ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στέγαση & Σίτιση Φοιτητών | Δείτε τι θα αλλάξει το Υπ. Παιδείας.

Επεξεργάζονται ρύθμιση που θα διευθετεί το ζήτημα σχετικά με τη στέγαση και τη σίτιση φοιτητών – Άριστης ποιότητας η παροχή σίτισης στο ΑΠΘ Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επεξεργάζεται, και προτίθεται άμεσα να προωθήσει, σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί με οριστικό τρόπο το ζήτημα της στέγασης και της σίτισης των φοιτητών, όπως […]

Neopolis Team

12 Νοεμβρίου, 2015

Επεξεργάζονται ρύθμιση που θα διευθετεί το ζήτημα σχετικά με τη στέγαση και τη σίτιση φοιτητών – Άριστης ποιότητας η παροχή σίτισης στο ΑΠΘ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επεξεργάζεται, και προτίθεται άμεσα να προωθήσει, σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί με οριστικό τρόπο το ζήτημα της στέγασης και της σίτισης των φοιτητών, όπως αναφέρει σε γραπτή της απάντηση η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κα Αναγνωστοπούλου.

Η κα Αναγνωστοπούλου σημειώνει ότι ο κατακερματισμός της αρμοδιότητας κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών μεταξύ του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και των ίδιων Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν έχει επιτρέψει τη μέχρι σήμερα χάραξη και εφαρμογή μιας συνολικής, ενιαίας στρατηγικής, που θα αντιμετωπίσει με επάρκεια τις στεγαστικές ανάγκες του φοιτητική πληθυσμού. Γι αυτό και στην κατεύθυνση αυτή – όπως προειπώθηκε – η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επεξεργάζεται, και προτίθεται άμεσα να προωθήσει, σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί με οριστικό τρόπο το ζήτημα της στέγασης και της σίτισης των φοιτητών.

Η αναπληρώτρια υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις φοιτητικές εστίες στο ΑΠΘ γνωστοποιεί ότι το πανεπιστήμιο επιχορηγήθηκε για δαπάνες σίτισης φοιτητών με το ποσό των 5.580.000 ευρώ και έχει εξοφληθεί ποσό ύψους 4.185.000 ευρώ ενώ έχει αποσταλεί και η δεύτερη δόση χρηματοδότησης ύψους 837.000 ευρώ.

Στο κείμενό της  γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι στη Δ ΦΕΘ ( Φοιτητική Εστία Θεσσαλονίκης) υπάρχουν ήδη κοινόχρηστα πλυντήρια για την εξυπηρέτηση των διαμενόντων φοιτητών. Με ευθύνη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δημιουργήθηκαν υποδομές και στις Α, Β και Γ  ΦΕΘ για την εγκατάσταση 20 συνολικά θέσεων πλυντηρίων.

Αναφορικά με τα θέματα σίτισης των φοιτητών, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ σιτίζει αποκλειστικά τους διαμένοντες φοιτητές οικοτρόφους Α,Β,Γ,Δ ΦΕΘ. Για το σκοπό αυτό στο Α κτίριο του συγκροτήματος των ΦΕΘ λειτουργεί κεντρικό μαγειρείο – εστιατόριο με σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Λόγω του ότι το κτίριο Δ της ΦΕΘ βρίσκεται σε χιλιομετρική απόσταση περίπου 6 χλμ από το κεντρικό εστιατόριο, για τους δικαιούχους οικότροφους σίτισης γίνεται μεταφορά φαγητού με πιστοποιημένο αυτοκίνητο το οποίο πληροί τους όρους υγιεινής σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. β της Υγειονομικής διάταξης  (ΦΕΚ 2718/Β/8.10.2012). Η παροχή σίτισης είναι άριστης ποιότητας.

Σημειώνουμε ότι γραπτή ερώτηση για τις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ κκ Βαρδαλής και Δελής

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET