ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Συναγερμός στα Πανεπιστήμια | Ύποπτα φακελάκια με σκόνη δέχτηκαν τρία Ιδρύματα!

Το περιστατικό με τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεν ήταν το μοναδικό απ’ ότι φαίνεται που προκάλεσε ανησυχία , καθώς Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Κέρκυρας δέχθηκαν τον ίδιο. Να υπενθυμίσουμε πως ο φάκελος με σκόνη σε κτίριο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης, ακριβώς όπως και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, με την διαφορά […]

Neopolis Team

10 Ιανουαρίου, 2019

Το περιστατικό με τον ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεν ήταν το μοναδικό απ’ ότι φαίνεται που προκάλεσε ανησυχία , καθώς Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Κέρκυρας δέχθηκαν τον ίδιο.

Να υπενθυμίσουμε πως ο φάκελος με σκόνη σε κτίριο του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης, ακριβώς όπως και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, με την διαφορά πως στο πρώτο ανοίχτηκε την ίδια μέρα, ενώ της Κέρκυρας εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο.

Είχε Ινδό αποστολέα και σε αυτόν αναγραφόταν στην αγγλική γλώσσα: “Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

Ο χώρος του Πανεπιστημίου αποκλείστηκε αμέσως, προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του Δημόκριτου μετέβησαν στο νησί.

Πέντε εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, καθώς παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος. Ευτυχώς, τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς πλέον.

Σημειώνεται πως η λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με χθεσινοβραδινή απόφαση των πρυτανικών Αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Τώρα, όσον αφορά τα άλλα τρία Πανεπιστήμια που δέχθηκαν φάκελο με σκόνη, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία όπως συνέβη με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΕΜΑΚ και ειδικοί του Δημόκριτου απομάκρυναν και αυτούς τους φακέλους μεταφέροντας τους στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις ανάδειξης της σύστασης της ουσίας.

Οι Αρχές ερευνούν την ύπαρξη του αποστολέα που αναγράφεται χειρόγραφα εξωτερικά του φακέλου που εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που παρακολουθούν, προς το παρόν διακριτικά, την εξέλιξή της.

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η Vichy υποδέχεται τα Χριστούγεννα με τα πιο λαμπερά Xmas Pouches!

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET