ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο 23χρονος φοιτητής του ΑΠΘ που έχει κερδίσει το Instagram με τις εντυπωσιακές και πρωτότυπες εικόνες του!

Το Instagram αποτελεί αν μη τι άλλο ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Έτσι πολλοί είναι εκείνοι που το χρησιμοποιούν ως μέσο για να παρουσιάσουν και να μοιραστούν με τους υπόλοιπους χρήστες, τόσο προσωπικές στιγμές όσο και τη δική τους οπτική των πραγμάτων. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του […]

Default avatar

Guest Author

19 Ιουλίου, 2017

Το Instagram αποτελεί αν μη τι άλλο ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Έτσι πολλοί είναι εκείνοι που το χρησιμοποιούν ως μέσο για να παρουσιάσουν και να μοιραστούν με τους υπόλοιπους χρήστες, τόσο προσωπικές στιγμές όσο και τη δική τους οπτική των πραγμάτων. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Θεσσαλονικιού Τριαντάφυλλου Δάνιου, ο οποίος μεταμορφώνει απλά καθημερινά αντικείμενα σε πανέμορφη τέχνη.

Ας τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή…

Ο Τριαντάφυλλος είναι μόλις 23 ετών, κατάγεται από το Σοχό Θεσσαλονίκης και σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πέρα όμως από τις σπουδές του, διαθέτει έναν άκρως δημοφιλή λογαριασμό στο Instagram με όνομα 3_dani, ο οποίος μέχρι στιγμής απαριθμεί κάτι περισσότερο από 46000 followers.

Γιατί όμως τον ακολουθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι; Φυσικά για τα ευρηματικά, πρωτότυπα και μινιμαλιστικά illustrations που δημιουργεί!

Αν έχεις πετύχει όπως χαζεύεις στο Instagram, ένα καρπούζι μέσα σε ντισκόμπαλα ή ένα ροζ φλαμίνγκο σε χωνάκιτότε με χαρά σε ενημερώνω ότι ο Τριαντάφυλλος κρύβεται πίσω από αυτές τις δημιουργίες. Έτσι επικοινωνήσαμε μαζί του και μάθαμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έμπνευση πίσω από το εγχείρημά του αυτό, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που έχει στο μυαλό του.

Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

Πώς σου γεννήθηκε η ιδέα να συνδυάσεις την τέχνη με απλά αντικείμενα της καθημερινότητας;

Πολλές φορές η καθημερινότητα μας μπορεί να κυριαρχείται μέσα από μια άκρως βαρετή και ανιαρή ρουτίνα. Με τους συνδυασμούς απλών αντικειμένων, προσπαθώ να προσθέσω μια παιχνιδιάρικη νότα σε αυτή και να αποδείξω ότι ακόμα και τα πιο απλά πράγματα κρύβουν εκπλήξεις. Η τέχνη άλλωστε τις περισσότερες φορές γεννιέται μέσα από απλά αντικείμενα, τα οποία σε σωστές «δοσολογίες» θα δημιουργήσουν ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Γιατί επέλεξες το Instagram σαν μέσο για να παρουσιάσεις τις πρωτότυπες ιδέες σου;

To Instagram αποτελεί ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που πραγματικά έχει κατακτήσει όλο τον πλανήτη. Έτσι μπορεί κανείς να δείξει στο ευρύ κοινό το χαρακτήρα του και γενικά οτιδήποτε τον εκφράζει. Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο μέσο ξεκίνησε λόγω της αγάπης μου για τη φωτογραφία. Πλέον όμως το χρησιμοποιώ για να επικοινωνήσω τη δουλειά και τα ενδιαφέροντά μου.

https://www.instagram.com/p/BWCk_0DAKdr/?taken-by=3_dani

Από πού λαμβάνεις κυρίως έμπνευση και πώς καταλήγεις στους συνδυασμούς που βλέπουμε στις εικόνες σου;

Έμπνευση μπορώ να αντλήσω από το οτιδήποτε. Δεν μπορώ να το ορίσω. Υπάρχουν πολλές φορές που λειτουργώ καθαρά ενστικτωδώς. Γενικά όμως δεν υπάρχουν νόρμες.

Παρατηρούμε ότι οι εικόνες σου κυριαρχούνται από τη γεωμετρία και το μινιμαλισμό. Τι θεωρείς ότι προσδίδουν αυτά τα δύο στοιχεία;

Αυτό κυρίως που θα αποτυπωθεί στις εικόνες μου, είναι η σύνθεση την οποία έχω εμπνευστεί. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται περιττό. Νιώθω πως αποδυναμώνει σημειολογικά την εικόνα. Στο κομμάτι των σουρεαλιστικών κολάζ, το χρωματικό φόντο δυναμώνει τον cult χαρακτήρα τους.

https://www.instagram.com/p/BV7FYCFAY2n/?taken-by=3_dani

Οι δημοσιεύσεις σου έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό. Το περίμενες;

Ίσως έχει να κάνει με τη χρήση απλών αντικειμένων που είπαμε και παραπάνω. Συνήθως, αυτό που ιντριγκάρει είναι η παρουσίαση του συνηθισμένου μέσα από μια απρόσμενη ματιά που κανείς δεν είχε σκεφτεί. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ όλους όσους στηρίζουν τις δημιουργίες μου.

Η συγκεκριμένη ενασχόληση επηρεάζει τις σπουδές σου ή καταφέρνεις να κρατάς μια ισορροπία μεταξύ των δύο;

Δεν θεωρώ πως θέτω τις σπουδές μου σε δεύτερη μοίρα. Δε σου κρύβω πως αφιερώνω αρκετό χρόνο καθημερινά τόσο για τη σύλληψη όσο και για την αποτύπωση της ιδέας στο «χαρτί». Ωστόσο, είναι κάτι που με χαλαρώνει και με ξεκουράζει από τις καθημερινές ασχολίες μου.

https://www.instagram.com/p/BVPUhiwAbk0/?taken-by=3_dani

Μεταξύ αυτού και της αρχιτεκτονικής, τι θεωρείς ότι σε έχει κερδίσει περισσότερο;

Η αρχιτεκτονική είναι ένας πολύ ευρύς κλάδος. Όταν πρωτομπήκα στη σχολή είχα εντελώς διαφορετική άποψη. Καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια έβλεπα τα πράγματα διαφορετικά, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να μην έχω καταλήξει σε μια τελική άποψη. Δε θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι κάτι εντελώς άσχετο με την αρχιτεκτονική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι εικόνες που δημιουργώ έχουν άμεση σχέση με αυτή. Εγώ το βλέπω σαν ένα πειραματισμό στο μετέωρο βήμα που βρίσκομαι, συγκεκριμένα κάτι που ακροβατεί μεταξύ τέχνης, design και αρχιτεκτονικής.

Οι επαγγελματικές ευκαιρίες είναι πολύ περιορισμένες πλέον στην Ελλάδα. Εσύ θα ήσουν διατεθειμένος να κυνηγήσεις το όνειρό σου στο εξωτερικό;

Κάτι είχα ακούσει, δεν είμαι και πολύ σίγουρος…! Σίγουρα περνάει αυτή η ιδέα στο μυαλό μου, ωστόσο θεωρώ πως η απόφαση αυτή είναι πολύ δύσκολη και αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, που σε καμία περίπτωση δεν μπορώ εξ ολοκλήρου να ορίσω εγώ. Δεν είμαι καθόλου αρνητικός, αλλά θα ήθελα να μείνω εδώ…

https://www.instagram.com/p/BTi5vciAOHd/?taken-by=3_dani

Οι φίλοι σου πώς σχολιάζουν αυτή σου την ασχολία; Ποιο είναι το πιο κουλό σχόλιο που έχεις ακούσει;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούνται και πολύ. Πρόσφατα όμως έπεσε πολύ πείραγμα όταν με χαρακτήρισαν «Έλληνα Illustrator». Είμαι θύμα bullying από τους φίλους μου.

Έχεις κάποια σχέδια στο μυαλό σου σχετικά με το τι θέλεις να κάνεις μελλοντικά;

Στην προκειμένη στιγμή σπουδάζω αρχιτεκτονική. Αν όμως έβρισκα δουλειά ως graphic designer ή art director σε κάποια εταιρεία, περιοδικό ή εφημερίδα θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα και θα αισθανόμουν πάρα πολύ τυχερός, δεδομένης της εργασιακής αβεβαιότητας στην Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/BVmhFgIA5FC/?taken-by=3_dani

Σαν κλείσιμο του ζητήσαμε να δημιουργήσει μια εικόνα, στην οποία να πρωταγωνιστεί το ίδιο το Neopolis.

Το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό – όχι ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο δηλαδή!

Σε ευχαριστούμε πολύ Τριαντάφυλλε και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία για το μέλλον σου!

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το ανανεωμένο cashier του Neon54 Casino διευκολύνει τις πληρωμές στην Ελλάδα το 2023

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η καμπάνια των adidas Originals αφιερωμένη στους δημιουργικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 ετών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET