ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Λίστα με τα 10 καλύτερα μετρό του κόσμου | Ποια θέση έχει το δικό μας;

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα μετρό του κόσμου κατέταξε αυτό της Αθήνας ο αμερικανικός ταξιδιωτικός οδηγός Frommer’s, εξαιτίας -κυρίως- των αρχαιολογικών ευρημάτων που εκτίθενται σε σταθμούς του.   «Μετρό που αξίζουν μια βόλτα» τιτλοφορείται το σχετικό θέμα του Frommers.com, που επιχειρεί να συγκρίνει πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συστήματα υπόγειου σιδηροδρόμου. «Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα καλύτερα […]

Neopolis Team

28 Οκτωβρίου, 2015

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα μετρό του κόσμου κατέταξε αυτό της Αθήνας ο αμερικανικός ταξιδιωτικός οδηγός Frommer’s, εξαιτίας -κυρίως- των αρχαιολογικών ευρημάτων που εκτίθενται σε σταθμούς του.

 

«Μετρό που αξίζουν μια βόλτα» τιτλοφορείται το σχετικό θέμα του Frommers.com, που επιχειρεί να συγκρίνει πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συστήματα υπόγειου σιδηροδρόμου. «Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα καλύτερα συστήματα Μετρό του κόσμου; Εκτός από την ασφάλεια, την καθαριότητα και το κόστος, το να συνδυάζονται με σπουδαία αρχιτεκτονική, ή υπόγεια καταστήματα και μέρη για φαγητό» αναφέρει.

 

Όσο για αυτό της Αθήνας, σημειώνει: «Ενα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα ήταν η δημιουργία του Μετρό, ενός συστήματος που φιλοξενεί τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες εκσκαφής (τείχη, συστήματα ύδρευσης, αγγεία, ακόμα και σαρκοφάγους). Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε έναν από τους -περισσότερους από 50- σταθμούς του, αξίζει μια επίσκεψη στους σταθμούς Συντάγματος, ή της Ακρόπολης για να δείτε τα αρχαιολογικά ευρήματα, ή την Εθνική Αμυνα για τα έργα σύγχρονης τέχνης. Παρότι τα τρένα δεν είναι τόσο σύγχρονα ή αποτελεσματικά, η εικόνα γύρω τους κάνουν την επίσκεψη να αξίζει τον κόπο» καταλήγει.

 

Στη λίστα του ο συντάκτης του ταξιδιωτικού οδηγού συμπεριλαμβάνει τα μετρό με την εξής σειρά κατάταξης:

 

1. Της Μόσχας (ένα από τα παλαιότερα και, κατά κοινή ομολογία το πιο λαμπρό του κόσμου)

2. Του Λονδίνου

3. Της Στοκχόλμης

4. Του Τόκιο

5. Της Νέας Υόρκης

6. Του Παρισιού

7. Του Ντουμπάι

8. Της Αθήνας

9. Του Χονγκ Κονγκ και…

10. Του Πεκίνο.

 

Ο εκδοτικός οίκος Frommer’s ιδρύθηκε το 1957 και έχει εκδώσει περισσότερους από 350 ταξιδιωτικούς οδηγούς, πουλώντας πάνω από 75 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κάτι που καθιστά την παραπάνω λίστα ακόμη πιο σημαντική κι έγκυρη. Μπράβο στις Συγκοινωνίες Αθηνών λοιπόν!

 

Πηγή: TheToc.gr

BINGE WATCHING

Το Παπακαλιάτης supremacy έφτασε ως το ABC News χάρη στη διεθνή επιτυχία του «Μαέστρο»!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

Μουσική

Eurovision: Η Μαρίνα πάτησε… πόδι στη σκηνική παρουσία – «Ο Φωκάς δεν είχε πολλή ανάμειξη»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET