ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥΛΑ

6 πράγματα που συμβαίνουν στην online εξεταστική και τα νεύρα σου χτυπάνε κόκκινο!

Κανείς δε μας λυπάται τέλος πάντων;;;

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

18 Φεβρουαρίου, 2021

Καλό είναι να ξεκινάμε κοιτώντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων και η εξ αποστάσεως εξεταστική έχει ένα μεγάλο συν που δύσκολα παραβλέπεται: έχει βοηθήσει κόσμο και κοσμάκη να περάσει μαθήματα! Της το δίνουμε αυτό και θα δηλώνουμε για πάντα ευγνώμονες που έβαλε το χεράκι της ώστε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με ορισμένα χρωστούμενα που μας ταλαιπωρούσαν. Έχουμε και μια Κεραμέως να μας κυνηγάει να τελειώσουμε νωρίτερα και δε μας παίρνουν επιπλέον καθυστερήσεις… 

Βέβαια όπως το νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και η online εξεταστική, γι’ αυτό δεν είμαστε καθόλου ευγνώμονες για όλα εκείνα τα στραβά που πάνε μαζί της και που εξαιτίας της περνάμε όλη την υπόλοιπη μέρα με φριχτούς πονοκέφαλους από το πολύ σφίξιμο δοντιών στην προσπάθειά μας να μην ξεσπάσουμε όπως πραγματικά θα ήθελε η ψυχούλα μας. Γιατί αν το κάναμε, θα είχαμε ολέθριες συνέπειες.

Εξεταστική από απόσταση, να ξες ότι φταις για ό,τι ψυχοσωματικό έχουμε εμφανίσει τον τελευταίο καιρό με τις παρακάτω fail/σπαστικές στιγμές σου, που απλά μας κάνουν τα νεύρα ακόμη πιο χάλια απ’ ό,τι είναι:

#1 Όταν η κάμερα αποφασίζει να κάνει… τσαλιμάκια

It’s showtime! Αλλιώς, η βλαμμένη ώρα της ταυτοποίησης, όπου τόσο εσύ όσο και το πάσο σου πρέπει να φαίνεστε ολοκάθαρα. Μαντέψτε λοιπόν ποιος παθαίνει ξαφνικά κρίση νοσταλγίας κι αναπολεί εποχές 00’s, όπου οι κάμερες στους υπολογιστές glitchαραν όσο δεν πάει. Είναι λες και το κάνουν επίτηδες, για να μας χαρίσουν μια ωραιότατη λαχτάρα πως δε θα γίνουμε δεκτοί στην εξέταση και να ξεκινήσουμε να γράφουμε έχοντας στάξει ήδη 2-3 λίτρα ιδρώτα.

#2 Άσκηση φορτώνει και άσκηση δε βλέπουμε 

Η εξέταση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει ακριβώς, αλλά μέχρι τις και δέκα ακούγεται ο εξής διάλογος σε λούπα μεταξύ καθηγητή και φοιτητών: «Παιδιά, για κοιτάξτε τώρα, ανέβηκε;» «Όχι, κύριε». Κάπου στην 100η προσπάθεια αρχίζεις και το χάνεις κι εσύ. Και με το δίκιο σου. Γιατί ήσουν ψυχικά προετοιμασμένος/η τα δύσκολα να ξεκινήσουν εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα και βρίσκεσαι να περνάς ένα δεκάλεπτο μες στην αγωνία και το νεύρο, γιατί… δεν μπορούμε να οργανωθούμε λίγο! Urrrg!

#3 Ίντερνετ… ΠΟΥΦ!

Η τύχη του (μέσα!) αγνοείται την πιο ακατάλληλη στιγμή. Εκεί δηλαδή που φτάνεις στο τέλος της εξέτασης, έχεις περάσει ώρα να λύνεις ασκήσεις και να σκέφτεσαι τις απαντήσεις σου και ξαφνικά σε «πετάει» έξω και δεν έχεις ιδέα αν έχει αποθηκευτεί τίποτα απ’ όλα αυτά. Φακ μάι λάιφ!

#4 Πού ‘σαι ρε Βαγγέλη;! Πού ‘σαι ρε αφάνα;!

Κλασικοί… τουρίστες που μπαίνουν να κάνουν το χαβαλέ τους και την πληρώνουμε εμείς που μπαίνουμε για να περάσουμε κάνα μαθηματάκι. Είναι λες και δεν υπάρχει κανένα άλλο μέσο να θυμηθούν τα παλιά, πρέπει να το κάνουν στο Microsoft Teams. Εντωμεταξύ, παθαίνουν κι ένα σοκ που συναντήθηκαν πάνω στην εξέταση. Δεν το περίμεναν ο ένας από τον άλλον.

#5 Η καλύτερη ώρα να πούμε τα νεάκια μας ε; #NOOOT

Προς όλους τους καθηγητάδες που βρίσκουν σωστό το timing να πιάσουν κουβεντούλα με φοιτητές εν μέσω εξέτασης, γιατί δεν είναι αυτοί που δίνουν αλλά αυτοί που πρέπει να περιμένουν εμάς να τελειώσουμε: Είναι η πιο λάθος στιγμή να το κάνετε! Τόσο για εμάς τους λίγο λιγότερο άτυχους που πρέπει να συγκεντρωθούμε ακούγοντας ταυτόχρονα τα νέα της ζωής σας, όσο για τους περισσότερο άτυχους στους οποίους απευθύνεστε, που αντί να αφιερώνουν τον ελάχιστο χρόνο στην επίλυση ασκήσεων απαντάνε σε τελείως άκυρες για τη δεδομένη στιγμή ερωτήσεις.

#6 «Κύριε κύριε, τώρα τι κάνω;;»

Να διαβάσεις τις οδηγίες που είναι γραμμένες σε απλά ελληνικά και να βγάλεις την άκρη μόνος/η σου, θα ήταν μια καλή απάντηση. Σίγουρα πάντως να μην πρήζεις τον καθηγητή αφού τελειώσεις για το ποια πρέπει να είναι η επόμενή σου κίνηση και να αποσπάς την προσοχή όλων όσων δίνουν ακόμα. Κι αν δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα ούτε με αυτά τα απλά, δεν αξίζεις να περάσεις το μάθημα. Γνώμη μου όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων! 

Κι επειδή είμαστε στα μέσα ακόμα της εξεταστικής, ας βάλουμε όλοι το χεράκι μας να εξαλείψουμε τα παραπάνω φαινόμενα όσο μπορούμε.


@strelciuc via Twenty20

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET