ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Στο Λονδίνο φτιάχτηκε η πιο breathtaking πισίνα – Συνδέει δύο πολυκατοικίες σαν γέφυρα!

Βουτάγατε;

Neopolis Team

1 Μαΐου, 2021

Σε άλλα νέα, στο όμορφο και μακρινό Λονδίνο, φτιάχτηκε μια εντυπωσιακή διάφανη πισίνα που κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα και χαρίζει την απόλυτη εμπειρία κολύμβησης!

Δε συστήνεται σε όσους παλεύουν με την υψοφοβία βέβαια (35 μέτρα απόσταση από το έδαφος είναι αυτά, τα οποία βλέπεις ξεκάθαρα), αλλά κατά τ’ άλλα, πρόκειται για ένα breathtaking θέαμα τόσο για εκείνους που περνούν από κάτω όσο και για τους ενοίκους του συγκροτήματος που έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τις βουτιές τους σε αυτή.

Η γειτονιά που φιλοξενεί τo Sky Pool, όπως ονομάζεται, είναι η Nine Elms στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, η οποία ενώνει δύο πολυκατοικίες στον 10º όροφο. Βρίσκεται κοντά στη νότια όχθη του Τάμεση, προσφέροντας στους επισκέπτες της πέρα από μια ξεχωριστή εμπειρία κολύμβησης και μια πανέμορφη θέα του London Eye και του Κοινοβουλίου. Επίσης, έχει μήκος 25 μέτρα και βάθος 3 μέτρα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη κατασκευή ακρυλικής πισίνας στον κόσμο!

Έτσι όπως την κοιτάμε, λογικό να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το αν θα κάναμε τις βουτιές μας (όχι ότι θα μας δοθεί ποτέ η ευκαιρία, μιας και πρόσβαση έχουν μόνο όσοι διαθέτουν διαμέρισμα στο συγκρότημα πολυκατοικιών, τα οποία ξεκινούν από 1 εκ. ευρώ), ωστόσο πρόκειται για μια πέρα για πέρα ασφαλή κατασκευή!

Έχει πέσει πολλή δουλίτσα πάνω της λοιπόν, με την κατασκευή να λαμβάνει χώρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ και να αποτελεί έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Arup Associates, της κατασκευαστικής Eckersley O’Callaghan και της Reynolds, που ειδικεύεται στην κατασκευή ενυδρείων. Η πισίνα προτού θεωρηθεί έτοιμη, υποβλήθηκε σε εκτεταμένα τεστ αντοχής στο εργοστάσιο της Reynolds, ενώ ανυψώθηκε στη θέση της από έναν κινητό γερανό 750 τόνων, υποστηριζόμενο από έναν γερανό 50 τόνων.

Όπως σημειώθηκε: «Η ανύψωση ήταν μια διαδικασία ακριβείας, καθώς υπήρχε ανοχή μόλις 30 εκατοστών κατά την εγκατάσταση της πισίνας στο ατσάλινο πλαίσιό της».

Ο Μπράιαν Έκερσλι από την άλλη, διευθυντής της Eckersley O’Callaghan, επισήμανε πως: «Όταν θα κολυμπάτε, θα μπορείτε να κοιτάτε προς τα κάτω. Θα είναι σαν να πετάτε».

Τα εγκαίνια αυτής έχουν προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου και θα περιλαμβάνουν ένα σόου από ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET