ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Στην Ολλανδία θα μοιράζουν δωρεάν αντηλιακά σε σχολεία και πανεπιστήμια, εδώ πότε;

Εμείς γιατί να μην παίρνουμε ποτέ τέτοιες πρωτοβουλίες;

First things first, προστατευόμαστε από τον ήλιο, παιδιά! Ξέρω ότι ο πειρασμός για ένα ωραίο μαύρισμα είναι μεγάλος, αλλά δεν μπαίνει πάνω από την υγεία. Είναι προτιμότερο να πάρετε χρωματάκι σταδιακά και ομαλά όσο ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας, παρά να καίγεστε επί ώρες κάτω από τον ήλιο και να περιμένετε η κοκκινίλα του αστακού να μετατραπεί σε μαύρισμα αλά Jessica Alba.

Όσο για τα σολάριουμ, ελπίζω απλά να μένετε μακριά…

Δυστυχώς, οι καρκίνοι του δέρματος έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια και η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο και σε άλλα μέσα μαυρίσματος, παίζει το ρόλο της. Από την άλλη βέβαια, οφείλει να κάνει και το κράτος κάτι για τους πολίτες του, όπως να ενημερώσει για τους κινδύνους – είμαστε και μια χώρα όπου η έκθεση στον ήλιο δεν αποφεύγεται εύκολα -, ή να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ολλανδίας, που φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να μοιράσει δωρεάν αντηλιακά. Ναι, συμβαίνουν αυτά στα εξωτερικά.

Η Ολλανδία συγκεκριμένα, σημειώνοντας ρεκόρ κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, θέλει να προστατεύσει τους πολίτες της και να μειώσει τα νούμερα, μοιράζοντας δωρεάν αντηλιακά σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Venlo-Venray, το οποίο συνεργάζεται με τους κρατικούς ασφαλιστές υγείας για να χρηματοδοτήσει την παροχή αντηλιακής κρέμας σε διάφορους δήμους σε 120 δημοτικά σχολεία, δήλωσε ότι ένας από τους δερματολόγους της είχε την ιδέα, παίρνοντας έμπνευση από την παροχή απολυμαντικών χεριών που δίνονταν κατά την περίοδο της πανδημίας. Makes sense.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι αντηλιακές κρέμες αποτελούν την καλύτερη μορφή προστασίας και τα παιδιά πρέπει να εξοικειώνονται μαζί τους από πολύ νεαρή ηλικία, ώστε να γίνει μια φυσική συνήθεια. Εμείς θα πούμε ότι οι τιμές των αντηλιακών συχνά αποτρέπουν τον κόσμο από το να τις αγοράσει, οπότε μήπως να κοιτάζαμε όντως μία δράση που θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν αντηλιακό κι όχι απλά να συστήνεται η χρήση του;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET