ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν κάνεις σχέση με τον καλύτερό σου φίλο!

Παρόλο που είμαι της άποψης οτι γίνεται να υπάρξει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, είπα να προσεγγίσω το θέμα κάπως διαφορετικά σήμερα. Τι συμβαίνει όταν ανακαλύπτετε και οι δύο πως εκτός από την φιλία που είχε αναπτυχθεί μεταξύ σας, νιώθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον; Τότε λοιπόν είναι καλύτερα να […]

Default avatar

Guest Author

17 Νοεμβρίου, 2015

Παρόλο που είμαι της άποψης οτι γίνεται να υπάρξει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, είπα να προσεγγίσω το θέμα κάπως διαφορετικά σήμερα.

Τι συμβαίνει όταν ανακαλύπτετε και οι δύο πως εκτός από την φιλία που είχε αναπτυχθεί μεταξύ σας, νιώθετε περισσότερα ο ένας για τον άλλον; Τότε λοιπόν είναι καλύτερα να επαναπροσδιορίσετε τη φιλία σας, και να συνειδητοποιήσετε πως η σχέση σας θα μπορούσε να μεταβεί σε ένα παραπάνω επίπεδο και να γίνει ερωτική. Στο προηγούμενο άρθρο ανέφερα και υποστήριξα τη φιλία, ανάμεσα σε άτομα διαφορετικού φύλου. Όπως όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα σ’ αυτή τη ζωή, έτσι λοιπόν δεν μπορείς να ξέρεις εάν η φιλία που έχεις δημιουργήσει με κάποιον θα μπορούσε να εξελιχθεί κάποια στιγμή αλλιώς. Μπορεί να συμβεί, μπορεί όμως κι όχι.

Κάθε σχέση είναι μοναδική. Αλλά ειδικά η σχέση που δημιουργείται μεταξύ δύο πρώην φίλων, έχει μία ξεχωριστή γοητεία. Είναι μία από τις λίγες σχέσεις, όπου η αγάπη προηγείται του έρωτα. Αυτό από μόνο του την καθιστά μοναδική. Ποιες είναι όμως οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν δύο πρώην φίλοι, και νυν ερωτευμένοι;

1. Πρώτα απ’ όλα γνωρίζετε ο ένας τον άλλον.

Πριν αποφασίσετε πως θέλετε να είστε ζευγάρι, υπήρξατε φίλοι. Βγαίνατε μαζί, διασκεδάζατε και μιλούσατε, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε φιλία. Μέσα λοιπόν, από αυτή την καθημερινή επαφή και τριβή, έχετε μάθει ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Μπορεί αυτό να σημαίνει πως το κομμάτι της ανακάλυψης έχει μεταξύ σας χαθεί, αλλά σκέψου μόνο πως ενώ πολλά ζευγάρια προσπαθούν, ενώ ξέρουν πως οι χαρακτήρες τους δεν ταιριάζουν, εσείς γνωρίζετε ήδη πως η προσωπικότητα του ενός, ενθουσιάζει τον άλλον. Σε αυτού του είδους τη σχέση, η σημασία της εξωτερικής ομορφιάς δίνει τη θέση της στην αξία του χαρακτήρα.

2. Νιώθετε σαν να ξέρετε ο ένας τον άλλον από πάντα.

Κάτι το οποίο ισχύει σε μεγάλο βαθμό, καθώς η μεταξύ σας φιλία, σας έφερε κοντά και σας επέτρεψε να ανακαλύψετε ο ένα τον άλλον.

3. Δεν θα έχετε πρόβλημα συνεννόησης.

Στην αρχή κάθε σχέσης, γίνονται κάποιες υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζεις τον άλλον. Αυτό συμβαίνει συνήθως στον πρώτο καυγά. Ο ένας από τους δύο θα πει «Έλα μωρέ, ας το ξεχάσω. Δεν πειράζει». Αυτός που θα πει τη συγκεκριμένη φράση, είναι εκείνος που στο τέλος θα πονέσει περισσότερο. Στη δική σας όμως περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, γιατί ξέρετε τι είναι εκείνο που εκνευρίζει τον άλλον. Καταλαβαίνετε τι θέλει να πει ο άλλος. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να τον μάθετε, ούτε να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Σίγουρα αλλιώς συμπεριφερόμαστε στις φιλικές μας σχέσεις, κι αλλιώς στις ερωτικές, ένα μεγάλο όμως κομμάτι του χαρακτήρα μας δεν μεταβάλλεται.

4. Δεν ντρέπεστε ο ένας τον άλλον.

Στο παρελθόν έχτε συζητήσει μεταξύ σας τα πάντα. Έχετε μοιραστεί κρυφές επιθυμίες κι όνειρα, που ίσως να μην γνωρίζει κανείς άλλος. Είναι λογικό λοιπόν να μην χωρούν ντροπές ανάμεσά σας. Ξέρετε τα ελαττώματα σας και έχετε αποδεχτεί και οι δύο τον άλλον, όπως ακριβώς είναι. Βασικά θεωρείτε τα ελαττώματα του/ της αξιαγάπητα.

5. Η σχέση αυτή έχει ήδη δοκιμαστεί.

Στο παρελθόν έχω γράψει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δυνατοί και δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Υπάρχουν σχέσεις που ενώ εξελίσσονταν ικανοποιητικά ναυάγησαν τόσο άδοξα και απρόσμενα, όταν ένας από τους δύο βίωσε μία δύσκολη κατάσταση. Για να χαρακτηρίσεις όμως κάποιον φίλο σου, πρέπει να μπορεί να είναι παρών όταν τον χρειάζεσαι. Πρέπει να μπορεί να είναι δίπλα σου, όταν το έχεις ανάγκη. Αν μπορεί λοιπόν να σου προσφέρει τη στήριξή του σαν φίλος, τότε σίγουρα μπορεί και σαν σύντροφος.

6. Υπάρχει εξ’ αρχής αγάπη.

Πριν τον έρωτα, το χτυποκάρδι, την καψούρα, το άγχος όταν τον/ την βλέπεις –χαρακτήρισέ το όπως θες – έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας αγάπη. Το πιο όμορφο και ανιδιοτελές συναίσθημα που υπάρχει. Έχετε εξ’ αρχής κατακτήσει ένα κομμάτι, στο οποίο πολλές σχέσεις δεν φτάνουν ποτέ. Όταν εσείς οι δύο καλείστε να αντιμετωπίσετε ένα τόσο εγωιστικό συναίσθημα, όπως είναι ο έρωτας, τότε το πιο δυνατό σας όπλο είναι η αγάπη, που ήδη υπάρχει μεταξύ σας.

Εάν λοιπόν νιώσετε πως θέλετε η φιλία σας να δώσει τη θέση της σε μία σχέση, τότε να είστε σίγουροι πως οι παραπάνω 6 καταστάσεις περιγράφουν, αυτά τα οποία θα σας συμβαίνουν. Και να θυμάστε πως σε κάθε σχέση πέρα από τον ενθουσιασμό, υπάρχουν εντάσεις, προβλήματα κι άλλα διάφορα που θα καλείστε να αντιμετωπίζετε κατά καιρούς. Ποιος είπε πως η δική σας σχέση δεν θα έχει κοινά στοιχεία με τις άλλες; Καλώς ήρθατε στον κόσμο των ερωτευμένων λοιπόν, εκεί που για εσάς όλα είναι δυνατόν αν πραγματοποιηθούν. Και να θυμάστε πως κάθε σχέση είναι μοναδική, αλλά κατά βάθος όλοι λίγο πολύ μοιάζουμε.

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET