ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στο ΑΠΘ ξήλωσαν και πέταξαν σιδερένια πόρτα, πλέον θεωρείσαι ήρωας να σπουδάζεις εκεί!

Στόχος βανδαλισμών για ακόμη μια φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο voria.gr, άγνωστοι εισέβαλαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ προκαλώντας φθορές στο κτίριο του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών. Πιο συγκεκριμένα, οι ανενόχλητοι δράστες κυριολεκτικά ξήλωσαν τη σιδερένια πόρτα και την πέταξαν στον φωταγωγό του κτιρίου. Το περιστατικό συνέβη εντός του Σαββατοκύριακου […]

Neopolis Team

18 Μαρτίου, 2019

Στόχος βανδαλισμών για ακόμη μια φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο voria.gr, άγνωστοι εισέβαλαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ προκαλώντας φθορές στο κτίριο του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ανενόχλητοι δράστες κυριολεκτικά ξήλωσαν τη σιδερένια πόρτα και την πέταξαν στον φωταγωγό του κτιρίου. Το περιστατικό συνέβη εντός του Σαββατοκύριακου και συγκεκριμένα μεταξύ βράδυ Σαββάτου και πρωί Κυριακής, με βάση την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία.

Το παράδοξο είναι πως η συγκεκριμένη πόρτα είχε ηλεκτροκολληθεί το Σάββατο, καθώς το προηγούμενο διάστημα παραβατικές ομάδες έκοβαν επανειλημμένα τα λουκέτα της πόρτας, με σκοπό να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα στο ΑΠΘ.

Ο Κοσμήτορας μεταξύ άλλων δήλωσε πως η κατάσταση έχει ξεφύγει, ενώ τόνισε πως όταν κόβουν άγνωστοι τα λουκέτα ή ξηλώνουν τις πόρτες, εκθέτουν μεταξύ άλλων τη σχολή και στον κίνδυνο των ληστειών.

«Τα μέλη των εν λόγω παραβατικών ομάδων προκαλούν συχνά ζημιές στο πανεπιστήμιο και ή κάνουν χρήση ή διευκολύνουν τη χρήση ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ.

Τέλος, αναφέρθηκε στο συνολικό έργο του Πολυτεχνείου εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός πως εκδηλώσεις, όπως διεθνή σεμινάρια που φέρουν φοιτητές από διάφορες χώρες του εξωτερικού στο Πολυτεχνείο, χάνονται στην κακή δημοσιότητα που λαμβάνει η σχολή εξαιτίας τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Να υπενθυμίσουμε πως στο ΑΠΘ οι φοιτητές έχουν δημιουργήσει τη Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών.

Πρόκειται για μία φόρμα όπου ο κάθε φοιτητής, καθηγητής, εργαζόμενος του Πανεπιστημίου αλλά και πολίτης, μπορεί να κοινοποιήσει στην επιτροπή κατά των ναρκωτικών ένα περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψη του με στόχο την ενημέρωση σε τακτική βάση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Αστυνομίας.

Στην ίδια τους τη σχολή, οι φοιτητές δεν νιώθουν ασφαλείς…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Workearly Summer Schools: Το #1 project για φοιτητές και νέους που δίνει πραγματικές εργασιακές δεξιότητες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET