fbpx

10 λόγοι που κάνουν τις σπουδές σε ιδιωτικό κολλέγιο της Ελλάδας, καλύτερη επιλογή από τη φυγή στο εξωτερικό!


Μία αποτυχία στις Πανελλήνιες δεν φέρνει σε καμία περίπτωση την αποτυχία στη μελλοντική, επαγγελματική κι ακαδημαϊκή σου ζωή. Κι αυτό στο λέω με απόλυτη σιγουριά.

Μπορεί οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς να μην απέδωσαν τους αναμενόμενους καρπούς, με αποτέλεσμα να μην κατάφερες να περάσεις στη σχολή που τόσο ήθελες, ωστόσο τα καλύτερα έρχονται. Προσωπικά, ένα μάθημα που πήρα κλείνοντας το κεφάλαιο λύκειο, ήταν πως υπάρχουν ένα σωρό ευκαιρίες εκεί έξω που περιμένουν να τις αρπάξεις από τα μαλλιά. Γι’ αυτό όχι μόνο δεν τελειώνει τίποτα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των βάσεων, αλλά αντιθέτως, όλα τώρα αρχίζουν…

Ίσως αυτή τη στιγμή να σκέφτεσαι ότι η φυγή στο εξωτερικό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου, αλλά δεν είναι η μοναδική λύση που έχεις στη φαρέτρα σου. Εισαι πεπεισμένος ότι οι ορίζοντες σου θα ανοίξουν και οι δυνατότητες εξέλιξης θα είναι ατελείωτες. Ναι, συμφωνώ. Ωστόσο, κανείς δε λέει πως τα παραπάνω δεν μπορείς να τα κάνεις κι εδώ, στην χώρα σου. Το NEW YORK COLLEGE για παράδειγμα, είναι ξεκάθαρα ένα τέτοιο περιβάλλον, άκρως ενθαρρυντικό για τη μέγιστη εξέλιξη. Κι αν έχεις τους ενδοιασμούς σου, έχω δέκα πολύ καλούς λόγους να παραθέσω και να σου αποδείξω ότι η πρωτεύουσά μας είναι η καλύτερη (εκπαιδευτική) επιλογή σε σχέση με οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού:

1. Το πτυχίο σου έχει την ίδια αναγνώριση

Είναι ο πρώτος λόγος που βάζεις στα υπέρ της λίστας για να φύγεις εξωτερικό. Όμως, το πτυχίο σου στο NEW YORK COLLEGE μπορεί να αποκτήσει την επαγγελματική ισοδυναμία με τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του κολλεγίου. Για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ, το NEW YORK COLLEGE είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης ως Ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση στους φοιτητές του. Συνεπώς, η αναγνώριση του πτυχίου είναι ίδια με το να σπούδαζες σε κάποιο από τα εν λόγω Βρετανικά Πανεπιστήμια.

2. Δε θα είσαι μακριά από τους γονείς σου

Και όταν λέω μακριά, εννοώ μίλια μακριά. Όσο κι αν θέλεις να φύγεις απ’το σπίτι σου, όσο κι αν ανυπομονείς να ξενυχτάς χωρίς να δίνεις ανάκριση σε κανέναν και όσο και να σκέφτεσαι την ζωάρα που έχεις ονειρευτεί ότι θα κάνεις, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα σε απογοητεύσω. Ωραία όλα αυτά, αλλά θα βρεθείς πολλές φορές αντιμέτωπος/η με την ανάγκη να τους δεις και να τους έχεις μαζί σου. Θα σου λείπουν περισσότερο απ’όσο φαντάζεσαι. Πάντως το πιο σημαντικό απ’όλα, είναι ότι δεν θα χρειαστεί να μαγειρεύεις ούτε να τρως σαβούρες εκεί στο εξωτερικό. Σαν το σπιτικό ελληνικό φαγητό ΔΕΝ έχει άλλωστε.

3. Δε θα αποχωριστείς τους φίλους σου

Αν δεν φύγεις τελικά, τότε δεν θα χρειαστεί να περάσεις από την δύσκολη διαδικασία του αποχωρισμού. Δεν θα υπάρξει απόσταση ανάμεσα σε σένα και τους φίλους σου. Θα συνεχίζεις να βγαίνεις μαζί τους στα αγαπημένα σας στέκια, να κάνετε πράγματα όλοι μαζί και να τους έχεις κοντά σου, χωρίς να πρέπει να τους μιλάς μέσα από μια οθόνη στο skype. Η απόσταση δυστυχώς πολλές φορές είναι ικανή να χαλάσει μία φιλία.

4. Θα έχεις ακαδημαϊκή εξέλιξη

Για να μη νομίζεις ότι δεν θα έχεις τις ευκαιρίες σου, το NEW YORK COLLEGE εκτός από την συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σου δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχεις σε προγράμματα σπουδών απευθείας από το University of Greenwich (Αγγλία), το University of Bolton (Αγγλία), το National American University (ΗΠΑ), το Université Toulouse 1-Capitole (Γαλλία) και την Ναυτική Ακαδημία Nikola Vaptsarov. Όλα αυτά με πάνω από 70 ειδικότητες

5. Δε θα χρειαστεί να διαβάζεις σε άλλη γλώσσα

Αν μία φορά σου είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς και να διαβάσεις στην μητρική σου γλώσσα, φαντάσου να πρέπει να δώσεις εξετάσεις, να κάνεις εργασίες και να μιλάς άπταιστα μια άλλη. Όσο καλά και να γνωρίζεις τα αγγλικά για παράδειγμα, ο βαθμός δυσκολίας σου θα είναι μεγάλος. Και το πτυχίο είναι πολύ σημαντικό για να μη το πάρεις…

6. Θα χτίσεις από την αρχή την καριέρα σου

Το χειρότερο σενάριο που μπορεί να βιώσεις, είναι να πας σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, να το τελειώσεις μετά κόπων και βασάνων, και τελικά να μην βρεις εργασία. Η συνέπεια αυτού θα είναι να γυρίσεις πίσω, να ψάξεις δουλειά για καιρό ή να βρεις κάτι που όμως δεν θα σου δίνει τις απολαβές που θα ήθελες με βάση το πτυχίο που θα έχεις στα χέρια σου. Αν μείνεις πάντως εδώ, μπορείς να χτίσεις σωστά την καριέρα σου. Το ελληνικό ιδιωτικό κολλέγιο θα σε βοηθήσει για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Αυτό που θέλει δηλαδή ο κάθε απόφοιτος. Ξεκινάς εν ολίγοις από την αρχή σωστά και προσεκτικά.

7. Δε θα σου στοιχίσει μια περιουσία

Οι σπουδές στο εξωτερικό στοιχίζουν ακριβά. Εκτός από τα δίδακτρα, έχεις να πληρώσεις ενοίκιο, έξοδα σπιτιού, προσωπικά έξοδα (διασκέδαση) και γενικά όπως καταλαβαίνεις ενδεχομένως κάποιες φορές να μην έχεις την δυνατότητα να κάνεις τίποτα ως φοιτητής/φοιτήτρια. Άσε που το πιο πιθανό είναι να συγκατοικήσεις με άτομα που δεν γνωρίζεις καθόλου και ενδεχομένως να μην περάσεις καθόλου όμορφα μαζί τους.

8. Σαν την Ελλάδα δεν έχει…

Νομίζεις ότι το λένε τυχαία όσοι έχουν φύγει για το εξωτερικό; Πολλοί φοιτητές παραπονιούνται συνεχώς για τον απαίσιο καιρό και την συνεχόμενη επί 4 μέρες (και παραπάνω) βροχή. Δεν πας πουθενά χωρίς ομπρέλα. Εκεί βγαίνει ο ήλιος και κάνουν πάρτυ. Ενώ εδώ έχουμε Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο. Τουλάχιστον να πηγαίνεις για μάθημα χωρίς να έχεις γκρίνια και νεύρα.

9. Θα έχεις επιτυχίες και διακρίσεις ως απόφοιτος/η

Δε στο λέω εγώ αυτό, αλλά το ετήσιο βιβλίο των αποφοίτων του NEW YORK COLLEGE. Ένα μεγάλο ποσοστό τους έχει ήδη απορροφηθεί σε υψηλές θέσεις, τόσο σε Ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά και διδακτορικάπρογράμματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διεθνούς κύρους της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως σου είπα και πριν, χτίζεις σωστά την εξέλιξη σου…

10. Δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις 

Και αυτό γιατί όλα τα κτιρία είναι μοντέρνα και εύκολα προσβάσιμα. Οι αίθουσες του κολλεγίου είναι εξοπλισμένες με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε υπολογιστές, ενώ η βιβλιοθήκη λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα, ενώ εκτός από την έντυπη βιβλιογραφία, προσφέρεται και ηλεκτρονική πρόσβαση στις βιβλιοθήκες των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων, καθώς και στην Emerald e-library. Υψηλό επίπεδο εγκατάστεων.

Μετά από όλα τα παραπάνω δεν γίνεται να μη σε πείσαμε!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET