ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαριέσαι την καθαριότητα του σπιτιού; 5 συμβουλές που θα βγάλουν ασπροπρόσωπο κάθε φοιτητή!

Ο χρόνος που περνάς στο φοιτητικό σου σπίτι είναι σχετικά μικρός, αν σκεφτείς πως το πρόγραμμά σου απαρτίζεται από σχολή-καφέδες-χόμπι-ξενύχτια. Το σπίτι μας ωστόσο, οφείλει να είναι το μικρό μας ησυχαστήριο, να έχει την προσωπική μας πινελιά σε διακόσμηση και χρωματικές επιλογές και φυσικά να είναι πλημμυρισμένο με την αύρα μας. Όταν αγαπάμε κάτι, οφείλουμε να […]

Default avatar

Guest Author

19 Ιουλίου, 2016

Ο χρόνος που περνάς στο φοιτητικό σου σπίτι είναι σχετικά μικρός, αν σκεφτείς πως το πρόγραμμά σου απαρτίζεται από σχολή-καφέδες-χόμπι-ξενύχτια. Το σπίτι μας ωστόσο, οφείλει να είναι το μικρό μας ησυχαστήριο, να έχει την προσωπική μας πινελιά σε διακόσμηση και χρωματικές επιλογές και φυσικά να είναι πλημμυρισμένο με την αύρα μας.

Όταν αγαπάμε κάτι, οφείλουμε να το φροντίζουμε. Όλοι είμαστε ικανοί και φυσικά μπορούμε να αποφύγουμε το απόλυτο χάος, όπου κάτω από στοίβες ρούχων έχουμε χάσει τις καρέκλες μας και τα τάπερ της μαμάς καταλήγουν στα σκουπίδια.

Σήμερα, αποφάσισα να μοιραστώ το δικό μου πρόγραμμα καθαριότητας μαζί σας. Θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σπίτι τακτικό, αλλά κυρίως καθαρό.

#1 Πρωινό αεράκι

1

Πάρε τον χρόνο σου ώστε να ξυπνήσεις και να σηκωθείς. Αμέσως μετά, πριν φτιάξεις καλά-καλά τον καφέ σου, πάρε σεντόνια-παπλώματα-μαξιλάρια και φρόντισε να τα τοποθετήσεις σε μια καλή μεριά στο μπαλκόνι σου, ώστε να αεριστούν καλά. Επανέλαβε το ίδιο με τα μαξιλάρια και (που και που) με το κάλυμμα του καναπέ. Τέλος, άφησε για τουλάχιστον ένα τέταρτο, όλα τα παράθυρα του σπιτιού ανοιχτά.

#2 Άμεση δράση

wash-dishes

Μετά το φαγητό/ποτό, πλύνε απευθείας όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησες (ποτήρια, πιάτα, κουταλοπίρουνα, μαχαιροπίρουνα, μπολ, τάπερ), ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση τους στον νεροχύτη. Καθαριότητα + τάξη = 0 άπλυτα.

#3 Πρόγραμμα

3

Όρισε συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας ως μέρα γενικής καθαριότητας. Εκείνη τη μέρα θα βάζεις ηλεκτρική σκούπα και θα σφουγγαρίζεις προσεκτικά όλο το σπίτι. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, μια «παραδοσιακή» σκούπα και ένα φαράσι, είναι απαραίτητα «όπλα». Επίσης, φρόντισε να ορίσεις 2 ημέρες της εβδομάδας (το λιγότερο), ώστε να βάζεις πλυντήριο τα ρούχα και τα σκεπάσματά σου.

#4 Κατάλληλα «όπλα»

4

Το παν είναι τα σωστά καθαριστικά σπιτιού. Φρόντισε πάντα να έχεις χλωρίνη, πολυκαθαριστικό επιφανειών και οινόπνευμα. Tip: Βάλε σε ένα μεγάλο μπουκάλι με ψεκαστήρα ¾ νερό και ¼ μαλακτικό ρούχων και ψέκαζε τακτικά κουρτίνες, παπλώματα και ριχτάρια. Το σπίτι θα μυρίζει απίστευτα όμορφα ανά πάσα στιγμή!

#5 Αποθηκευτικός χώρος

5

Ένας εύκολος και άμεσος τρόπος τακτοποίησης και οργάνωσης, είναι τα αποθηκευτικά κουτιά και καλάθια. Καλό είναι να επιλέξεις ένα μεγάλο καλάθι απλύτων και να το τοποθετήσεις σε θέση άμεσης πρόσβασης με το πλυντήριο. Κουτιά και κουτάκια σε βιβλιοθήκες, συρτάρια, ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπες θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις καλύτερα ένα μικρό σπίτι, καθώς εξοικονομούν χώρο σε κάθε περίπτωση.

6. Όμορφο σπίτι, εύκολα καθαρίζεται.

Αγόρια και κορίτσια, αυτό είναι ένα πολύ κρυφό μυστικό: Αν τα πράγματα που αγοράζουμε, από κλινοσκεπάσματα μέχρι κουτάκια για καφέ και ζάχαρη, είναι στα χρώματα και τα σχέδια που μας αρέσουν, τότε τα προσέχουμε περισσότερο. Εξακριβωμένο! Ειδικότερα αν το σπίτι ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα και το στυλ σας, τότε μιλάμε για σίγουρη επιτυχία. Αγοράζουμε λοιπόν ΜΟΝΟ πράγματα που μας αρέσουν και φροντίζουμε να τα κρατάμε καθαρά.

 

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET