Τα spring rolls λαχανικών, είναι μια ασιατική πασίγνωστη συνταγή που εμείς θα την φτιάξουμε για να απολαύσουμε τη μπύρα μας με τους φίλους μας….
Υλικά
- 200 γρ. Καλαμπόκι στραγγισμένο,
- ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο,
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
- 2 πράσα ψιλοκομμένα,
- 100 γρ.φυτικό βούτυρο,
- 2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο,
- 1 κουταλιά ζάχαρη,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- 400 γρ.φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό.
- Τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι.
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας 18 επί 8 εκατοστά και μ’ ένα πινέλο τα βουτυρώνουμε.
- Βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και μετά τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά.
- Βουτυρώνουμε με πινέλο την επιφάνεια των σπρινγκ ρολ και τα βάζουμε σε ταψί.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας.