ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

5 πρωινές συνήθειες που δεν σε αφήνουν να χάσεις κιλά!

Σύμφωνα με την Peirce Thompson -πρόεδρο του Ινστιτούτου για την Απώλεια Βάρους-, οι πρώτες μας κινήσεις με το που ανοίγουμε τα μάτια μας το πρωί είναι αυτές που καθορίζουν και τις υπόλοιπες μέσα στη μέρα. Όπως καταλαβαίνετε, αν οι πρώτες στιγμές της ημέρας έχουν υγιεινές (σύμφωνα με έρευνες) συνήθειες μπορούν να φέρουν ορατά αποτελέσματα στην […]

Neopolis Team

5 Φεβρουαρίου, 2017

Σύμφωνα με την Peirce Thompson -πρόεδρο του Ινστιτούτου για την Απώλεια Βάρους-, οι πρώτες μας κινήσεις με το που ανοίγουμε τα μάτια μας το πρωί είναι αυτές που καθορίζουν και τις υπόλοιπες μέσα στη μέρα.

Όπως καταλαβαίνετε, αν οι πρώτες στιγμές της ημέρας έχουν υγιεινές (σύμφωνα με έρευνες) συνήθειες μπορούν να φέρουν ορατά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους. Η καλή ποιότητα ύπνου σε σωστή «αναλογία», η πρωινή άσκηση (με οποιοδήποτε τρόπο), το πρωινό που έχει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσουν δραστικά στην εικόνα της σιλουέτας σου.

Οι πρωινές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους

1. Δεν στρώνεις το κρεβάτι σου

Σύμφωνα με έρευνα του National Sleep Foundation, τα άτομα που φτιάχνουν το κρεβάτι τους έχουν 19% περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλύτερο ύπνο το βράδυ σε σύγκριση με τα άτομα που δεν το κάνουν. Ο Charles Duhigg, συγγραφέας του βιβλίου «Η δύναμη της συνήθειας» αναφέρει ότι οι καλές συνήθειες όπως πχ. Το στρώσιμο του κρεβατιού (και κατ’επέκτασιν ο καλός ύπνος) συνδέονται και με άλλες καλές συνήθειες όπως ένα υγιεινό γεύμα.

2. Δεν ζυγίζεσαι

Έρευνες του Cornell University με δείγμα την πρωινή συμπεριφορά 162 ανδρών και γυναικών για δύο χρόνια, έδειξε ότι αυτοί που ζυγίζονταν μπορούσαν να οδηγηθούν ευκολότερα στην απώλεια βάρους. Πολλές φορές αποφεύγεις ή παραλείπεις να ανέβεις σε ζυγαριά το πρωί, μια συνήθεια που εμποδίζει την απώλεια βάρους.

3. Ολα στο σκοτάδι

Όταν συνηθίζεις να ετοιμάζεσαι στο σκοτάδι, να μην ανοίγεις κανένα παράθυρο για να μπει φως και γενικά είσαι σε… λήθαργο μέχρι να ξεκινήσεις από το σπίτι, έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις βάρος σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού PLOS One. Το φως του ήλιου αυξάνει τον μεταβολισμό και 20 με 30 λεπτά την ημέρα έκθεσης σε αυτό μπορεί να είναι ευεργετικά για τον οργανισμό σου.

4. Καταναλώνεις λιπαρές τροφές σε μεγάλη ποσότητα

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Tel Aviv υποστηρίζουν ότι ένα ισορροπημένο πρωινό με πρωτείνες και υδατάνθρακες φέρνει λιγότερη πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας (και λιγότερες λιγούρες). Ένα πρωινό φτωχό ή πάρα πολύ πλούσιο σε θερμίδες μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη βάρους.

5) Κοιμάσαι πολύ

Είναι γνωστό ότι οι λίγες ώρες ύπνου μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) και κατ’επέκτασιν την όρεξη. Όμως, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS One, τα άτομα που τείνουν να κοιμούνται παραπάνω από 10 ώρες, έχουν την τάση να έχουν περισσότερο βάρος από τα άτομα που κοιμούνται 7 με 9 ώρες. Έτσι, ο ύπνος τις σωστές ώρες μπορεί να σε διατηρήσει σε φόρμα.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Clinéa: Η πιο αποτελεσματική clean skincare ρουτίνα για το απόλυτο #GlassSkin effect!

ΣΤΥΛ

Fashion items που κακώς φοβάσαι να εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου

ΟΜΟΡΦΙΑ

NIVEA SUN UV Derma Skin Clear SPF50+: Αντηλιακή προστασία για επιδερμίδες με τάση για ατέλειες!

ΣΤΥΛ

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’24!

ΣΤΥΛ

Pearls & Bubbles: Τα κοσμήματα με τα οποία θα κάνεις serve καθημερινά, αλλά και bridal looks!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Glow Expert 4D: Η νέα σειρά του bioten με καινοτομία που παρέχει 4 δράσεις σε 1 επιλογή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET