ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτητές ανακάλυψαν συσκευή που θα σώσει τις σχέσεις από απόσταση!

Μια-μια εκμηδενίζονται οι δυσκολίες.

Γεωργία Σιμιτζή

27 Μαρτίου, 2023

Καλά νέα για όσους είναι σε σχέση από απόσταση: επιτέλους θα μπορείτε να νιώσετε το φιλί τ@ συντρόφου σας.

Οι φοιτητές του Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology της Ανατολικής Κίνας είπαν κυριολεκτικά «Δε θα αφήσουμε καμία σχέση να σβήσει» και δημιούργησαν το MUA, μία συσκευή η οποία επιτρέπει στα εξ αποστάσεως ζευγάρια να ανταλλάξουν φιλιά.

Με σχήμα στόματος και όνομα εμπνευσμένο από τον ήχο που κάνουν οι άνθρωποι όταν στέλνουν kisses, το MUA μπορεί να μιμηθεί ένα πραγματικό φιλί αναπαράγοντας την κίνηση, τη δύναμη και τη θερμοκρασία των χειλιών του χρήστη για το whole experience. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ;;;

Όσον αφορά τη λειτουργία του, χρειάζεται απλά ένα κινητό τηλέφωνο, bluetooth και μια εφαρμογή.

Πιο συγκεκριμένα, κουμπώνεις το MUA στη θύρα φόρτισης του κινητού και κατεβάζεις το app στo κινητό σου, το ίδιο και η σχέση σου. Μόλις γίνει σύζευξη στην εφαρμογή, μπορείτε να ξεκινήσετε βιντεοκλήση και να ανταλλάξετε φιλιά. Όχι απαραίτητα μόνο σε πραγματικό χρόνο, αφού δίνεται η δυνατότητα οι χρήστες να ανεβάσουν τα φιλιά τους στην εφαρμογή, ώστε κάποιος να τα κατεβάσει και να τα έχει εύκαιρα ανά πάσα στιγμή.

(Εγώ πάντως ξέρω ότι παλιά στέλναμε τραγούδια του Eminem με bluetooth…)

Ο Jiang Zhongli, το mastermind πίσω από αυτό το εργαλείο, δήλωσε στους Global Times πως έμπνευσή του ήταν μία προσωπική του εμπειρία.

Στο πανεπιστήμιο είχα μια σχέση εξ αποστάσεως με την κοπέλα μου, οπότε είχαμε επαφή μόνο μέσω τηλεφώνου. Από εκεί προήλθε η έμπνευση αυτής της συσκευής.

Η «πατέντα» πήρε 4 χρόνια, αφού ο Jiang υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019. Ίδρυσε την Siweifushe, η οποία κυκλοφόρησε το MUA, και πούλησε το πρώτο προϊόν στις 22 Ιανουαρίου 2023, έναντι 260 γιαν (35€). Μέσα σε δύο εβδομάδες, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3000 συσκευές και έλαβε γύρω στις 20000 παραγγελίες, σύμφωνα με τον Jiang, που δηλώνει έκπληκτος με τη ζήτηση του προϊόντος.

Αυτό για το οποίο παραπονιούνται οι περισσότεροι πάντως είναι ότι δεν έχει… γλώσσα. Μισές δουλειές!

Θυμίζει λίγο ‘The Big Bang Theory’

Ενώ ο Jiang παραδέχεται ότι πηγή έμπνευσης υπήρξε προσωπική του εμπειρία, ίσως να πήρε μια ιδέα και από τον Howard Walowitz. Αν έχεις δει Big Bang Theory, τότε θα θυμάσαι ότι ο αγαπημένος μας Walowitz είχε ακολουθήσει παρόμοιες τεχνικές. Δημιουργώντας το ‘Kissing Machine’, ο Howard προσπάθησε να κάνει τη σχέση του Leonard πιο εύκολη, καθώς η τότε κοπέλα του έμενε σε άλλη χώρα. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη σκηνή που δοκιμάζει τη συσκευή με τον Raj!

Σίγουρα πάντως, η τεχνολογία δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Το κρατάω για την επόμενη σχέση από απόσταση που θα κάνω – well, never. Τώρα αν εσύ θέλεις να τη βάλεις στα χείλη σου ή κάπου αλλού, your choice, εμείς δεν κρίνουμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Το «Νησί των Νεκρών» είναι το ελληνικό νησάκι στο οποίο δε θα κλείσουμε ποτέ διακοπές!

ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στα σόσιαλ μίντια με τον θάνατο του Manolo σε ηλικία μόλις 26 ετών!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET