Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις βελούδινη μους σοκολάτας στο άψε σβήσε!


Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για βελούδινη μους σοκολάτας είναι αυτή! Θα την κάνεις ξανά και ξανά, αφού δε πρόκειται για μία απλή κρεμούλα... είναι μους, αέρινη και αφράτη! Και με την τεχνική που χρησιμοποιούν οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες!

Θα χρειαστείς:

  • 4 κρόκους αυγών
  • ¼ της κούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • ¾ της κούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και καθώς αυτό βράζει, βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ.

Στο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα για 2-3 λεπτά. Η διαδικασία αυτή λέγεται μπεν μαρί.

Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας με το κακάο μέχρι να λιώσουν.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει λίγο και ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το άλλο μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεγάλη προσοχή, να αφήσουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα με τη σοκολάτα, γιατί σε συνδυασμό με την κρύα σαντιγί μπορεί να «κόψει» το γλυκό μας.

Μοιράζουμε σε μπολάκια και παγώνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Έτοιμη!

Extra tip: Αν θέλεις, μπορείς να συμπληρώσεις για γαρνιτούρα φρεσκοχτυπημένη σπιτική σαντιγί και κομματάκια σοκολάτας.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:



   
Κοραλία Σαρματζή