενη πως αυτή η εικόνα δεν ήταν σε καμία περίπτωση, εμπορική, πιασάρικη και πάνω απ’ όλα εορταστική, δούλεψε πάνω στην αλλαγή τους brand που κρύβεται πίσω από τον …Santa Claus. Μετά από πολλές έρευνες και μελέτες, ο Άγιος Βασίλης κατέληξε να είναι ο συμπαθητικός, πάντα χαμογελαστός και κοκκινοφορεμένος, «αθάνατος» γέρος που ξέρουμε σήμερα!

8. Έρευνες και στατιστικές αναλύσεις, έχουν αποφανθεί πως την εβδομάδα 24 – 31 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται περισσότερες από το 20% των ετήσιων πωλήσεων καταναλωτικών προϊόντων. Γίνεται εύκολα αντιληπτή λοιπόν, η σημασία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Παγκόσμια Οικονομία.

9. Γενικότερα έχει επικρατήσει η άποψη πως η χειρότερη περίοδος να χωρίσει ένα ζευγάρι, είναι κατά τη διάρκεια των εορτών και δη, των Χριστουγέννων. Τα στοιχεία του Facebook ωστόσο, δείχνουν πως οι περισσότεροι χωρισμοί του έτους, πραγματοποιούνται ακριβώς την περίοδο 15 με 31 Δεκεμβρίου! Παράδοξο;

10. Ορίστε και μερικοί αριθμοί που αποδεικνύουν πως ο Άγιος Βασίλης είναι ο μεγαλύτερος υπερήρωας όλων των εποχών! Σύμφωνα με τη UNICEF που λέτε, στον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 18 ετών. Συνεπώς, για να μπορέσει να τα επισκεφτεί όλα, θα χρειαστεί να διανύσει απόσταση περί των 300 εκατομμυρίων χιλιομέτρων κάνοντας περισσότερες από 800.000 στάσεις. Για να το καταφέρει αυτό μέσα στη νύχτα των Χριστουγέννων, πρέπει να διανύει γύρω στα 20.000.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο ή διαφορετικά, να μοιράζει από ένα δώρο ανά το 1/5.000 του δευτερολέπτου. Αυτά.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και πάντα με χαμόγελο! 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μιας που το ανέφερε η Συνατσάκη, τι είναι τελικά το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο;

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET