ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 στάνταρ τρόποι να κάνεις τον άλλον να σε συμπαθήσει από την πρώτη στιγμή!

Υπάρχουν μερικές «σωστές» κινήσεις, κάποιες πιο ιδιαίτερες και κάποιες άλλες που τις κάνεις καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνεις, που κάνουν τους άλλους να σε συμπαθήσουν από την πρώτη στιγμή.

Θεώνη Σταματοπούλου

7 Ιανουαρίου, 2020

cover

Όσο κουλ και υπεράνω κι αν το παίζουμε, πάντα μας τρώει λίγο η άποψη που μπορεί να έχει ο άλλος για εμάς και αναρωτιόμαστε αν είμαστε αρεστοί ή όχι. Ναι οκ, δεν θα πεθάνουμε κιόλας άμα μάθουμε ότι κάποιος δε μας χωνεύει, ούτε θα καθίσουμε με τις ώρες να βρούμε τρόπους να μας συμπαθήσει όλος ο κόσμος. Από την άλλη όμως, δε νομίζω να θες ντε και καλά να είσαι αντιπαθής.

Σε πρώτη φάση, όταν γνωρίζεις κάποιον που σε ενδιαφέρει φιλικά ή ερωτικά, θα προσπαθήσεις να δώσεις μια καλή εικόνα για τον εαυτό σου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το πετύχεις αυτό, αλλά τα βασικά και πάντα αποτελεσματικά, είναι απλά να είσαι ειλικρινής, ευγενικός και σεβαστικός. Από εκεί και πέρα, όλοι μας έχουμε πάνω-κάτω τον τρόπο μας να κερδίσουμε την εύνοια των άλλων και να γίνουμε συμπαθείς – αρκεί να το θέλουμε, πάντα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές «σωστές» κινήσεις, κάποιες πιο ιδιαίτερες και κάποιες άλλες που τις κάνεις καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνεις, που κάνουν τους άλλους να σε συμπαθήσουν από την πρώτη στιγμή:

#1 Για αρχή, πες μια καλή κουβέντα

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να απεχθάνεται τα κομπλιμέντα. Είναι πολύ όμορφο να σου λένε μια καλή κουβέντα και να αναγνωρίζουν ένα ελκυστικό ή δυνατό στοιχείο της εμφάνισης ή του χαρακτήρα σου. Κολακεύεσαι, σκας χαμόγελο και σου φτιάχνει η διάθεση. Αφού λοιπόν τα κομπλιμέντα πιάνουν σε σένα, γιατί να μην πιάνουν και στους άλλους; Βρες το δυνατό στοιχείο του συνομιλητή σου, πες με ειλικρίνεια κάτι καλό γι’ αυτό κι αμέσως θα κερδίσεις την προσοχή του.

#2 Σκάσε ένα μεγάάάλο χαμόγελο

Κανείς δε θέλει να έχει στην παρέα του μουντρούχους ανθρώπους, που τον γεμίζουν με απαισιοδοξία και αρνητικά συναισθήματα. Ένα χαμογελαστό άτομο μεταφέρει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του και στους άλλους. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική. Ένα ζεστό και ειλικρινές χαμόγελό σου λοιπόν, είναι ικανό να τραβήξει την προσοχή του άλλου και να σκεφτεί αμέσως ότι έχει να κάνει με ένα χαρούμενο και ευδιάθετο άνθρωπο και όχι με την ίδια την πίκρα της ζωής.

#3 Έχε τα αυτιά σου ανοιχτά και το στόμα σου κλειστό όταν πρέπει

Είναι πολύ μεγάλο προσόν για κάποιον να μπορεί να ακούει και ύστερα να μιλάει και όχι το ανάποδο. Μπορείς να δείξεις στον άλλον ότι ενδιαφέρεσαι γι’ αυτά που σου λέει με πολλούς τρόπους. Μέσω της στάσης του σώματος, μέσω της οπτικής επαφής και φυσικά κάνοντας ερωτήσεις ή δίνοντας συμβουλές, αφού μοιραστεί μαζί σου αυτό που τον απασχολεί. Επίσης, στην πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί δείξε ότι θυμάσαι κάτι που σου ανέφερε πρωτύτερα και τότε σίγουρα θα κερδίσεις τη συμπάθειά του. Προσωπικά εκτιμώ πολύ τα άτομα που δε μιλάνε συνέχεια για τον εαυτό τους, αλλά προτιμούν να ακούν και να επεξεργάζονται.

#4 Απόφυγε τα κλισέ

Με το που γνωρίζουμε κάποιον, αυτομάτως δίνουμε χειραψία και λέμε ότι χαιρόμαστε πολύ, έτσι δεν είναι; Η χειραψία αυτή είναι σωστή, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τη φράση που τη συνοδεύει. Το αν χάρηκες ή όχι, θα φανεί στην πορεία. Απόφυγε λοιπόν τα κλισέ και τα ψέματα και προτίμησε την πρωτοτυπία και την ειλικρίνεια. Αν πράγματι συμπάθησες το εν λόγω άτομο και θες τα αισθήματα να είναι αμοιβαία, μπορείς να πεις κατόπιν «Ευχαριστήθηκα πολύ τη συζήτησή μας» ή «Είσαι πολύ ενδιαφέρον άτομο».

#5 Βγάλε το χιούμορ σου προς τα έξω

Δεν εννοώ να αρχίζεις να λες ανέκδοτα δίχως αύριο. Το να πετάς όμως to-the-point ατάκες τη στιγμή που πρέπει, είναι ένας πολύ καλός λόγος να σε συμπαθήσει κάποιος, όπως και το να είσαι ακομπλεξάριστος και να αυτοσαρκάζεσαι. Με το χιούμορ οι άνθρωποι έρχονται κοντά γιατί χαλαρώνουν και αφήνουν στην άκρη τις αναστολές τους. Χρησιμοποίησέ το λοιπόν ως όπλο σου και θα έχεις μεγάλη πέραση.

#6 Αν δε δείξεις αληθινό ενδιαφέρον, τότε πώς αλλιώς;

Το μυστικό είναι να κάνεις όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείς. Με όριο προφανώς και χωρίς αδιακρισίες, αλλά δείχνοντας με τον τρόπο σου ότι σε ενδιαφέρει πολύ να γνωρίσεις τον άλλον καλύτερα. Εν τω μεταξύ, η μία ερώτηση φέρνει την άλλη, οπότε θα καταλήξετε να συζητάτε για πάρα πολλά και διαφορετικά θέματα κι αυτό θα κάνει πιο ευχάριστη τη συζήτηση και πιο χαλαρό το κλίμα. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού εφόσον η συζήτηση κυλάει, αυτό σημαίνει ότι σε έχει κατασυμπαθήσει;

Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξεις την προσωπικότητά σου. Αυτό δε θα στο ζητούσε ποτέ κανένας και αν το κάνει, ξέρεις πού να τον στείλεις. Η ευγένεια και οι καλοί τρόποι όμως, πρέπει πάντα να υπάρχουν και σίγουρα δίνουν μια καλή εικόνα του εαυτού μας στους άλλους.

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET