ΕΛΛΑΔΑ

Σόμπες είχαμε – Με κουβερτάκια θα πίνουμε τον καφέ μας το χειμώνα στα μαγαζιά!

Ζεστό καφεδάκι και κουβέρτα... να ζεσταθεί το κοκαλάκι.

Neopolis Team

7 Νοεμβρίου, 2022

Αυτό το χειμώνα οι έξοδοί μας σε μαγαζάκια για ένα καπουτσίνο ή μία ζεστή σοκολάτα θα είναι πολύ Pinterest inspired, αλλά μην ενθουσιάζεστε, γιατί θα έχει το τίμημά του. Ναι μεν θα βγαίνουν πολύ cosy οι φωτός με μια κουβέρτα στα πόδια και μια κούπα στο χέρι, αλλά το κοκαλάκι που θα τρέμει από κάτω θα είναι το «προσδοκίες vs πραγματικότητα» που κρύβεται συνήθως πίσω από τα posts.

Και μην μπερδεύεστε με τις προηγούμενες χρονιές που μαζί με το κουβερτάκι στην πλάτη της καρέκλας, το μαγαζί άναβε και θερμάστρα. Για φέτος οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να κρατήσουν μόνο την πρώτη παροχή και όσοι επιλέγαμε θέση κολλητά στη σόμπα και φεύγαμε με καψαλισμένο δέρμα, κλαίμε τώρα

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Thesstoday.gr, πρόκειται για μία απόφαση που αναγκάζονται να πάρουν καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) λόγω της ενεργειακής κρίσης. Η κουβέρτα θα γίνει το νέο must item των μαγαζιών όπως σημειώνει ο γ.γ. Εστίασης Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιας και οι λογαριασμοί έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό, με συνέπεια για πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου να τίθεται ακόμη και θέμα επιβίωσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα καταστήματος αποτελεί το καφέ της κ. Σαββούλας Αγαθαγγελίδου, το οποίο έχει κατεβάσει ήδη τα κουβερτάκια του και τα έχει απλώσει στις καρέκλες εξωτερικού χώρου. Όπως λέει η ιδιοκτήτρια: «Πλήρωνα 400-450€ τον μήνα, έφτασα τώρα να πληρώνω 1800-2000€ τον μήνα, αυτό σημαίνει 4 με 5 φορές επάνω, έχουμε το ρεύμα 3 φορές επάνω. Το κουβερτάκι είναι η μόνη βιώσιμη λύση για να ζεσταθεί ο πελάτης. Όταν κάθεται ή θα το βάλει στα πόδια του, ή θα το βάλει στην πλάτη του».

Κι επειδή η οικονομία είναι ένα ντόμινο, η αναζήτηση οικονομικών λύσεων από την πλευρά των επιχειρηματιών επηρεάζει με τη σειρά της αρνητικά τις βιομηχανίες θέρμανσης. Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξανδρος Βοσνάκης στο ThessToday.gr, έμπορος και διανομέας φιαλών και συσκευών υγραερίου σε όλη τη χώρα: «Φέτος δεν υπάρχει ζήτηση για εξωτερική θερμάστρα ούτε για… δείγμα. Καταγράφουμε πτώση της τάξης 70% -μπορεί και παραπάνω- ενώ πέρυσι δεν προλαβαίναμε τις παραγγελίες. Έχουμε συνειδητοποιήσει από νωρίς ότι οι επαγγελματίες στην εστίαση δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους».

Με άλλα λόγια, το φετινό χειμώνα το μότο θα είναι ξανά «Μένουμε Σπίτι», αλλά για διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά. Τη ζούμε τη ζωούλα μας!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET