ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Σκίτσα που αποδεικνύουν οτι κάτι πηγαίνει στραβά με τον κόσμο εκεί έξω!

Μέσω της τέχνης πολλοί καλλιτέχνες έχουν περάσει τα δικά τους μηνύματα για τη σύγχρονη εποχή. Ένας από αυτούς είναι και ο Αυστριακός εικονογράφος Γκέρχαρτν Χάντερερ, ο οποίος μέσα από τα σατιρικά του σχέδια θέλησε να επισημάνει πως η τελειότητα απέχει κατά πολύ από τη σημερινή κοινωνία. Όλα γίνονται με πολύ λάθος τρόπο, ειδικά με την […]

Neopolis Team

13 Απριλίου, 2018

Μέσω της τέχνης πολλοί καλλιτέχνες έχουν περάσει τα δικά τους μηνύματα για τη σύγχρονη εποχή. Ένας από αυτούς είναι και ο Αυστριακός εικονογράφος Γκέρχαρτν Χάντερερ, ο οποίος μέσα από τα σατιρικά του σχέδια θέλησε να επισημάνει πως η τελειότητα απέχει κατά πολύ από τη σημερινή κοινωνία. Όλα γίνονται με πολύ λάθος τρόπο, ειδικά με την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας.

Ο καλλιτέχνης που βρέθηκε ακόμα και στο δικαστήριο για το βιβλίο «Η Ζωή του Ιησού» προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ειδικά από την Καθολική Εκκλησία, καταδικάστηκε στην Ελλάδα με ποινή 6 μηνών με αναστολή. Λίγους μήνες αργότερα, αυτή η ετυμηγορία διορθώθηκε κατόπιν έκκλησης και ο Γκέρχαρντ Χάντερερ αθωώθηκε.

Ωστόσο υπάρχει υλικό με εικονογραφήσεις που αποτυπώνουν ξεκάθαρα το πόσο λάθος δρόμο ακολουθούμε όλοι. Ξεχωρίζουν εκείνα τα σκίτσα με την τεχνολογία που έχει μπει για τα καλά πλέον στη ζωή μας και μας έχει αποξενώσει ακόμα και απ’την οικογένεια, την κλιματική αλλαγή με την καταστροφή του περιβάλλοντος,  το πόσο μπάχαλο είναι πια η Βουλή κάθε χώρας και τα drone που μπορεί κάποιος να μας βγάλει φωτογραφία χωρίς να το καταλάβουμε. Αν και για να μιλάμε πιο σωστά, όλα τα σκίτσα του Αυστριακού εικονογράφου, αξίζουν.

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP έφερε την καινοτομία στην Εδβομάδα Μόδας του Παρισιού!

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET