ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΞΕΡΟΥΝ

Σου έχουμε τον στόχο που πρέπει να θέσεις για το 2020, ανάλογα με το ζώδιό σου!

You can do it, πιστεύουμε σε σένα!

Θεώνη Σταματοπούλου

18 Ιανουαρίου, 2020

Έχουμε μπει για τα καλά πια στο 2020, μιας και δε μένουν πολλές μέρες για να αποχαιρετήσουμε τον πρώτο μήνα του. Ρε παιδιά, μόνο εμένα με φρικάρει το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός; Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα αυτή, ας μην την ανοίξουμε τώρα καλύτερα.

Ας μιλήσουμε για το άλλο επίκαιρο θέμα, που παίζει πολύ αυτήν την περίοδο. Και για πείτε, από στόχους σε τι φάση βρίσκεστε; Έχετε θέσει κανέναν ή θα περάσει το 2020 σαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχετε ιδρώσει και πολύ δηλαδή πετυχαίνοντας πραγματάκια;

Όπως και να ‘χει, εμείς είμαστε εδώ να σου πούμε τι στόχο να βάλεις για το έτος που μόλις μπήκε, ανάλογα με το ζώδιό σου. Τα άστρα ξέρουν καλύτερα για σένα, για ακόμη μία φορά.

Κριός

Να σταματήσεις πια να ευχαριστείς όλο τον κόσμο

Σαν ζώδιο, έτσι και βάλεις κάτι στο μυαλό σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχεις. Κι επειδή θέλεις οι γύρω σου να βασίζονται πάνω σου κι εσύ με τη σειρά σου να τους ικανοποιείς δείχνοντας τις δυνατότητές σου και πόσο καλός είσαι, στο τέλος φορτώνεσαι με τόσες υποχρεώσεις που καταλήγεις να εξαντλείσαι. Ο στόχος σου για το 2020, είναι να σταματήσεις πια να το παίρνεις τόσο προσωπικά να τους ευχαριστείς όλους (δεν είναι κάποιου είδους τσάλεντζ) και να κοιτάξεις τη δική σου ψυχική υγεία και ευτυχία, γιατί σου αξίζει.


Ταύρος

Να γίνεις πιο προσιτός

Ίσως είναι άμυνά σου, αλλά σχεδόν πάντα χτίζεις τοίχους στους ανθρώπους γύρω σου. Δεν αφήνεις κανένα να σε πλησιάσει αν δε νιώσεις άνετα και οικεία μαζί του. Ενώ κατανοώ εν μέρει την προσπάθειά σου να αποφύγεις να πληγωθείς, με το να είσαι απρόσιτος, ίσως χάνεις την ευκαιρία να γνωρίσεις πολύ ενδιαφέροντες και ευχάριστους ανθρώπους. Βάλε λοιπόν στόχο για το 2020, να χαμηλώσεις τις άμυνές σου και να δίνεις ευκαιρίες στους γύρω σου ακόμα κι αν στο τέλος φας το κεφάλι σου. Κι αυτό μάθημα είναι.


Δίδυμοι

Να βάζεις μικρούς και επιτεύξιμους στόχους κάθε φορά

Δίδυμέ μου, όλοι το ξέρουμε ότι το μυαλό σου τρέχει με 1000 και έχεις τόσες πολλές ιδέες που στο τέλος δεν ξέρεις σε τι να πρωτοδώσεις βάση και χάνεσαι. Η σπιρτάδα σου είναι ευχή και κατάρα μαζί για σένα. Όσες φορές σ’ έχει βοηθήσει, άλλες τόσες σ’ έχει οδηγήσει στην απογοήτευση. Όμως take it easy. Δε χρειάζεται να ξεκινάς προκατειλημμένος/η τη χρονιά. Αντ’ αυτού, μπορείς να συνεχίσεις να κατεβάζεις ιδέες και να θέτεις νέους στόχους, όμως να προσπαθείς να είναι μικροί και εφικτοί. Έτσι, όχι μόνο θα νιώθεις παραγωγικός και πως κάτι κάνεις (επιτέλους) καλά, αλλά στο τέλος του 2020 θα εκπλαγείς από τα πόσα πράγματα κατάφερες.


Καρκίνος

Να μην περιορίζεις τόσο πολύ τον εαυτό σου

Ιδανικά, δε θέλεις να ξεφεύγεις ποτέ από το πεδίο βολής σου κι από το πλάνο που έχεις κάνει, καταπιέζοντας έτσι τον εαυτό σου και βάζοντάς του αρκετά εμπόδια. Ννναι, χαλάρωσε λιγάκι κι εσύ και βάλε στο μυαλουδάκι σου ότι δεν αξίζει να αγχώνεσαι και να σκας για πράγματα που δεν έχεις τη δύναμη να ελέγξεις. Και τα λάθη σου θα κάνεις, και τις αποτυχίες σου θα έχεις, και τα μαθήματά σου θα πάρεις. Με το να βάζεις όμως όρια στον εαυτό σου, μόνο χαμένος είσαι. Φέτος, στόχευσε να αποκτήσεις πιο ελεύθερο πνεύμα και να ξεφύγεις από το αυστηρό και βαρετό σου πρόγραμμα.


Λέων

Να αφοσιώνεσαι σε μία σχέση τη φορά

Το ξέρουμε ότι το εκτόπισμά σου είναι μεγάλο και είσαι περιζήτητος στους κύκλους σου, όμως έχει και το socializing τα όριά του. Καλό και το σταριλίκι και η αναγνώριση, αλλά τι να τα κάνεις όταν ο περίγυρός σου δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα; Το 2020 θα σου πρότεινα να το κουλαντρίσεις λιγάκι και να αφοσιωθείς στις σχέσεις εκείνες που αξίζουν την προσοχή σου και θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό σου.


Παρθένος

Να κάνεις πιο απλή την καθημερινότητά σου

Όλοι ξέρουμε τι εστί Παρθένος. Για σένα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την τελειότητα. Στην προσπάθειά σου να είναι όλα στην εντέλεια, δυσκολεύεις τόόόσο πολύ τον εαυτό σου, που στο τέλος θα καταλήξεις να πεις ένα «βρε δε μου γ@μιέστε όλοι» και θα κάνεις το ξέσπασμά σου. Για να μη φτάσεις σε τέτοιο σημείο, τι θα έλεγες το 2020 να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα από τις υποχρεώσεις μέχρι τις σχέσεις σου και να δοκιμάσεις μια πιο απλοϊκή προσέγγιση, χωρίς να δίνεις πάντα όλο σου το είναι; 10 κιλά άγχους θα φύγουν από πάνω σου, seriously.


Ζυγός

Να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου

Γενικά ως Ζυγός, έχεις μία μοναδική ικανότητα να βάζεις τα πάντα (σχεδόν) σε μία ισορροπία. Και έβαλα το σχεδόν σε παρένθεση, γιατί αυτό που σου έχει ξεφύγει είναι να ΜΗ χρειάζεσαι την αποδοχή των άλλων για να νιώθεις καλά με σένα. Οι μόνες γνώμες που πρέπει να δίνεις βάση είναι αυτές της οικογένειας, των πολύ καλών φίλων σου και του συντρόφου σου. Όλες οι άλλες θα πρέπει να σε αφήνουν παγερά αδιάφορο. Το λέω αυτό, γιατί δε γίνεται να καταρρέεις και να σε πιάνουν οι ανασφάλειες σου κάθε φορά που δέχεσαι μία αρνητική κριτική. Αυτή τη χρονιά, αγκάλιασε κι αγάπα τον εαυτό σου και άσε τις κακές γλώσσες να λένε.


Σκορπιός

Να μάθεις να δέχεσαι βοήθεια από άλλους

Δεν εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους και δε δίνεις ευκαιρίες, εκτός κι αν κάποιος σου αποδείξει την αξία του αδιαμφισβήτητα. Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς σου, δε δέχεσαι εύκολα βοήθεια από τους άλλους, γιατί νομίζεις ότι είναι κακοπροαίρετη και μπορεί να σε βλάψει. Ενώ αφενός υπάρχει πράγματι πολλή κακία γύρω μας, αφετέρου υπάρχει και καλοσύνη, κυρίως από τα άτομα που σε αγαπούν και σε νοιάζονται, γι’ αυτό και θέλουν να σε βοηθήσουν. Το 2020 λοιπόν, μάθε να δέχεσαι βοήθεια από τους άλλους όταν την έχεις ανάγκη, αντί να βλέπεις παντού γύρω σου εχθρούς.


Τοξότης

Να αποκτήσεις επιτέλους συναισθηματική ωριμότητα και σταθερότητα

Μπορεί να είσαι το αιώνιο παιδί του ζωδιακού κύκλου, που είναι μέσα στην τρελή χαρά και όλοι μαζί του περνούν αξέχαστες στιγμές, όμως πίσω από αυτήν την ανεμελιά, κρύβεται μια επιπολαιότητα. Το να είσαι yolo και τραλαλί-τραλαλό δεν είναι πάντα λύση για να αποφεύγεις άσχημα συναισθήματα, σοβαρές καταστάσεις, ακόμα και το ίδιο σου το παρελθόν. Κάποια στιγμή θα σκάσουν όλα στην επιφάνεια και τότε να δω τι χαρούλες θα κάνεις. Για να μην φτάσεις σ’ αυτό το σημείο λοιπόν, φρόντισε αυτή τη χρονιά να έρθεις αντιμετώπος με όλα όσα αποφεύγεις, να τα βρεις με την άλλη σου πλευρά, ναι… τη σοβαρή και επιτέλους να ωριμάσεις.


Αιγόκερως

Να γίνεις περισσότερο δημιουργικός

Το ότι έχεις ήδη θέσει τους στόχους σου για τη νέα χρόνια και έχεις πέσει με τα μούτρα να τους πραγματοποιήσεις, είμαι απολύτως βέβαιη. Αν δεν το κάνεις εσύ, το πιο εργατικό και μεθοδικό ζώδιο του κύκλου, τότε ποιος; Όμως δεν είναι τα πάντα δουλειά και milestones που πρέπει να πετύχεις. Το μυαλό σου θέλει και λίγο να ξεφεύγει από την ρουτίνα και τα καθημερινά tasks και να το αφήνεις ελεύθερο να ταξιδεύει. Το 2020 λοιπόν, αφιέρωσε χρόνο από το αυστηρό πρόγραμμά σου στη δημιουργική πλευρά σου (μπορείς να ασχοληθείς με οτιδήποτε, αρκεί να μην έχει να κάνει με δουλειά) και θα δεις ότι προκαλώντας τη φαντασία σου, σιγά-σιγά θα έρθουν και νέες ιδέες που θα σε φτάσουν ακόμη πιο ψηλά.


Υδροχόος

Να είσαι αυθεντικός

Από τη φύση σου, προσπαθείς πάντα για το κοινό καλό με αποτέλεσμα συχνά να βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου ώστε να προωθήσεις το συλλογικό συμφέρον. Ωστόσο, αυτό έχει σαν κόστος να χάνεις την αυθεντικότητά σου και την ιδιαίτερη προσωπικότητά σου. Δε χρειάζεται να κάνεις πάντα ό,τι νομίζεις πως είναι σωστό, αλλά να κάνεις αυτό που νιώθεις όσο αντισυμβατικό κι αν είναι καμιά φορά. Ακόμα κι αν δημιουργήσεις αντιδράσεις και προστριβές, το σύνολο χρειάζεται άτομα που ξεχωρίζουν και επαναστατούν. Έτσι πηγαίνεις κι εσύ μπροστά, αλλά κι αυτοί!


Ιχθύς

Να ξεπεράσεις τους φόβους σου

Είσαι ένα ζώδιο που έχει πολλές και διάφορες ικανότητες και δυνατότητες. Επειδή όμως σε καταβάλλει η ανασφάλεια, σε καθετί που σου συμβαίνει, βλέπεις μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά. Αυτή είναι η λεγόμενη απαισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή και κανείς ποτέ δεν ευτύχησε υιοθετώντας την. Γιατί βρε παιδί μου πριν κάνεις το οτιδήποτε, το σκέφτεσαι, το ξανασκέφτεσαι σε σημείο να το εξιδανικεύεις τόσο που στην πράξη σου φαίνεται σκέτη απογοήτευση; Επίσης, γιατί φοβάσαι να πάρεις πρωτοβουλίες; Γενικά, αυτή τη χρονιά θα πρέπει να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις την ανασφάλεια και τις φοβίες σου, ακόμα κι αν ο ρεαλισμός σου χτυπήσει την πόρτα. Εντάξει; Εντάξει!

ΖΩΔΙΑ

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET