Ας πούμε ότι θέλεις να κάνεις επίδειξη σε κάποιον ή ότι θέλεις να κάνεις έκπληξη σε κάποιον με κάτι σοκολατένιο, και το μόνο που ξέρεις να φτιάχνεις είναι το απλό κέικ. Με την επικάλυψη αυτή, το λεγόμενο frosting, που λένε και οι αμερικάνοι, θα το μετατρέψεις σε σοκολατένιο πειρασμό.
Και θα φαίνεται ότι έκανες κάτι πολύ πολύ δύσκολο!
Α! Επίσης δουλεύει απίστευτα και σε cupcakes!
Υλικά (1 μέτρια δόση – καλύπτει ένα κέικ)
- 170g σοκολάτα (κατά προτίμηση υγείας ή έστω κουβερτούρα)
- 170ml κρέμα γάλακτος (πλήρης 32% – ποτέ λight!)
- 1 1/2 κουτ. σούπας γιαούρτι (μην ανησυχείς δεν το καταλαβαίνεις μετά στη γεύση)
- λίγη εσάνς βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ τη σοκολάτα (σπασμένη). Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι με λίγο νερό (περίπου 3-4 εκ.), μέχρι να βράσει. Πάνω του τοποθετούμε το σκεύος με τη σοκολάτα (αν είναι γυάλινο βεβαιώσου ότι δεν σπάει).
Αφήνουμε μέχρι η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει. Τότε ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε αργά αργά.
Περιμένουμε (ανακατεύοντας) να λιώσει η σοκολάτα. Δεν θέλουμε όμως να είναι πολύ καυτή, οπότε μόλις το μίγμα φαίνεται σχετικά ομογενές, βγάλτε το από την κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στον πάγκο, μέχρι και το παραμικρό κομματάκι να έχει λιώσει. Τότε, και εφόσον το μίγμα είναι χλιαρό προς κρύο, ρίχνουμε το γιαούρτι και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε γρήγορα (καλύτερα με σύρμα, εγώ το έκανα με το ίδιο κουτάλι και ήθελε πολύ ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί πλήρως το γιαούρτι). Θα παρατηρήσεις να αλλάζει αρκετά η υφή. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα (εδώ κάνουμε μπράτσα).
Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο, για περίπου μισή έως 1 ώρα, ανακατέψτε το λίγο με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο να το απλώσετε οπουδήποτε θέλετε.
Αφού το χρησιμοποιήσεις, βάλε το κέικ/cupcakes ή τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σταθεί.
Προσοχή! Μην το αλείψεις σε ζεστό κέικ, γιατί θα γίνει χάλια! Όλα πρέπει να είναι κρύα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Και μετά δημιουργείτε! Να και μερικές ιδέες!