Τιβί

Κάρχιες θα σέβεστε | Tα 5+1 λαϊκά παιδιά που έχουν κερδίσει σε ελληνικά ριάλιτι!

Τα λαϊκά παιδιά έχουν τις τύχες τις καλές και φαίνεται πως η συνταγή «έχω αξίες – αγαπώ την οικογένειά μου – δε λέω ψέματα», είναι μακράν η πιο πετυχημένη. Και δόξα τω Θεώ έχουμε να μνημονεύσουμε από την ελληνική τηλεόραση, κάμποσες στιγμές όπου τα λαϊκά γίνονται …χρυσά! Ο τελικός του Survivor 2017 μας έφερε στο νου εποχές από Big […]

Default avatar

Guest Author

12 Ιουλίου, 2017

Τα λαϊκά παιδιά έχουν τις τύχες τις καλές και φαίνεται πως η συνταγή «έχω αξίες – αγαπώ την οικογένειά μου – δε λέω ψέματα», είναι μακράν η πιο πετυχημένη. Και δόξα τω Θεώ έχουμε να μνημονεύσουμε από την ελληνική τηλεόραση, κάμποσες στιγμές όπου τα λαϊκά γίνονται …χρυσά!

Ο τελικός του Survivor 2017 μας έφερε στο νου εποχές από Big Brother, The Wall, Survivor (το Ορθόδοξο), Bar, Mission, Fame Story (αξέχαστο), Super Idol, Greek Idol (νερόβραστο), Dream Show, The Gym Show και Η Φάρμα. Στιγμές που όλοι κλεινόντουσαν στο σπίτι τους, οικογένειες αγκαλιά με ποπ κορν, για να απολαύσουν τις ζωές άλλων, προχωρόντας και σε ατέρμονες συζητήσεις για το ποιος έχει δίκιο σ΄ ένα τσακωμό (Άσπα, ακούς;) και φυσικά, ποιος θα είναι ο νικητής.

Ποια είναι όμως εκείνα τα παιδιά, τα παιδιά του λαού, τα παραδοσιακά, που κέρδισαν το κοινό με τη συμπεριφορά τους και πήραν το πολυπόθητο έπαθλο;

Big Brother 1 – Γιώργος Τσάκας, 2001

Ξεκινάμε τη λίστα μας με τον νικητή του πρώτου Big Brother, τον Γιώργο τον Τσάκα. Ήταν ο «καραφλοδαίμονας» που όλοι λάτρευαν. Ο κόσμος τον αποθέωνε σε κάθε ευκαιρία και κανείς δε θα ξεχάσει τη βραδιά του τελικού, που η νίκη θα κρινόταν μεταξύ του ιδίου και του κολλητού του, Πρόδρομου. Ένας εν δυνάμει celebrity, που απαρνήθηκε ώστοσο τη δημοσιότητα, για να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του.

Fame Story 3 – Περικλής Στεργιανούδης, 2004 – 2005

Το λαϊκό παιδί με τα υπέροχα γαλανά μάτια, που οι συμπαίκτες του τον είχαν βάλει στον «πάγο» αλλά εκείνος βρήκε παρηγοριά στις αμέτρητες ψήφους του κοινού που τον ανέδειξαν νικητή. Στα χνάρια του Γιώργου Τσάκα, έτσι κι αυτός επέλεξε να σβήσει τα «ίχνη» του και να μην τον κυνηγούν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Bar – Αντρέας Παρασχάκης, 2002

Ο «πρησμένος ξανθός», διαφέρει κάπως από την εικόνα του παραδοσιακού, Έλληνα λαϊκού παιδιού. Αναλογιστείτε τι έχουμε συνηθίσει από τον μέσο άντρα της χώρας μας: μελαχρινός με γένια, ενδεχομένως κοντός, που λατρεύει τη λαϊκή μουσική. Ο Αντρέας Παρασχάκης κατάφερε να κερδίσει το κοινό με το δικό του, αυθεντικό στυλ.

* Παραμένει το ίδιο πρησμένος και ξανθός!

Mission – Στέφανος Κοκολογιάννης, 2003

Εντάξει. Είναι ο παίκτης που το κοινό λάτρευε να μισεί! Προκαλούσε χαμό, νευρίαζε με το παραμικρό και γενικά στα τότε μεσημεριανάδικα ήταν το καθημερινό θέμα συζήτησης, με το μισό πάνελ να τον υποστηρίζει και το άλλο μισό να τον «θάβει».

Big Brother 5 – Γιάννης Φουκάκης, 2010- 2011

Ο Κρητικός της καρδιάς μας. Το λαϊκό παιδί με τα ειλικρινή μάτια, που δε δίσταζε να κλαίει στην κάμερα, όχι για να ανεβάσει τα νούμερα – αν κι αυτά ανέβαιναν κάτι τέτοια – αλλά γιατί έτσι έβγαζε όλο τον εκνευρισμό και την ένταση που συσσώρευε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού.

Survivor – Ντάνος, 2017

Λίγα μπορούμε να γράψουμε, από τη στιγμή που τώρα «ξεκίνησε» και σίγουρα θα μείνει κοντά για καιρό. Μένοντας στην απ’έξω από όλους του τους συμπαίκτες, κατάφερε όχι μόνο να στεφθεί νικητής, αλλά και να κλείσει διαφημιστικό συμβόλαιο – μαμούθ, με γνωστή εταιρεία προϊόντων. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή, μιας και οι… Ντανίτσες παραμονεύουν!

“Honorable mention”

Big Brother 1 – Πρόδρομος Καθηνιώτης, 2001

Τι κι αν βγήκε δεύτερος στο πρώτο Big Brother; Ήταν, είναι και θα παραμείνει πρώτος στις καρδιές μας. Ο κολλητός του Γιώργου Τσάκα, απασχόλησε τα ΜΜΕ της εποχής, με την καλοσυνάτη συμπεριφορά του όσο και με την καριέρα – πυροτέχνημα, που είχε στη μουσική βιομηχανία.

* Το βίντεο είναι ίδιο με παραπάνω αλλά είπαμε να σε διευκολύνουμε.

Bar – Λορέντζο Καριέρε, 2002

Καριέρα – πυροτέχνημα και για τον Λορέντζο Καριέρε, που συγκίνησε πολύ κόσμο με την αποχώρησή του. Και παρόλο που δεν ήταν ο μεγάλος νικητής του σόου, κατάφερε να γοητεύσει το τηλεοπτικό κοινό και γίνει επίκεντρο συζήτησης για αρκετό διάστημα.

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το Sex/Life έρχεται τον Μάρτιο στο Netflix, σε περίπτωση που είχατε ξεχάσει την ύπαρξή του!

Τιβί

Mente Fuerte για Σολωμού: «Δεν έχουμε δηλώσει ότι είμαστε μαζί, είναι καλό marketing αυτό»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET