ΕΛΛΑΔΑ

Στο Παγκράτι θα βρεις το πιο μικροσκοπικό σπίτι που έχεις δει, μόλις 11 τ.μ.!

Ναι αλλά είναι πανέμορφο!

Neopolis Team

11 Οκτωβρίου, 2022

Οι εποχές πλέον είναι πολύ δύσκολες όσον αφορά την εύρεση σπιτιού. Τσεκάρεις σπίτι, κοιτάς την τιμή του ενοικίου, ξανατσεκάρεις σπίτι και σκέφτεσαι «μάλλον κάνουν πλάκα». Αμ δε.

Τα ενοίκια έχουν φτάσει στα ύψη και το χειρότερο είναι ότι δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στο σπίτι που παίρνεις. Κι αν κάποιος μπορεί να μιλήσει λίγο καλύτερα για αυτό, τότε είναι οι φοιτητές.

Anyway, το θέμα είναι ότι μας έχει λείψει να δούμε κάτι ποιοτικό και όμορφο, κι ας είναι σαν ένα δωμάτιο σπιτιού από άποψη χώρου! Καθόλου τυχαία αναφορά, θέλαμε απλά να φέρουμε την κουβέντα στο 11 τετραγωνικών μέτρων cozy κι απόλυτα πρακτικό σπιτάκι του Παγκρατίου.

Βλέπετε; Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Μπορείς να κάνεις και το πιο μικρό χώρο κατοικήσιμο κι ευχάριστο, αρκεί να το θέλεις. Δεν είναι καν ανάγκη να επενδύσεις σε ακριβά και πολυτελή υλικά.

Όπως διαβάζουμε στο e-Daily λοιπόν, υπάρχει μια πολυκατοικία στο Παγκράτι, από το 1953, όπου στεγάζεται ίσως και το μικρότερο διαμέρισμα που έχεις δει. Είναι μόλις 11 τ.μ., αλλά ικανοποιεί όλες σου τις ανάγκες – και αισθητικές και λειτουργικές! Άλλο βέβαια, που άμα φας κανά τηγανητό, θα πρέπει να κοιμηθείς με την μυρωδιά στο μαξιλάρι. Προσπερνάται εύκολα αυτό.

Πρόκειται για μια μόδα που υπάρχει αρκετά στο εξωτερικό (στο youtube θα βρεις πολλά βιντεάκια με tours σε τέτοια σπίτια), αλλά εδώ δεν την έχουμε συνηθίσει τόσο.

Ο Χαρίσιος Καφτεράνης είναι ο ιδιοκτήτης του petit αυτού σπιτιού και όπως λέει: «Ήμουν πολύ τυχερός, γιατί όταν έκανα τις αποξηλώσεις στο μπάνιο, εντόπισα ότι η μεσοτοιχία του είναι κατασκευασμένη από πέτρα. Ευτυχώς για εμένα, όταν κατασκευάστηκε η πολυκατοικία ο τοίχος που συνορεύει με το διπλανό οικόπεδο/ διπλανή πολυκατοικία ήταν πετρόχτιστος και δεν τον κατεδάφισαν, έτσι αποφάσισα να τον εμφανίσω σε όλη την πλευρά του τοίχου, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί κάτι πολύ όμορφο και κομψό. Αξιοποίησα κάθε εκατοστό του χώρου ώστε η εκμετάλλευση του ακινήτου να αξιοποιείται τόσο για βραχυχρόνια (Airbnb) αλλά και για μακροχρόνια χρήση».

Έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο ο χώρος κάτω από το κρεβάτι, έχουν δημιουργηθεί κουτιά αποθήκευσης αλλά και συρτάρια στα οποία γίνεται καθημερινή χρήση. Υπάρχει μεγάλη ντουλάπα με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Ο χώρος, που θυμίζει δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα, όπως κουζίνα με πλήρη εξοπλισμό (φουρνάκι, ψυγείο, τοστιέρα, κουζίνα, μαγειρικά σκεύη), μπάνιο, κρεβάτι, τηλεόραση και μια μεγάλη επιφάνεια που χρησιμεύει άνετα ως γραφείο.

Μπορεί λοιπόν να είναι μικρό στο μάτι, αλλά ξεκάθαρα μένεις πιο ευχάριστα από μεγαλύτερα σπίτια που τη βλέπουν παλάτια!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET